logo
Follow Galleri NB on Artsy
Bookmark and Share

Some descriptionNyheder

galleri NB # 03.03 - 17.04 # The Dutch Connection

The Dutch Connection

På mange måder spiller den hollandske og danske kultur godt sammen, og gennem mange år har kunstnerne inspireret hinanden på flere niveauer. For eksempel manifesterede COBRA bevægelses kunstnere fra blandt andet Holland, Belgien og Danmark sig ved at mødes, inspirere hinanden og i enkelte tilfælde skabe fælles kunstværker. 

Galleri NB har naturligt gennem mange år opbygget stærke bånd til flere hollandske kunstnere. Især den kommende udstilling i galleri NB markerer, hvorledes to af galleri NBs kunstnere spiller op til hinanden under titlen The Dutch Connection. Paul Smulders og Toon Berghahn har dog ikke malet på hinandens malerier, men de har, trods stor forskellighed i udtrykket, fælles tone i deres værker. 

Undtagelsesvis ændres indretningen af galleri NB's normale udstillingsområder til fordel for en stor samlet udstilling, idet NBeX projekt holder flyttedag og fusionerer med MAIN gallery. Paul Smulders og Toon Berghahn, som begge kommer fra Amsterdam, har begge tidligere udstillet solo i galleri NB men det er første gang, at det sker i et parløb.

Paul Smulders

Some description

Wandering the Unknown

Paul Smulders har samarbejdet med galleri NB siden 1995, og uden overdrivelse kan hans kunstneriske rejse betegnes som usædvanlig. Når galleristen af og til har spurgt ind til hans skift i tema og udtryksformer, har han kun en kommentar: Just follow me! Og ikke overraskende har hans seneste arbejder igen udviklet sig. Paul Smulders gør malerierne til nærmest meditative oplevelser. Det er ikke alene motiver fra naturen, men også den dybere iboende kraft i naturen, han søger. Udgangspunktet er naturligvis det kendte naturmaleri, som bygger på ældgamle traditioner i varierende former, men i Paul Smulders arbejder kan man desuden se et dynamisk væv af organiske former. Hans malerier kan derfor opleves som abstrakte malerier, der samtidig henviser til naturen. De kan på afstand også opleves som naturmalerier, der tæt på ændrer karakter til abstrakte former. 
Facit er, at Paul Smulders malerier kan ses på to måder, der begge gør det muligt, at opleve malerierne fuldt og intenst.
Intro på YouTube: Wandering The Unknown

Toon Berghahn

Some description

Vantage Point

Toon Berghahn er lysets mester og bruger det helt bevidst for at skabe næsten mystiske stemninger i værkerne. Toon Berghahn foretrækker desuden at male på masonit, hvilket giver muligheder for at opbygge malerierne i 3D. Man tror man ser, men ved at implementere alle tænkelige maleriske midler, der spænder fra perspektivforvrængninger og trompe l'oeil til overraskende kombinationer af materialer og teknikker, afsøger Toon Berghahn forholdet mellem den afbildede og den virkelige verden. Hans usædvanlige tilgang til maleriet og den rå behandling af maleriets overflade falder sammen med Toon Berghahn's skarpe syn på virkeligheden, blandt andet de strippede bygninger, hallucinerende neonfarver og moderne ruiner. 
Toon Berghahns værker er på samme tid sensitive og rå, harmoniske og drilagtige, klassiske og top moderne.
Se intro video: Toon Berghahn - Vantage Point

The Dutch Connection præsenterer således to kunstnere fra Amsterdam, som hver for sig og sammen skaber dialoger mellem kunstværkerne og beskuerne.

Artist Talk
Begge kunstnere kan man møde på ferniseringen søndag d. 3. marts kl. 14 -16. I dagens anledning kan publikum samtidig få et udvidet indblik i deres kunst, når Anne-Mette Villumsen, leder af Skovgård Museet og deltager i DR Kunstquizzen, i en uformel tone, vil udspørge dem om deres kunst og hvad vi kan få ud af deres malerier. Dette indslag vil ske i tidsrummet 14.00-14.30.


Some description Art Herning 2019 viser det hele frem

Dansk Galleri Sammenslutning (DGS) åbner fredag d. 1. februar i Herning Kongrescenter deres største samlede manifestation af samtidskunst. I år holder adm. direktør Brian Mikkelsen, Dansk Erhverv åbningstalen kl. 14. Derefter åbnes dørene til Art Herning 2019 hvor hele 40 af landets førende gallerier er samlet med det ene formål at give de besøgende en stor og varieret oplevelse af udsøgte kunstværker, som kan opleves i de danske gallerier.

Some description
Beate Höing | VERONIKA | 47 X 18 X 18

Galleri NB er naturligvis med igen. Som et af de danske gallerier med det største antal udenlandske kunstnere, kan gæsterne forvente et højt kunstnerisk niveau og et friskt internationalt pust.

Blandt andet får Beate Höing debut på Art Herning. Den tyske kunstner har sit atelier i Coesfeld tæt på Munster. Her skaber hun sine keramiske skulpturer i en fusion mellem populære porcelænsfigurer og hendes egne keramiske elementer. Et utroligt spændende mix, som i høj grad vil skabe forundring blandt publikum.

Galleri NB præsenterer i alt ni kunstnere. De har længe forberedt sig til kunstmessen, hvilket betyder, at man på stand 214 kan glæde sig til at se nye værker af: Nana Rosenørn Holland Bastrup, Toon Berghahn, Andrea Damp, Henriette Hellstern, Vilmantas Marcinkevicius, John Reuss, Paul Smulders og Hugo Tieleman.

Der er al mulig grund til at besøge årets Art Herning. Ikke alene kan man få en uforpligtende snak om kunsten med galleristerne, men også indkøbe original kunst på det kunstneriske niveau, som gallerierne hver i sær står for. Totalt set er Art Herning en fantastisk mulighed for at se en enorm variation i kunstneriske udtryk præsenteret af landets førende gallerier.

Åbningstider

Fredag     1. februar kl. 14.00-19.00
Lørdag     2. februar kl. 11.00-17.00
Søndag    3. februar kl. 11.00-17.00


galleri NB (( 20.01 - 24.02 )) Damp - Höing

Andrea Damp og Beate Höing udstiller i galleri NB

Søndag d. 20. januar åbner galleri NB udstillinger med Andrea Damp i MAIN gallery og Beate Höing i NBeX project. Begge udstillinger er særdeles omfattende og meget forskellige. Andrea Damp viser et overflødighedshorn af malerier, mens Beate Höing præsenterer en række interessante skulpturer i porcelæn.

Andrea Damp 
Fingerspitzengefühl

Some description

Andrea Damp, Carpe-Noctem_IV, 130x250

Andrea Damp (f. 1977 på Rügen) er et utroligt menneske. Energisk, positiv og ikke mindst enormt dygtig, kreativ og spændende. Hendes tilgang til kunsten er umiddelbart umiddelbar. Men skindet kan let bedrage. Med baggrund i hendes barndoms erindringer, hendes egne børn og den samlede hukommelse om uskyldigheden i legene og fantasierne skaber hun små og store malerier, hvor især børn drager på ukendte eventyr ind i dybe skove, undersøger naturen eller leger alene eller sammen med andre. 

Titlen Fingerspitzengefühl, hvor elementerne balancerer på en knivsæg, passer særdeles godt på udstillingen. Andrea Damp er teknisk meget dygtig, hvilket gør hende i stand til at forene det næsten abstrakte maleri med den figurative fortælling. Hendes rolige, koncentrerede og samtidig meget virtouse udtryk gør hende til en ganske bemærkelsesværdig kunstner, som vi sætter stor pris på, at få lov til at udstille. 

til trods for hendes mange andre engagementer i Tyskland er dette hendes fjerde udstilling siden 2013 i galleri NB, hvilket er et udtryk for den store dedikation, som kunstneren og galleriet har i samarbejdet.

Beate Höing
girls girls girls

Some description

Beate Höing, 9 x 33 x 16 cm, glazed ceramic, found objects of porcelain

Vi er beærede over at kunne præsentere Beate Höing (f. 1966) som ny kunstner i NBeX project.
Beate Höing er inspireret af og har skabt sin egen ikonografi med udgangspunkt i den kulturhistoriske folkekunst, dens myter og ritualer. 

Beate Höings keramiske skulpturer skildrer en passion for skønhed, det delikate og æstetiske i et legende formsprog. Hendes værker kaster et meget poetisk, til tider ironisk blik på fortiden, når hun fortæller om nostalgiske minder, deres drømme og ofte surrealistiske verdener. 

Vi glæder os til at kunne præsentere hendes på en gang dybt seriøse kunst blødt op med et lille glimt i øjet. 

Beate Höing bor nær Munster i Tyskland. Herfra har hun skabt sin karriere, som gør hendes cv stort og omfattende. Hendes mange udstillinger i ind- og udland, samt placeringer i adskillige museale samlinger, gør hende særlig kendt i specielt Tyskland og Sverige.  

Begge kunstnere er meget spændende at møde, og derfor ser vi frem til ferniseringen søndag d. 20 januar kl. 14-16, hvor begge kunstnere deltager. 

Udstillingerne kan opleves indtil søndag d. 24. februar.


 

Some description
Thorkild NB Nielsens nytårstale 2018/19
Klik på foto for at se og høre den.


Hedeager Kirke er fornyet med en spektakulær udsmykning
af Vilmantas.

Søndag d. 2. december indviede Hedeager Kirke den fuldendte udsmykning af kirkerummet. 
Udsmykningen er udført af den Lithauiske kunstner Vilmantas Marcinkevicius. 

Some description
Udsmykningen indrammer alteret og altervæggen med en række markante kunstværker, bestående af et stort maleri over temaet Skærtorsdag, hvor Jesus salver disciplenes fødder forud for den sidste nadver. 

Some description
Til højre i kirkerummet har Vilmantas udført to glasmosaikker over temaet Jesus følger dig  ud i verden.

Desuden har har Vilmantas over temaet Helligånden, skabt fire glasmalerier monteret i prædikestolen. Glasmalerierne bliver under kirkelige handlinger baggrundsbelyst, således at prædikestolen får en installatorisk svævende karakter. 

Some description
Endvidere har kirken i indgangspartiet ophængt maleriet Holy Spirit, som dannede udgangspunktet for glasmalerierne i prædikestolen.

Med den store kirkeudsmykning har Hedeager Kirke fået en usædvanlig og spekakulær udsmykning, som ikke alene vil gøre oplevelsen større for menigheden, men også tilbyde kirkens øvrige besøgende en speciel oplevelse.
Læs mere om udsmykningen på: Udsmykninger


galleri NB (( 18.11 - 09.12 )) pressemeddelelse

Søndag d. 18. november åbner galleri NB to udstillinger med kunstnerne John Reuss og Nathalie Duivenvoorden.

Galleri NB i Viborg er aldrig gået af vejen for at præsentere kunstnere med kant og stærk personlighed, hvilket er en del af kvaliteterne i et godt kunstværk. Og årets sidste soloudstillinger er ingen undtagelse. 

Med åbningen af John Reuss udstillingen Disruption i Main gallery møder man igen en kunstner med et overraskende stærkt personligt udtryk holdt i en afdæmpet farveskala. Mens Nathalie Duivenwoorden i NBeX project viser intense og meget stemningsmættede farvetegninger af landskaber. 

Fælles for den kommende udstilling i galleri NB er begge kunstneres meget arbejdskrævende proces i fremstillingen af kunstværkerne. In natura oplever man, at de på hver deres måde bruger meget lang tid til at gennemarbejde værkerne, så de opnår den intensitet de begge ønsker i deres værker.

John Reuss
Disruption

Some description

Fundamentet i John Reuss kunst kan sammenfattes som et komplekst kunstværk udført med stor teknisk dygtighed, alene med den hensigt, at kunne beskrive individets og samfundets mange eksistentielle aspekter - skabt af en meget dedikeret kunstnerisk personlighed. 

For sjældent har vi mødt en kunstner, der i den grad tør afvige fra normen. Lukket inde i sit lille atelier skaber han ved hjælp af blyant, kul, akrylmaling og airbrush de komplekse og dermed til tider svært afkodelige malerier - ikke for at resultatet skal være svært afkodeligt, men fordi det rent faktisk er sådan, han oplever det virkelige liv, både personligt og samfundsmæssigt.

John Reuss udtrykker det sådan:
Det overordnede tema i mine værker er fremmedgørelsen. Og i mine seneste værker er det med særligt fokus på tab af eller forvirring omkring identitet. I mine øjne er den verden, vi lever i, særdeles turbulent og fragmenteret - vi udsættes konstant for forstyrrelser og informationer, som vi skal forholde os til. Mine værker er en reaktion på dette, idet jeg her søger at indfange og stille spørgsmålstegn ved de psykologiske, emotionelle og eksistentielle konsekvenser af samfundsudviklingen.

Some description
John Reuss er født 1973 i Flensborg, Tyskland
Bor og arbejder i Danmark
Some description
Video med John Reuss: Three Degrees Of Disintegration - klik på foto.

Nathalie Duivenvoorden
Pausing at the blind spots

Some description

Vi får ofte gode hints til nye kunstnere i galleriet. Hugo Tieleman foreslog således Nathalie Duivenvoorden, idet han fremhævede hende som en fremragende og dybt professionel tegner. Efter en gennemgang af hendes værker måtte vi give Hugo ret - hun er brillant, og derfor har vi inviteret hende til at udstille i NBeX project. 

Kunstneren fortæller: De sidste 8 år har jeg kun arbejdet med farveblyanter. Det bedste ved at tegne med blyant er umiddelbarheden. Du får et stykke papir i hånden, og du er klar til at begynde. Materialet føles lyst, både bogstaveligt og billedligt - men samtidig giver det mulighed for at arbejde på en meget lagdelt og detaljeret måde.

I mit arbejde undersøger jeg den problematiske sammenhæng mellem begreberne 'natur' og 'kultur'….. Jeg tror, ​​at nutidens holdning til begrebet 'natur' er og er baseret på romantiske forestillinger. Naturen ses som noget rent, som du kan lide at være i, men du er altid dømt til at stå udenfor. Jeg finder denne holdning problematisk. Ved at placere et menneske uden for naturen, giver du mennesket rollen som skaberen af ​​det. Dette medfører en blindhed i forhold til vores egen placering inden for de mange komplekse økosystemer, som menneskeheden er en del af, herunder de seneste klimaproblemer som et af ​​de ekstreme resultater.

Some description
Nathalie Duivenvoorden er født 
1988 in Leiden, Holland.
Bor og arbejder i Sverige.

Video med Nathalie Duivenvoorden: Pausing At The Blind Spotsgalleri NB # 04.11 - 11.11 # Kári Svensson

Some descriptionSome description

Klik på fotoet for at se malerierne på web.

Kári Svenssons fortolkning af Færøerne

I anledning af at Kári Svensson fylder 65 år i januar 2019 lancerer galleri NB er super kort udstilling med en varighed på kun 8 dage. Til gengæld bliver det en skarp udstilling med særligt udvalgte malerier af den færøske kunstner. En udstilling, som Kári Svensson mundret kalder Mit Landskab. Det vil sige malerier inspireret af de færøske landskaber og øernes vejrlig. 

Kári Svensson og galleri NB indledte et langvarigt samarbejde i 1995, og mange års samarbejde og personligt venskab berettiger til den kommende udstilling. En udstilling, hvor hvert enkelt værk er udvalgt med henblik på at give fødselaren et markant 

Some descriptionSome descriptionSome description

Klik på foto for at se værkerne

Kári Svensson er naturens fortolker. Naturen er hans ven, og Kári bruger den aktivt som en stærk inspirationskilde. Galleristen Thorkild NB Nielsen fik det allerede at føle under sit første besøg hos kunstneren i 1995. Kári Svensson fandt det helt naturligt, at de begge skulle sejle ud i Atlanten i hans motorjolle, for at fange torsk. I farvandet ud for Torshavn skulle galleristen være med til at kroge rejer på fangstlinerne og efterfølgende fire dem ned i havet. De lange liner blev en time senere trukket om bord. Jollen blev efterhånden fyldt med 400 kg torsk, som med det samme skulle renses. Det foregik alt sammen i 5 meter høje bølger omgivet af en hær af skrigende måger, som huggede torskeindvoldene i sig. 

Dette blev måske den stærkeste erindring for den danske landkrabbe. Men der har mange andre store oplevelser. For eksempel er der stærke erindringer fra turene til fuglefjeldene på Mykenes, sejlture med Nordlyset til grotterne eller laksefiskeri i søerne. 

Fælles for alle oplevelserne har været Kári Svenssons skarpe iagttagelser af fjeldenes kanter og skår, vandet skarpe fald og himlens og havets utrolige farveskift. Indtryk, som for enhver, der har oplevet Færøerne, forekommer store, barske og alligevel poetiske. Det hele formår han at omsætte med stor indlevelse til sine lærreder.  

Mit Landskab er for Kári Svensson også et signal om at tage ejerskab til den færøske natur. Kári Svensson er i et og alt i pagt med naturen. Den giver ham på den ene side inspiration, og på den anden side giver han Færøerne videre til os andre i sin fortolkning.

Udstillingen i galleri NB er som en stærk fond - kogt ind til essensen af det Kári Svensson formår. Derfor møder han kunstnerisk velforberedt op til ferniseringen søndag d. 4. november. Derefter vil Kári Svensson i stort omfang være til stede under udstillingen, som slutter allerede efterfølgende søndag d. 11. november.

Video

I begyndelsen af september var Thorkild på Færøerne for at udvælge malerierne til udstillingen. Ud af det kom der en stemningsfuld video, hvor Kári bl.a. fortæller om to af malerierne. 

Some description

Kàri Svensson - Mit Landskab video (klik på foto): 

Fakta:

Kunstner:        Kári Svensson, født 1954, Torshavn, Færøerne

Titel:               Mit Landskab

Tid:                04.11 - 11.11 2018

Fernisering: søndag d. 4. november kl. 14-16

Arrangementer:

7. november kl. 17: Kunst og Mad - kræver tilmelding

9. november kl.18 Færøske specialiteter - alt udsolgt


galleri NB >> Hugo Tieleman II Meydad Eliyahu << 07.10 - 02.11

Med og Uden mennesker

galleri NB åbner soloudstillinger søndag d. 7. oktober med hollandske Hugo Tieleman i MAIN gallery og israeleren Meydad Eliyahu i NBeX project. 

Galleriet opdagede begge kunstnere da de deltog i Viborg International Billboard Painting Festivalen. Deres meget forskellige arbejdsformer og visuelle udtryk viste sig at have meget høj klasse. Sidenhen har de begge markeret sig med succes på forskellige internationale udstillinger, hvilket naturligvis gør det endu mere interessant for galleri NB at præsentere deres nyeste værker.

Hugo Tieleman 
COLOURING THE DARKNESS

Some description

Hugo Tieleman født i Eindhoven 1982 er en usædvanlig intens kunstner med store internationale perspektiver. Danskerne blev kendt med Hugo Tieleman da han i 2012 deltog i Billboard Painting Festivalen. Den hollandske kunstner er i dag kendt i samlerkredse. Derfor er galleriet stolte over, at han vil bringe dem en ny udstillingsoplevelse, hvor vi populært sagt - finder lys i mørket.

Some description

Hugo Tieleman fortalte forleden, at han gennem sine malerier undersøger virkeligheden i det moderne landskab - forholdet mellem kultur og natur, grænsefladen mellem menneske og natur, og balancen mellem dem.  
Byerne vokser stadig på bekostning af det omgivende landskab - det menneskelige indgreb i naturen efterlader klart sine spor – så det handler om at udforske de forskellige miljøer. 
Hans arbejde omhandler fantasi og virkelighed, individet og verden. Det er ikke en anklage mod det moderne samfund, for han anser sine malerier for at være et studie i opfattelse og forandring. Dermed er det op til beskueren selv at omsætte dette til deres egen virkelighed - at konfrontere sig selv med virkeligheden. 
Some description
Video om udstilingen - klik på foto

Centralt i udstillingen vil den nye installation Colouring the Darkness blive præsenteret.
Ingen tvivl om, at udstillingen bliver yderst interessant og en intens oplevelse.

Meydad Eliyahu 
JERUSALEM WANDERINGS

Some description

Galleriet opdagede Meydad Eliyahu, født 1983 i Mesilat Zion, Israel. 

Meydad Eliyahu er en yderst interessant kunstner, som ikke alene har markante tanker om menneskeheden, men også et stærkt og kraftfuldt udtryk i sine kunstværker. Måske understreges dette af, at han som israelsk kunstner, er vant til at møde samfundsmæssige udfordringer.

Da han sammen med galleriet skulle beslutte udstillingens indhold faldt valget på hans Wandering tema; idet begrebet Lidt men Godt er rammende for Meydads værker. Hans på en gang spontane og meget enkle nærmest kaligrafiske tuschtegninger står stramt og stærkt på nethinden. Deres vibrerende sanselighed og genkendelige attituder gør værkerne dragende. Derfor vil der ikke være tvivl om, at udstillingen giver anledning til forundring!


Some description

Some description
Video om Meydads udstilling - klik på foto

Fakta:
Udstillingsperiode: 07.10 - 02.11 2018

Fernisering: Begge kunstnere deltager i ferniseringen, når de åbner deres udstillinger søndag d. 7. oktober kl. 14-16.galleri NB >> uge 39 << Kunstmesser

I uge 39 deltager vi i to vigtige kunstmesser. 
I er naturligvis inviteret!

NORTH
28.09 - 30.09

Some description

P-Huset
Nyhavnsgade 21
9000 Aalborg
Fredag: 14-19 // Lørdag og søndag: 11-17
Vores stand er fyldt med kunstværker, som du vil elske at opleve.  

26.09 - 30.09
Art The Hague
Some description

galleri NB udstiller Andrea Damp, John Reuss og Vilmantas MAIN gallery (( 02.09 - 30.09 )) Carsten Frank 

WILD – North/West
Nye Carsten Frank malerier fra Island og Canada

Some description

Carsten Frank udstillede første gang i galleri NB i 1996. Mange udstillingerne senere kan vi konstatere, at han er i stadig bevægelse. Denne udstilling er igen et nyt kunstnerisk tiltag, som udtrykker en intens og dedikeret fornemmelse for naturen og metropolerne på Island og i Canada. 

Some description

Carsten Frank udtrykker det på denne måde: Landskabet højt mod nord er vildt. Ganske enkelt – derfor er mine nye malerier også vilde, ekspressive og dybe. Nogle i mol, og nærmest en slags Fandens vildskab i sin tæmmede skønhed, og jeg har fundet på udtrykket - farlig smukt!

Er det overhovedet muligt, at fange den storladne, vilde og barske natur i et maleri ?

Ja, det er det – Munk kunne, Jorn kunne og Kirkeby kunne også. Med udsigten fra deres skuldre, er det muligvis faretruende at kaste sig ud i, men afsættet er godt, og jeg har troet på det.

Landskabet og det ekspressive, er gamle kendinge for mig, men ”Fandens vildskab i sin tæmmede skønhed”, er nyt.

Det er bl.a. den udfordring jeg har givet mig selv, efter hjemkomsten fra den store rejse til Island og Canada, som Karin og jeg foretog i efteråret 2017. Indtrykkene var store, fotografierne mange, men det har klart været mine egne skitser og tegninger, der denne gang har været grundpillen i mit arbejde i atelieret. En skitse er løs – en tegning kan være mere præcis. Begge dele har tilladt mig at skabe maleriet mere frit, og jeg ser selv slægtskabet med mine tidligere landskabs fortolkninger – f.eks. den nok så kendte LAND-frise, men faktisk også til malerierne før den.

Some description

I Canada besøgte vi også metropolerne i øst og vest – henholdsvis Toronto og Vancouver.

Storbyer er ens, siger man. Men det er selvfølgelig unuanceret. Naturligvis er der sammenfaldende elementer, men forskelligheden er til at få øje på.

Jeg mærker en underlig vibrerende uro i min sjæl og krop, når jeg bevæger mig ind i disse mastodontiske byer, hvor millioner af mennesker snurrer rundt i et tilsyneladende meget organiseret mønster – og i evige gentagelser.

På en hel særlig måde er disse byer lige så barske, som den natur de har opslugt og fjernet sig fra.

Også vi mennesker er blevet fjernet fra det naturlige. På en måde er livsbetingelserne blevet umenneskelige, og derfor bliver min påstand, at livet i metropolerne er lige så barsk som livet i og omkring den utæmmede natur.

Carsten Frank er født i 1954

Some description
Video: Carsten Frank fortæller om udstillingen WILD North/West


NBeX project (( 02.09 - 30.09 )) Lene Bødker

Some description

Nedslag
med skulpturer i glas af 
Lene Bødker

Some description

Sjældent har et gensyn med en kunstner været så overvældende, som mit møde med Lene Bødker i foråret. Hendes nyeste kunstværker, hvis underfundige mix af glas, form, farve og kunstneriske overskud, fremstår som dragende skulpturer med en energi og sanselighed, som kun Lene Bødker - en af verdens førende glasskulptører kan gøre det. 
Derfor er vi naturligvis stolte over, at kunne præsentere et skarpt udvalg af skulpturer fra perioden 2013 til 2018. 
Lene Bødker beskriver perioden som en intuitiv, overgivende proces i en søgen efter at sætte form på indre sindbilleder og myter som bl.a. Syndefaldet, Livets træ, vores guddommelige jeg, det indre og ydre hav samt en søgen efter at udtrykke den livskraft, der bærer og løfter os i svære og glædesfyldte stunder. Den dualitet, vi finder i myterne og i livet, søger jeg at illustrere i et symbolfyldt univers, hvor jeg benytter glasset til at understøtte og tydeliggøre min idé. Når glasset er mit materiale, skyldes det dets evne til på en og samme tid at fremstå tungt og let, lyst og mørkt. Et udtryk som understøtter mit formsprog og giver mig en indre, salig resonans.   

Lene Bødker er født 1958

Videoinfo - klik på YouTube foto:
Some description
Lene Bødker - Processen af skabe en glasskulptur 

Some description
Lene Bødker - om glasskulpturen PORT

Some description
Lene Bødker - om glasskulpturen KRONENNana Rosenørn Holland Bastrup rykker op i galleri NB

På grund af Nana Rosenørn Holland Bastrup åbenlyst store talent og stærke kunstneriske personlighed, har vi valgt at knytte hende tættere til galleriet.  

Efter to spændende udstillinger i NBeX project, er hun nu flyttet over i galleri NB, hvor vi naturligvis forventer en fortsat positiv udvikling.

Some description

Tilbud: 

Har du lyst til fremover at følge med i Nana Rosenørn Holland Bastrups karriere, er du meget velkommen til sende en mail på følgende mailadresse: nbgal@nbgal.dk så registrerer vi din interesse, og du vil af og til modtage en nyhedsmail med info om kunstneren.

Om Nana Rosenørn Holland Bastrup kunst:
I sine Overpaintings koncentrerer Nana R. H. Bastrup sig om fortællinger om det ambivalente forhold - beundringen og oprøret - mellem unge kunstnere og den etablerede kunstverden.Fotografier af egne tidligere installationer eller videostills bruges som råmateriale, printes på presenninger og bemales. Ved den ekspressive overmaling går fotoet i baggrunden og skjules delvist under de nytilføjede elementer, hvoraf mange er visuelle referencer til kunsthistoriske kilder, populærkulturen og naturen. Således kan f.eks. i papkasseophobninger ses visuelle citater fra kunstverdenen og hverdagen, hvor eksplosioner bringer action og fokus i klare ordnede strukturer.

Nana R. H. Bastrup (f. 1987 i København) er uddannet 2015 fra Hochschule für bildende Künste i Hamborg og bor og arbejder i København. Tidligere udstillinger omfatter bl.a. Kunsthal Aarhus, Museet på Koldinghus, Den Frie Udstillingsbygning og Altonaer Museum i Hamborg.


galleri NB >> 17.06 - 03.08 << Passion

galleri NB åbner søndag d. 17. juni udstillingen Passion. 

Some description
Udsnit af udstillingen Passion

Som titlen antyder er der fuld fokus på følelser, lidenskab og engagement. Fælles for de fem udvalgte kunstneres tilgang til passion er deres fortællende engagement. Kunstnerne tager både etiske og helt basale menneskelige emner op i deres vidt forskellige kunstværker.

De fortæller deres individuelle historier med en glød og en ihærdighed, som giver publikum både umiddelbare oplevelser, men så sandelig også stof til eftertanke. 

Det er i sig selv en usædvanlig udstilling, når galleriet tillader sig at byde på en sommerudstilling med malerier og skulpturer af så forskellige kunstnere som Vilmantas, Henriette Hellstern, John Reuss, Thomas Andersson, Ole Tersløse – underforstået: kedeligt bliver det ikke!

Flere af kunstnerne vil være til stede når udstillingen åbner søndag d. 17 juni kl. 14-16. 

 Some description

Vilmantas

CREMATORIUM OF FEELINGS, 225 x 225 cm

 Some description

Henriette Hellstern 

Anatomy studies VI, 140 x 140 cm

Some description

John Reuss

Tumor Balloon

Some description

Thomas Andersson

Hellere en kæp i øret end en gallerist...., 20 cm høj.

 

Some description

Ole Tersløse

Genius Loci, 91 x 81 x 160cmSome description Thorkild NB Nielsen er ny formand for DGS
Den 14. maj valgte medlemmerne i Dansk Galleri Sammenslutning Thorkild NB Nielsen, galleri NB som ny formand.

DGS, Dansk Galleri Sammenslutning, blev stiftet i juni 1967 som en interesseorganisation for danske gallerier og har i dag 50 medlemmer over hele landet.
DGS varetager galleristers forhold til kunstnere, kollegaer og politikere, og er medarrangør på kunstmessen Art Herning.
DGS sidder på bestyrelsesposter og repræsentantskabspladser i bl.a. Kunstrådet, Fagudvalget for dansk kunst i udlandet og høres ved nye lovforslag angående kunst - DGS har således opnået politisk indflydelse i det danske kunstliv i de senere år.

Ifølge vedtægterne kan DGS optage gallerier, der 1.) arrangerer udstillinger af nulevende kunstneres arbejder, 2.) holder en god og kunstnerisk standard, 3.) har drevet galleri i over to år og som 4.) godkendes af den årlige generalforsamling.

DGS er internationalt medlem af den europæiske sammenslutning af gallerier, FEAGA (Federation of European Art Galleries Association)

galleri NB << 22.04 - 03.06 >>MAIN + NBeX project

Man kniber sig i armen
- når galleri NB søndag d. 22. april åbner udstillinger med Kristian Vodder Svensson og Maxim Brandt.

Kristian Vodder Svensson - Mythical Junctions

Some description

For en måned siden deltog Kristian Vodder Svensson i DR programmet: Kunsten at blive snydt. At han i den grad var i stand til at kopiere et P. C. Skovgaard maleri, var imponerende. Ikke mindst fordi Kristians eget maleri er fuldstændig anderledes på næsten alle punkter. Undtagen et: detaljerne i de myriader af træer, øer, fugle, hvaler, mennesker og hvad der ellers forekommer i hans underfundige univers. På mange måder har han det tilfælles med de guldaldermalere, som også hyldede detaljerigdommen og den store natur.

Some description

Kristian Vodder Svensson kendes også i flere andre sammenhænge. Sidste år udsmykkede han Den spanske Trappe i Sønderborg, og den er allerede blevet en turistattraktion. Desuden kan gæsterne umiddelbart efter udstillingen opleve et 2 x 10 m imponerende maleri placeret på bagvæggen i Fur Bryghus nye koncertsal. Og senere på sommeren vil brugerne af Sundhedshuset i Haderslev få en usædvanlig spændende velkomst, når han i sundhedscenterets nye foyer har malet direkte på væggene.

Some description
(klik på foto for at se værkerne)

Kristian Vodder Svenssons udstilling Mythical Junctions i MAIN gallery præsenterer en række nye værker, hvor hans malerier er sammensatte blandinger af mystisk natur, genkendelige fragmenter af menneskeskabte ting, Avatar-lignende svævende øer, hav- og pattedyr og naturligvis mennesker. Visse malerier kan antage næsten surrealistiske udtryk, hvor man kan få fornemmelsen af det forsvundne Atlantis.

Maxim Brandt - Forest of Things

Some description

Maxim Brandt ( f. 1986) er netop blevet udvalgt til at udstille i Jeune Création i Paris. Blandt 1.800 kunstnere har juryen udvalgt 38 emerging/upcoming internationale kunstnere. En fantastisk cadeau til en kunstner, som galleriet allerede spottede for to år siden.  

Some description
(
klik på foto for at se værkerne)

Forest of Things viser en kunstner, som til stadighed udvikler sit kunstneriske udtryk. For et halvt år siden fortalte han os, at han arbejdede med emnet ’Forest of Things’.
Maxim Brandt fortæller: Den franske filosof Gaston Bachelard har sagt: ’Skoven er en sindstilstand’. Mennesket går ind i naturen for at finde fred, men i virkeligheden møder han sig selv. En mørk uigennemtrængelig skov eller en uendelig mark er en barriere, som gemmer på en anden verden: det ubevidste. Mennesket går ind i skoven for at møde sin ’indre skov’. Det er skræmmende, men på samme tid fascinerende. Men for mig er den indre skov hos en kunstner en grænseløs verden af poesi og fantasi.

Some description

Selv mener Maxim Brandt, at hans værker ser irrationelle eller endda absurde ud, men gør de opmærksom på store miljøproblemer som for eksempel skovenes forsvinden og ændringer i vegetationen på grund af menneskets kultur. Jeg betragter mine værker som en slags metaforer, hvor mennesket til stadighed designer naturen med deres egen fantasi og bevæger sig længere og længere væk fra deres tabte paradis.

Maxim Brandt er ikke alene med sine tanker om menneskets indflydelse på naturen, men han er helt klart en ener, når han udtrykker det gennem sin kunst. 

Under vores studie besøg i Berlin gav han dette interessante interview: Maxim Brandt - Forest of Things

Fakta:

Kalender: 22.04 - 03.06 2018
MAIN gallery: Kristian Vodder Svensson: Mythical Junctions
NBeX project: Maxim Brandt: Forest of Things
Fernisering: søndag d. 22. april kl. 14-16, hvor kunstnerne deltager.


13.04. - 25.05.2018

Nana Rosenørn Holland Bastrup: Art, Love & War 

- en pop-up-udstilling i samarbejde med Galleri NB

Fernisering: 12. april kl. 17 - 20

Galleri NB og KunstMix byder velkommen til fernisering d. 12. april kl. 17 - 20 på pop-up-udstillingen Art, Love & War med malerier på fotopresseninger af Nana Rosenørn Holland Bastrup. Såvel kunstneren som Thorkild NB Nielsen fra galleri NB er tilstede under ferniseringen.

I sine Overpaintings koncentrerer Nana R. H. Bastrup sig om fortællinger om det ambivalente forhold - beundringen og oprøret - mellem unge kunstnere og den etablerede kunstverden. Fotografier af egne tidligere installationer eller videostills bruges som råmateriale, printes på presenninger og bemales. Ved den ekspressive overmaling går fotoet i baggrunden og skjules delvist under de nytilføjede elementer, hvoraf mange er visuelle referencer til kunsthistoriske kilder, populærkulturen og naturen. Således kan f.eks. i papkasseophobninger ses visuelle citater fra kunstverdenen og hverdagen, hvor eksplosioner bringer action og fokus i klare ordnede strukturer.

Nana R. H. Bastrup (f. 1987 i København) er uddannet 2015 fra Hochschule für bildende Künste i Hamborg og bor og arbejder i København. Tidligere udstillinger omfatter bl.a. Kunsthal Aarhus, Museet på Koldinghus, Den Frie Udstillingsbygning og Altonaer Museum i Hamborg.

Pop-up-udstillingen er et samarbejde med Galleri NB, Viborg.

De værker, som er til rådighed under udstillingen, kan ses på denne web: NBeX project.

Åbningstider: torsdag + fredag kl. 15 - 18 eller gerne efter aftale: 93 97 97 64

KunstMix, Odensegade 26B DK-2100 København Ø tlf. +45 93979764 

info@kunstmix.dk - www.kunstmix.dkgalleri NB << 11.03 - 15.04 >> NBeX project + Main gallery

Claes Otto Jennow: Manipuleret virkelighed
Maleri og Collage
 
NBeX project åbner søndag d. 11. marts soloudstillingen Manipuleret Virkelighed med maleri og collage af Claes Otto Jennow. 
Det er anden gang, at han indtager NBeX project, hvilket skyldes hans spændende udvikling, der i høj grad virker inspirerende at følge og fordybe sig i.
Der god grund til at lægge mærke til denne udstilling, som på flere områder er nytænkende. For hvordan kan virkeligheden beskrives når den sjældent er neutral? Ofte sminker vi virkeligheden, næsten til ukendelighed. Og mange gange sætter vi virkeligheden sammen på de mest manipulerende måder. 
Udstillingen tager begge forhold op. Med en række fotografiske print af kendisser på lærred, fingerretoucherer Claes Otto Jennow disse personligheder til nye ansigter, som i den grad giver dem en ny identitet. Det er på mange måder en manipulering af virkeligheden, som får os til at overveje, hvordan vi sminker os i forhold til omverden. 
Ligeledes præsenterer han en række store collager, der er sammensatte og et mix af elementer fra fortid, nutid og fremtid. De er vidunderlig komplicerede, så det er nødvendigt at fordybe sig i de forskellige billedafsnit. Det er  samtidig klassiske collager, men med et særdeles personligt udtryk. 
 
Claes Otto Jennows udstilling i NBeX project åbner sideløbende med udstillingen i galleri NB, hvor Henriette Hellstern åbner udstillingen Indre Atlas. Det sker søndag d. 11. marts kl. 14-16, med deltagelse af begge kunstnere. 

Henriette Hellstern: 'Indre Atlas'
En malerisk obduktion
'Indre Atlas', der kan ses fra 11. marts til 15. april, er billedkunstneren Henriette Hellsterns tredje soloudstilling i Main galleriet i Galleri NB i Viborg. Hun er uddannet ved Det Fynske Kunstakademi i 2011. Gennem karrieren har den 38-årige kvinde, der oprindelig er fra Østjylland, udstillet sin udtryks- og indsigtsfulde, ekspressionistiske samtidskunst i store dele af verden.
I sit atelier på Amager skaber Henriette Hellstern den kunst, der allerede har bragt hende til New York, San Francisco, Firenze, Vilnius, Sofia, Berlin samt Charlottenborgs Forårsudstilling og nu for tredje gang til Viborg.
Hun er desuden aktuel med en udstilling i Brisbane, Australien og til marts kommer turen så til Galleri NB. Desuden har hun modtaget fornemme priser i Frankfurt og Tallinn.

Some description
Kroppens evne til at huske
Fælles for hendes værker er, at de er abstraktioner over kroppens anatomi og dyrker kroppens sprog. Til 'Indre Atlas'-udstillingen har Henriette Hellstern så at sige obduceret kroppen med pensel og maling. Hendes atelier flyder med maleriske, ikke kønnede legemsdele i hendes arbejde med at afdække kroppen og dens evne til at erindre på både godt og ondt - blandt andre den lille nakkehvirvel 'Atlas', der også har lagt navn til udstillingen.
'Atlas' er både en samling af landkort, men også den nakkehvirvel, der gør, at vi kan nikke ja med hovedet. På flere måder en livsvigtig mekanisme. Nikker vi ja på det forkerte tidspunkt, kan det få konsekvenser. Og bliver Atlas-hvirvlen beskadiget, kan det gøre ondt i hele kroppen.
"Ja'et er min akilleshæl. Jeg har meget svært ved at sige fra. Derfor har jeg hængt et 'nej!'-skilt op i mit atelier, så jeg hele tiden bliver mindet om, at jeg ikke skal sige ja til alt. Jeg skal ikke involvere mig i det hele," siger billedkunstneren.

Værkerne bliver malet på gulvet

Some description
I sin aktuelle udstilling bruger Henriette Hellstern et asymmetrisk format til at give sine værker et udtryk, der rækker ud over det rektangulære format, og giver værket en ekstra dimension. Hun bruger endvidere en teknik, hvor hun 'åbner' værket ved at lave de første penselstrøg på det væghængte lærred, for derefter at lægge det gulvet, hvor der viser sig nye vinkler på maleriet, og en ny tilgang til det endelige værk.
"Jeg ser kunsten som en vigtig dialogskaber og mine værker om kroppens sprog omhandler noget så basalt som "hvordan det er at være menneske lige nu," siger Henriette Hellstern, der lever med sin regnbuefamilie i huset, der ligger i forlængelse af atelieret.

Hendes vision med sin kunst er at skabe et rum, hvor vi kan kommunikere med hinanden på tværs af skel. Et maleri, der kan synes svært at tale om, kan i virkeligheden anskues ud fra det enkeltes menneskes situation og liv. Og når vi lytter til hinandens anskuelser, kan vi blive klogere på hinanden, og hvem ved måske mere empatiske?
"Mine tentakler er altid ude og mit ekspressive følsomme jeg rammes af dagligdagens grusomheder og uretfærdigheder men også af håbet. Hvis mine værker og min person, min historie og erfaringer kan gøre verden til et mere spændende sted - et bedre sted, er mit mål nået."

Hvad:
Solo udstilling i Galleri NB: Indre Atlas,
11.marts - 15.april 2018,
fernisering 11. marts kl. 14-16. Intro kl. 14.15galleri NB >> 04.02 - 04.03 << Super realisme kontra Mixed media

Søndag d. 4. februar åbner galleri NB to store udstillinger. Under fællestitlen Nordic Noir Art udstiller Steen Larsen og Carsten Krogstrup deres superrealistiske malerier i MAIN gallery. I NBeX project kan man opleve den unge kunstner Nana Rosenørn Holland Bastrup, hvis malerier viser vejen til en ny og spændende fortolkning af maleriet.  
Nordic Noir Art 
I efteråret 2017 havde Steen Larsen og Carsten Krogstrup en meget flot udstilling kaldet Nordic Noir Art i Rundetårn, som manifesterede såvel deres kunstneriske slægtskab, som deres meget høje kunstneriske kvaliteter.
Deres fotorealistiske malerier er meget mere end realistiske. Ganske vist bruger begge kunstnere fotografiet som skitse og inspiration, men dertil lægger de individuelt deres billedkunstneriske overbygninger på, således, at vi møder to forskellige maleriske udtryk med helt personlige synsvinkler.

Some description

Carsten Krogstrup  
Hos Carsten Krogstrup dukker mennesker og fortællinger frem af mørket. Med det klassiske greb clair obscure (ud af mørket), skaber han et dramatisk forhold mellem lys og skygge, og med sit yderst realistiske udtryk fremmaner han en stemning af mystik i sine malerier. Figurernes og personernes stilstand virker fremmedgørende. Positurer peger på historier, der kan være svære at afkode, mens ansigter og relationer fremstår hemmelighedsfulde.

Some description

Steen Larsen
I Steen Larsen landskabs- og bilmalerier, er det ikke det idealiserede, vi møder. Trafiklys, autoværn og biler skurrer mod idéen om det klassiske landskabsmaleris ofte forherligede natur. Steen Larsen præsenterer os for roadscapes, hvor bilen og vejen bærer fortællingen frem. For eksempel ser vi biler i landskabet eller ser landskabet fra forsædet i en bil. Bilen muliggør oplevelserne, der ligger forude, men regnen på forruden slører fremtiden og malerierne skaber i stedet indre, mentale landskaber.

Desuden udstiller Steen Larsen i et ekstra rum specialprojektet Black Boxes. Ud fra arbejdstitlen ”Dage hvor verden stod stille” forsøger han, at rekonstruere sin nu demente fars liv i 12 black boxes. I projektet undersøger Steen Larsen koblingen mellem den kollektive og den private erindring. De fleste vil kunne huske, hvor de var, og hvad de lavede 9.11 2001. I dag kan han ikke spørge sin far, hvor han var da Sorte September tog det israelske sportsteam som gidsler ved Olympiaden i München i 1972. Han kan ikke spørge ham, hvordan han oplevede Berlinmurens fald i 1989. Derfor gravede Steen Larsen i sin families store arkiv af gamle dias samlinger og fotoalbums. I arkivet fandt han frem til datoer og årstal, hvor verden stod stille, startende med Danmarks befrielse 4. maj 1945, hvor hans far var 11 år gammel - en dato vi husker, men han har glemt.

Kunstnerne udstiller begge i MAIN gallery, så der venter gæsterne en intens oplevelse, når galleriet udstiller deres absolut bedste værker.

Art, Love & War

Some description

Nana Rosenørn Holland Bastrup

”Art, Love & War” er titlen på den anden soloudstilling af Nana Rosenørn Holland Bastrup i NBeX-rummet og kan ses som en opfølger af sidste års udstilling ”Remembering, Recycling & Rebellion”.

I sin kunstneriske praksis koncentrerer hun sig om fortællingen i en blanding af foto og maleri. Fotografier af tidligere installationer eller video-stills bruges som råmateriale, printes på presenninger og bemales. Fra at være en dokumentation af det skete, en virkelighed, opstår der ved den ekspressive bemaling det, at fotoet går i baggrunden og delvist skjules under de nytilføjede elementer, hvoraf mange er visuelle referencer til kunsthistoriske kilder, populærkulturen samt naturen. Alle værker bærer titler og kan på den måde give beskueren et praj om billedets budskab, men er dog samtidig åben for seerens egne fortolkninger og associationer.

Udstillingen ”Art, Love & War” henter sin inspiration i de klassiske ”soap-opera problematikker” og tager sit udgangspunkt i særligt magtspillet - om det, der udspiller sig i kunstverdenen, i kærligheden mellem mennesker eller i den verden, vi alle lever i.

Fakta: 

Udstillinger:   04.02 - 04.03 2018 

Ferniseringer: 04.02 kl. 14.00-16.00

Introduktion:  02.02 kl. 14.15


Kunstforeningen NB 

Generalforsamlingen i Kunstforeningen NB på Viborg Gymnasium og HF blev som sædvanligt et tilløbsstykke. 

Some description

184 medlemmer mødte frem. Og efter den formelle generalforsamling var der 30 medlemmer, som kunne tage hjem med et kunstværk. Medlemmerne har aller mellem 1 og 16 lodder i posen. Ikke desto mindre var der adskillige, som vandt på deres ene lod. 

Denne video fortæller lidt om hvordan dete gik: https://youtu.be/nuINyAMMXgg

Læs meget mere om kunstforeningen på deres hjemmeside: Kunstforeningennb.dk


Galleri NB slutter året med stil.

I anledning af julen går galleri NB all in, når de søndag d. 10. december åbner to vidt forskellige udstillinger, samt fylder de øvrige rum med nye værker af galleriets kunstnere.

Fra Berlin udstiller Sabine Beyerle nye bemærkelsesværdige malerier i MAIN gallery. Fra Danmark præsenterer kunstnertrioen Dirty Go Clay Band Asger Jorn’s sidste ualmindeligt veldækkede bord i NBeX project.


Some description

Sabine Beyerle: Kashan, 200 x 160 cm

Sabine Beyerle 

Spaces

Sabine Beyerle er kosmopolit og bosiddende i Berlin. I lange perioder har hun forladt sit atelier i Berlin for tage på opdagelse i fremmede og for os eksotiske kulturer. Blandt andet har hun taget hele turen langs den afrikanske vestkyst fra Marokko til Sydafrika. Mellemøsten og især Iran har også draget hende.

I 2015/16 tog hun sammen med mand og børn på en verdensomspændende studierejse. På den 365 dage lange rejse deltog hun blandt andet i Burning Man, Nevada festivalen 2015 med en kæmpeinstallation.

Sabine Beyerle bliver ofte inspireret af pladser, af deres atmosfære og historie, deres specifikke arkitektur og deres spor af tiden. Det sker også, at Sabine Beyerle går ind i et specifikt rum eller område, for straks at føle, at hun må male det. Derfor fotograferer hun det for, at kunne huske rummets struktur, dets mønstre og lysindfald, dets struktur og æstetik. Når hun efterfølgende arbejder på maleriet, anvender hun dele af disse fotos som en collage og samtidig som en kilde til at genkalde sig øjeblikkets specifikke atmosfære. 

Malerierne er mennesketomme. De fortæller primært deres egen historie. Tilskueren skal i stedet forstille sig, selv at være i rummet, tænke på hvad der kan være sket, eller hvad, der vil ske i fremtiden.


Da Thorkild NB Nielsen besøgte Sabine Beyerle i atelieret forud for udstillingen, havde de en indgående samtale om flere af værkerne. Det blev optaget på video, som nu kan ses på galleri NB TV.

Some description

Dirty Go Clay Band: Udsnit af kunstværket - Jorns sidste måltid.


Jorns Sidste Måltid udstilles i NBeX project

Louise Gaarmann, Lea Nielsen og Mette Maya Gregersen har dannet kunstnergruppen Dirty Go Clay Band, og skabt et bemærkelsesværdigt kunstværk, som bliver udstillet i NBeX project. 
De unge fremstormende keramikere fik i marts 2016 tildelt et arbejdslegat til Asger Jorns tidligere atelier på Læsø.  Et historisk og autentisk hus med så meget bevaret fra Jorns tid som muligt. Under opholdet gik gruppen i gang med at udforske, hvad der var i huset: fotografier, avis artikler, udklip, møblement alt sammen fra Jorns tid i huset. Ud fra den research blev de nysgerrige på, hvordan mon Jorns sidste måltid kunne have set ud?

I  forbindelse med Århus Kulturby 2017 gennemførte gruppen derfor en ler performance over temaet Jorns Sidste Måltid. Med 1600 kg ler til rådighed skabte gruppen over 7 dage et 220 cm langt bord i ler, hvorpå objekter fra Jorns hus blev  genskabt. Musik instrumenter, som Jorn yndede at spille på i festlige sammenhænge, spiritus, håndmadder og tobak er alt sammen vigtige elementer, som man finder i  kunstværket. Efterfølgende blev den færdige skulptur brændt på Petersens Tegl.

Selve skabelsesprocessen blev filmet undervejs, og resultatet blev to meget interessant videoer, som kan ses på
YouTube: Dirty Go Clay Band (processen) +Opstilling

Anmeldelse i JP:

Some description


 

galleri NB >> 05.11 - 03.12 << pressemeddelelse

galleri NB åbner udstillinger med Heidi av Reyni og Vilmantas.

Som åbningstaler i galleri NB træder justitsminister Søren Pape Poulsen søndag d. 5. november ind i kunstverdenen. Årsagen er ganske enkelt den, at Søren Pape Poulsen gennem flere år har værdsat den særlige betydning,  som kunsten kan få på ens liv og omgivelser. Senest har justitsministeren udsmykket sit nye ministerkontor med markante værker af blandt andre Vilmantas. 

Galleri NB har desuden ændret på udstillingslokalerne, så MAIN gallery og NBeX project nu ligger i samme etage. Derfor kan man gå direkte fra den store Vilmantas udstilling i MAIN gallery ind til Heidi av Reyni udstillingen i NBeX project. At kunstnerne tilmed har flere paralleller i deres udstillinger gør ikke totaloplevelsen mindre. 

Vilmantas 
New Works

MAIN gallery

Some description

Et kig ind i Vilmantas atelier. 

Vilmantas og galleri NB indledte deres samarbejde med en lille udstilling i 1998. Næsten 20 år senere, og med en dynamisk udvikling, som har givet stadig større anerkendelse og udbredelse på alle fronter, er galleriet stolt over, at kunne præsentere Vilmantas nyeste malerier samt glasarbejder.

Vi oplever fortsat en kunstner, som tør udfordre sig selv, bemærker galleriet. Ikke mindst når han fokuserer på skismaet, at når vi kommer godt fra noget, som kunne være meget værre, er det da held eller har vi alligevel en beskyttende engel til at passe på os? Et spørgsmål, som kun er et blandt flere temaer, som Vilmantas tager op. Det er spændende, interessant og vedkommende at opleve.

Siden hans sidste separatudstilling i galleri NB har han også udført en række større udsmyknings opgaver. Officielt er den igangværende udsmykning af Hedeager Kirke i Herning bemærkelsesværdig, idet han ikke alene har udført et stort maleri over temaet Skærtorsdag, men også en todelt glasmosaik. Desuden arbejder man også på, at Vilmantas skal udsmykke kirkens prædikestol. 
Under arbejdet med glasmosaikkerne mødte Vilmantas glasmesteren Per Hebsgaard, som inspirerede Vilmantas til at fortsætte arbejdet med bemalet glas og glasmosaik. Flere af disse værker præsenterer galleriet også som en del af den store udstilling. 

Heidi av Reyni
Tilstande
NBeX project

Some description

Skulptur af Heidi av Reyni
 
Det bliver specielt at opleve Heidi av Reynis udstilling Tilstande, når galleri NB fylder NBeX project med skulpturer i raku-brændt ler.
Heidi av Reyni siger om sit arbejde med stemninger og tilstande: Jeg arbejder hovedsaligt med figurer, der skal udtrykke en sindsstemning. Det er bl.a. mænd, hvor jeg bruger anatomien, som er forvrænget til at udtrykke den ønskede sindsstemning. De står rå i deres naturlige sorte stentøj, og minder os ofte om en vi kender eller har set før.
Derudover er der også små mennesker, fanget i deres eget sinds boble. Nogle glade andre sure. Nogle er tilfredse, andre kæmper for at bryde ud af sindets begrænsninger.
Skulpturerne er udført i raku og kan i flere tilfælde hænge på væggen. 
Journalisten Torben Holleufer har formuleret det sådan: Vennerne. En onkel, der var engang. En bonderøv, der kommer i morgen. Din far på en doven søndag. Ham nede på hjørnet, der misser op mod sollyset. Ham, der lige kom ud af badet og stritter med tæerne, fordi det bare er sådan en dag. Knudemanden. Hængt op. Forelsket. Som giver sig hen. Som giver op. Som ikke giver en skid. Vi kender det alle sammen. Rummer det i hver vores verden. Unisex eller ikke skyggen af sex. Blues på en blå mandag. Følelser. Afmagt. Frihed. Isolation. Tag mig eller lad være. Som du elsker på trods. Leg for voksne. Play the blues. Live the jazz.
De mænd er unikke. Hører sammen som en familie. Men kan også rejse sig og gå deres vej. Ikke at de ved hvorhen. Kloge og hamrende naive. Trofaste og elskelige. Indtil de prutter og sprutter og du ønsker dem hen hvor peberet gror. Kender du det? De kender i hvert fald dig.

Fernisering

Some description

Se også videoen med Søren Pape Poulsen - klik på foto

Justitsminister Søren Pape Poulsen, holder åbningstalen søndag d. 5. november kl. 14.15 

Mød samtidig kunstnerne og nyd deres usædvanlige evner til at give os de særlige oplevelser.


SoMe

Vi forsøger at bruge de sociale medier på en måde så hele paletten af kommunikationsmuligheder giver et samlet indtryk af galleriets indhold og værdi.
De seneste skud på stammen er

Some description galleri NB TV

Ca. en gang om ugen vil vi uploade et kort videoindslag på  YouTube.
I TV indslaget vil vi bringe indslag om nogle af de mange ting og arbejdsopgaver, som mennesker uden for galleriet ikke oplever. Det kan være hvordan vi arbejder sammen med kunstnerne, hvordan og hvorfor en udstilling kommer til at få det udseende den nu endgang får. Eller indslag med nærgående forsøg på at komme begrebet kvalitet og god kunst lidt nærmere.

Some description På den normale YouTube har vi allerede 122 videoer med diverse indslag med primært kunstner portrætter.

Some description Facebook
På Facebook deler vi også mange andre større eller mindre begivenheder i og uden for galleri NB. 

Some description Instagram
viser primært enkelte fotos fra galleriet. Det er kort kontant lidt om hvad vi finder interessant at vise.

På det profesionelle medie

Some description LinkedIN
præsenterer vi et klart budskab, med interesse for erhvervslivet. 

Alt ialt er nutidens kommunikation en udfordring, og når alt kommer til alt, finder vi stadig nyhedsbrevet at være det vigtigste middel til direkte kommunikation med dem, der ønsker enkelte, men klare budskaber fra galleri NB. 

Derfor opfordrer vi alle med særlig interesse i at følge vores udstillinger med mere at tilmelde sig vores nyhedsbrev på:

Some description Tilmeld Nyhedsbrev


galleri NB >> 24.09 - 28.10 << 30 års jubilæum

Skrevet af journalist Flemming Sørensen

30 år med Galleri NB

Thorkild NB Nielsen har altid brændt for kunsten, og gennem galleri NB i Viborg præsenterer han danske og internationale kunstnere i høj klasse. Søndag d. 24. september fejres galleri NB’s 30 års jubilæum med åbningen af en særudstilling, hvor galleriet fyldes med dets 15 internationale kunstneres bedste værker.

Kimen til historien om galleri NB blev i virkeligheden lagt, allerede da Thorkild NB Nielsen blev konfirmeret. En af gaverne var en træmalerkasse og et lærred – og så var konfirmanden mere eller mindre solgt til kunstens verden. Han begyndte at male, og med sine egne ord tegnede han hele tiden – og det blev han ved med. En kort overgang havde han atelier sammen med Karin Olesen og Felix Pedersen. På Vingaards Officin begyndte han at lave grafik i stor stil.
Han var uddannet lærer og blev i 1981 ansat ved Bjergsnæs Efterskole i Viborg. Her blev han bedt om at starte et keramisk værksted.
– Jeg anede ikke noget om keramik på det tidspunkt. Men jeg kastede mig ud i det, og jeg producerede en masse. Det var alt muligt, fra brugskunst til skulpturer. Da det begyndte at fylde lidt for meget på mine hylder, besluttede jeg i 1984 at indrette galleri 109 i garagen.

Some description  Some description 
Egenproduceret plakat lavet på Hans Vingårds Officin i vinteren 1984-85

Her solgte jeg min egen keramik, men også malerier af lokale verdensberømtheder som Ole Weiss, Johannes Bech og Lasse Winsløw, fortæller Thorkild NB Nielsen.
Vores samtale foregår over en af mange kopper kaffe på kontoret, som er udsmykket med bl.a. et portræt af ham selv og en udsmykket kiste, som er dekoreret af den litauiske kunstner Vilmantas.

Galleri i garagen

Some description

Susan Bank, Thorkild NB Nielsen, Tove Villadsen og Hans Henrik Jacobsen før åbningen af galleri WI

Det var tilbage i 1984, det første galleri så dagens lys i garagen på Vinkelvej 109 i Bruunshåb. Halvandet år efter mødte Thorkild NB NIelsen Hans Henrik Jacobsen og Tove Villadsen på biblioteket i Viborg – og det blev til starten på et samarbejde om Galleri Wi, som slog dørene op i påsken 1986. Samarbejdet varede til efteråret 1987 – hvor Thorkild NB Nielsen den 1. oktober åbnede galleri NB på adressen Sct. Mikkels Gade 23 – i første omgang som galleriet på halv tid.
– På det tidspunkt besluttede jeg køre alle mine egne malerier på forbrændingen som småt brændbart. Jeg lavede nogle ’grufulde’ malerier. De er destrueret allesammen, bortset fra et enkelt, som jeg stadig har derhjemme, fortæller Thorkild NB Nielsen.
I 1991 fik galleriet mulighed for at udstille værker af et af tidens største danske kunstnernavne, Robert Jacobsen. Det gav blod på tanden – og lyst til mere. Så det lille galleri flyttede til større lokaler i Wendelins Pakhus – der hvor Viborg Bryghus holder til i dag.

Gallerist på fuld tid

Some description 
galleri NB i Sorte Brødre Kirkestræde

Den 22. august 1992 slog Galleri NB dørene op på den nye adresse – og året efter blev Thorkild NB Nielsen gallerist på fuld tid.
– Noget af det, jeg har gjort rigtigt, er at tage tingene stille og roligt. Vi har haft organisk vækst, og det hele har været drevet af en god blanding af flid og lyst, siger Thorkild NB.
Gennem tiden har adskillige danske og internationale kunstnere udstillet i galleriet.
– Dybest set handler det om, hvordan man har det med hinanden. Forholdet mellem en gallerist og en kunstner kan minde om et godt ægteskab. Som verden ser ud i dag, er det afgørende med gensidig tillid og respekt, fastslår han.

Kunsten i centrum
– Jeg er overbevist om, at vi har brug for et internationalt galleri i Viborg. Kunstnerne har behov for at blive sat i centrum – og essensen er, at der er nogle, som har gjort sig tanker om, hvad der er godt og skidt, siger Thorkild NB Nielsen.
– Mennesker har brug for god kunst. Og kunsten skal ind i vores hjem og ud på vores arbejdspladser. Kunsten giver dig inspiration og oplevelser – og det er med til at tegne din identitet og din personlighed.
Selv har galleristen samlet på kunst hele sit liv. Det startede med original grafik af bl.a. Palle Nielsen og Poul Shou Sørensen, mens Thorkild NB var teenager. Siden har samlermanien udviklet sig. 
– Jeg køber kun kunst med hjertet, fastslår han.

Flere gallerier

Some description
Poul Anker Bech åbnede La Galerie Danoise i Rue de Turenne 75 d. 11. januar 1999.

Some description

galleri NB i Roskilde Gasværk fra 2002-2012

I årenes løb har galleriet haft afdelinger i bl.a. Paris, Roskilde og København, men i dag er aktiviteten centreret i Viborg, hvor Galleri NB siden 2005 har haft adresse i Sct. Mathiasgade 14.

Thorkild NB Nielsen afrunder interviewet sådan: Selv om Viborg altid være hovedsædet og udgangspunktet for samabejdet med kunstnerne og det er her, at administrationen altid har ligget. Og på trods af utallige udfordringer med logistik, medarbejdere og økonomi, så har jeg aldrig fortrudt, at vi sprang ud i udfordringerne. Det har givet så mange oplevelser og livsvigtige erfaringer, som vi i dag kan bygge videre på.
Desuden skal vi huske på, at verden er i stærk forandring. Folk, som er interesseret i kunst, kører gerne langt for at få en god oplevelse. Derfor har vi i dag fokus på, at udvikle og opgrade galleri NB Viborg, så ingen skal være i tvivl om, at galleri NB er en rejse værd.

Meget loyal

Some description

Paul Smulders foran sit hjem i Amsterdam
 
Den hollandske kunstner Paul Smulders er en af de kunstnere, som er tilknyttet galleri NB. Det startede helt tilbage i 1997 – og Paul Smulders er yderst tilfreds med samarbejdet.
– Det startede med, at en forretningsmand fra Viborg købte seks malerier af mig i Holland. Dem så Thorkild, og allerede en uge efter ringede han til mig og spurgte, om jeg var interesseret i et samarbejde. Og det har vi gjort siden, fortæller Paul Smulders.
Det er blevet til adskillige udstillinger i Viborg, men Paul Smulders og galleri NB har også samarbejdet om projekter i Paris og London, ligesom han har haft udstillinger i Paris og Københvan og har været med på kunstmesser i København, Herning, Amsterdam og Vilnius.
– Thorkild NB og hans team er yderst professionel. Og det er tydeligt, at han har et stort hjerte for kunsten. Jeg oplever ham som meget loyal over for sine kunstnere – og han prøver ikke på at blande sig. Men han siger meget gerne sin mening, siger han.

Dedikeret og ærlig

Some description

Henriette Hellstern i sit atelier

Det samme siger den danske kunstner Henriette Hellstern, som udstillede i galleri NB første gang i 2010, mens hun endnu var studerende på kunstakademiet.
– Thorkild siger sin mening. Og han er dedikeret og meget ærlig. Det er utrolig nemt at samarbejde med ham, for han vælger med hjertet og går aldrig på kompromis, siger hun.
– Der er helt klart et ping-pong spil mellem ham og hans kunstnere. Jeg arbejder med det, jeg selv brænder for – og jeg synes, Thorkild er god til at give mig arbejdsro, så jeg får lov til at gå i dybden med min kunst.
– Når man kommer til ham, får man altid hans umiddelbare reaktion – og han er god til at sætte ord på, siger Henriette Hellstern. Som i øvrigt føler, at man som kunstner næsten bliver en del af en familie, når man samarbejder med galleri NB.
– Jeg sætter stor pris på samarbejdet, siger hun.

De første 30 år med galleri NB markeres med en stor udstilling, hvor 15 af de kunstnere, der er fast tilknyttet galleriet, udstiller. Udstillingen åbner søndag den 24. september.

Jubilæumsudstillingen
15 internationale kunstnere fylder galleriet med deres allerbedste værker:

Andrea Damp
Carsten Frank
Claes Otto Jennow
Henriette Hellstern
Hugo Tieleman
John Reuss
Kristian Vodder Svensson
Marius Martinussen
Mette Maya Gregersen
Paul Smulders
Sabine Beyerle
Steen Larsen
Thomas Andersson
Toon Berghahn
Vilmantas 

Invitation til 30 års jubilæums festdag
Søndag d. 24. september kl. 14-16
Sammen med kunstnerne er vi super stolte over at kunne inviterer til jubilæumsfernisering.
Kl. 14.15 holder Kulturdirektør Lars Stentoft åbningstalen.
Dertil tilsat musikalsk underholdning med Gorm Bull
samt lækkerier fra Restaurant For Enden af Gaden

Some description
Thorkild NB Nielsen fortalte bl.a. om de flere end 450 ferniseringer, som han har åbnet.

Some description
Gorm Bull spiller for gæsterne.

Some description
Kollegaer i galleriet præsenteres. Fra højre: Morten Fragtrup, Thorkild NB Nielsen, Susanne Kam Kristensen, Bente Hammer (formand for Kunstforeningen NB) og Hanne Simony.

Some description
Kulturdirektør Lars Stentoft holder åbningstalen.

Some description
Paul Smulders holder tale på vegne af kunstnerne.

Some description
Alle udstillingsrum i galleri NB anvendes på Jubilæumsudstillingen.

Some description

Some description

Some description

Some description

Some description


galleri NB Magasin Efterår 2017

Some description
I dette efterår fejrer vi, at galleri NB bliver 30 år. Det er usædvanligt, at et galleri overlever så mange år.
Det er også usædvanligt, at galleri NB har stået bag La Galerie Danoise i Paris, galleri i Roskilde Gasværk og på Nikolai Plads i København.
Historien om galleriet, dets kunstnere, udstillingerne i det kommende halve år og meget mere kan læses i det trykte magasin på 40 sider eller digitalt på Issuu ved at klikke på foto. 

Galleri NB åbner med to meget forskellige kunstnere, ændrer åbningstider og har ombygget galleriet.

Søndag d. 20. august kl. 14-16 glæder vi os til i særdeleshed at åbne to udstillinger i det ombyggede galleri.
Udstillingerne i MAIN gallery og NBeX project er på forskellig vis bevægende, intense, stærke og meget forskellige i udtrykket. 
En stor oplevelse for dem, der sætter pris på kunst med kant.

John Reuss

Some description

John Reuss kalder sin udstilling Innuendo. Innuendo kan bedst beskrives med ordet antydning eller antydninger. John Reuss har helt igennem sin egen stil og baggrund for sine malerier. Begge dele er nødvendige for at skille sig ud fra mængden af kunstnere. Og det gør hans kunst i høj grad.  

Mange vil derfor med rette spørge: Hvor har John Reuss gemt sig indtil nu? Godt spørgsmål! Med over 100.000 følgere på Tumblr, Instagram og Facebook er der mange, som worldwide interesseret følger ham i atelieret. Men hans begrænsede produktion har hidtil ikke gjort det muligt, at samle værker nok til en stor solo udstilling. 
Efter lange forberedelser er vi derfor stolte over, at det nu lykkes at præsentere John Reuss’ nye malerier på denne udstilling.

Med egne ord siger John Reuss om udstillingen: Mine værker kredser grundlæggende omkring ensomhed, fremmedgørelse og (tab af) identitet i en fragmenteret og turbulent virkelighed. 

Især fremmedgørelsen i forskellige afskygninger har min interesse og jeg ser begrebet fra forskellige vinkler (en indre fremmedgørelse i forhold til krop og sind -  og en social fremmedgørelse i forhold til omverden). Den valgte vinkel kan være forskellig fra maleri til maleri, eller flere vinkler kan behandles i det samme maleri. 

På det seneste har især vores fremmedgjorte forhold til noget så konkret som døden optaget mig - hvilket også skinner igennem på flere nyere malerier.

Personligt har jeg på det sidste haft mange tanker og følelser omkring ideen om min egen død - i en sådan grad at jeg har ligget søvnløs om natten. Netop disse stunder, underligt vægtløs i mørket, et sted mellem vågen & ikke-vågen hvor jeg har tænkt tanker om sind, krop & død, er udgangspunkt & inspiration i forbindelse med denne udstilling.

I stedet for at fortrænge mine tanker og min angst, iagttager, beskriver og behandler jeg dem i mine værker. På vanlig vis giver jeg dog ikke nogen endegyldige svar eller færdige manualer, men sætter scenen, kommer med antydninger - og indbyder til refleksion og fortolkning.

Indra Marcinkeviciene

Some description

Indra Marcinkeviciene udstiller i NBeX project. Udstillingen kalder hun From My Secret World.

Vi har kendt og fulgt Indra Marcinkeviciene gennem mange år. Hendes udvikling har været overvældende og markant. I begyndelsen var hun primært interesseret i teater og design, men i de senere år har hun taget en helt ny retning og har skabt et meget personligt og kunstnerisk udtryk.

Udgangspunktet er æggeformen, der er symbol på evighed, produktivitet, perfektion, held, sundhed og skønhed. Æggets form er samtidig et symbol for perfektion.

Kombinationen af evigheden og det perfektes metafor er i Indras hænder omformuleret og beriget med stilfulde lyse farvesammensætninger og er transformeret til originale og æstetiske former.

From My Secret World er inspireret af barndommen. “Sekretai” (hemmeligheder) – er en leg, som tilbage i tiden ofte blev leget af børn i sovjettiden. Legen går ud på, at man skulle skabe det bedste ud af blomster, fotos, avisudklip og andre værdifulde materialer. Når materialerne var lagt rigtigt sammen, lagde man glas over og gemte det i jorden. Formålet med legen var, at du afslørerede dit inderste jeg og overraskede den person, som fandt skatten. På udstillingen er det de besøgende, som leder efter skatten, der afslører Indra Marcinkeviciene hemmeligheder.

Fernisering søndag d. 20. august 2017 kl. 14:00-16:00, hvor begge kunstnere deltager.


Artikel om galleri NB i stort flymagasin
Some description
Scan Magazine læses af flere hundrede tusinde flypassagerer på følgende flyselskaber:
Sun Air, SWISS Air, Primera Air, British Airways' ruter fra Danmark - London, Eastern Airways og City Airlines, samt SAS og Ryan Air Nordic Routes. 
Artiklen kan læses i skarp udgave på side 82: https://issuu.com/scanmagaz…/docs/scanmagazine_102_july_2017

Åbningstider i juli
Juli måned er en spændende mulighed til at besøge galleri NB.
På grund af sommerferien har vi ændret vores åbningstider i hele juli måned til 
mandag - fredag kl. 10-17
Uanset vejr og vind glæder vi os til at præsentere nye værker af vores kunstnere. 
Her i blandt disse seks kunstnere, som I også kan opleve på Billboard Painting Festivalen. 
Udstillingens titel JAM
Paul Smulders
Hugo Tieleman
Vilmantas
Kristian Vodder Svensson
Toon Berghahn 
Marius Martinussen
 
NBeX project udstiller en ny og meget interessant kunstner.
Claes Otto Jennow
Natur og Identitet

galleri NB deltager på Art Vilnius 8- 11. juni
Some description
hvor Vilmantas Marcinkevicius præsenteres solo på stand 3.16
Some description
Vi glæder os højstemt til at præsentere hans aller nyeste malerier.

galleri NB deltager på KunstRAI, Amsterdam
Some description
galleri NB er udtaget til at deltage i den store internationale kunstmesse KunstRAI 2017.
Galleriet præsenterer:

Some description
John Reuss - solo

På Stand 8 udstiller vi vores hollandske kunstnere:

Some description
Paul Smulders

Some description
Toon Berghahn

Some description
Hugo Tieleman

Hvis du er interesseret i at se hvilke kunstværker, som kunstnerne deltager med på vores stande, kan du se dem på vores hjemmeside - blot klik på ovenstående fotos.
Værkerne er på hjemmesiderne fra fredag d. 26. maj.

To magiske kunstnere præsenteres i galleri NB

Det nyrenoverede galleri NB åbner lørdag d. 29. april to udstillinger.
I MAIN gallery åbner den hollandske billedkunstner Toon Berghahn udstillingen Laterna Magica.
Og i 
NBeX project åbner det unge fotografiske talent Ruslan Merzlyakov udstillingen Himlen ned til Jorden.
 
Laterna Magica
Lyset og kompositionerne i Toon Berghahns malerier er magiske. I en variation mellem indendørs og udendørs temaer, lykkes det kunstneren at fascinere os med sin delikate tekniske og kunstneriske kunnen. Hans sarte og alligevel intense kolorit, balancerer på en rustik knivsæg, der fylder oplevelserne med intens nydelse. 
 
Uden sammenligning i øvrigt kan oplevelserne i Toon Berghahns malerier have samme underfundige effekt som vores danske Vilhelm Hammershøj opnåede i sine verdensberømte malerier. 
Fine eksempler på de tre temaer fra udstillingen er følgende værker:
 
The Studio, 80 x 60 cm, 2017
 
Delusion, 122x190cm, 2017
 
The Gallery, 60x60cm, 2016
 
Galleriet mødte Toon Berghahn første gang i forbindelse med Viborg International Billboard Painting Festival i 2012. Her skabte han et imponerende 4 x 4 m maleri til festivalen, og efterfølgende inviterede vi ham til at udstille solo. Det skete allerede i 2013 og efterfølgende igen i 2015.
Som en ekstra anerkendelse for sit billedkunstneriske niveau, har Toon Berghahn netop modtaget et stort arbejdslegat fra den anerkendte Mondrian Foundation. Et legat, som ikke kan søges. 
Når udstillingen i galleri NB afsluttes, skal han sammen med Hugo Tieleman, Paul Smulders og John Reuss præsenteres på galleriets stand på kunstmessen KunstRAI i Amsterdam. En international kunstmesse med 60 deltagende gallerier.
 
Mød kunstneren
Toon Berghahn er også en særdeles velformuleret personlighed. Derfor glæder det os meget, at han på ferniseringsdagen vil introducere sin egen udstilling kl. 14.15 .
------------
Udstillingen Himlen ned til Jorden
er en udstilling under Viborg Fotodage, som officielt foregår i dagene 5. - 28. maj 2017. Med denne udstilling tager galleriet forskud på begivenhederne, idet NBeX project har valgt at præsentere den kun 21 årige Ruslan Merzlyakov. Et ungt fotografisk talent, som i den grad er fascineret af forholdet mellem jord og himmel, af lyset og af dybden i universet. 
Meget rammende har han derfor givet udstillingen titlen: Himlen ned til Jorden.
 
Billederne bliver printet med en speciel og meget holdbar teknik, der tilgodeser kontrasten og dybden i motiverne. Sammen med  Ruslan Merzlyakovs sikre blik for rum og lys skaber det et poetisk udtryk, der er usædvanlig for så ung en fotograf.
Foto: Det nordligste Norge, 24. december 2016.

Flere af de valgte fotos er fra hans 6000 km meget lange tur til det nordligste Norge i slutningen af 2016. 
Foto: Best place to think about everything

Ruslan er opvokset i Letland, men siden 2012 har han boet i Danmark. I 2015 blev han studerende på Medieskolerne i Viborg. Blandt hans undervisere er Gunner Byskov, som også vil holde åbningstalen for Ruslan kl. 13.30 i NBeX project. 
------------
Info:
Tid:
 • 29.04-27.05
Åbning:
 • Lørdag d. 29. april kl. 13.30 - 16.00
Udstillinger:
 • Toon Berghahn, Laterna Magica. Kunstneren introducerer sin udstilling kl. 14.15
 • Ruslan Merzlyakov, Himlen ned til Jorden. Kunstneren deltager i åbningen og Gunner Byskov holder åbningstalen kl. 13.30.

Randers Realskole investerer i ny kunst

Some description  Some description

Randers Realskole har siden 60`erne lagt vægt på at præsentere ny kunst for eleverne. Deres kunstsamling er ny, stor og kvalitetsbetonet.

Denne gang har de investeret i flere nye malerier af kunstneren Nana Rosenørn Holland Bastrup. Ophængningen af hendes malerier på presenning gav vores rammeværksted ( indramning-nb.dk ) en ny udfordring, som blev løst som ovenstående fotos. Som det ses, gav indramningerne med elastikker malerierne et ekstra løft.

Skolebestyrer på Randers Realskole Hans Myhrmann var synlig stolt over at have fået værkerne på plads.
Det fortæller han om på denne video. 

Some description 
- klik på foto.


Some description

galleri NB deltager på kunstmessen North
i Ålborg

Velkommen til NORTH—Jyllands stærkeste gallerier samlet ét sted.

NORTH præsenterer et solidt program med fokus på samtidskunst fra danske og internationale talenter og anerkendte topnavne.
Kunstmessens ambition er at være en af Danmarks bedste og mest publikumsvenlige kunstmesser.

På NORTH og sidemessen SOLO er der kunst og oplevelser for alle slags kunstelskere—både samlere, museumsfolk og helt almindelige øjne og nysgerrige blikke—men ingen er vigtigere end andre, og gallerierne glæder sig til at byde alle besøgende velkommen og til at vise kunsten frem.

galleri NB deltager med stærke kunstværker af blandt andre: Vilmantas, Kristian Vodder Svensson, Nana Rosenørn Holland Bastrup, Toon Berghahn, John Reuss og Henriette Hellstern.

Fakta:

NORTH og SOLO afholdes på havnefronten i Aalborg i den gamle spritfabrik. 
Se værker, stemningsbilleder og meget mere fra NORTH på Facebook. 

NORTH/SOLO (detaljer)
- - - - - - - - - - - - - - -

17. marts: 14-21
18. marts: 11-17
19. marts: 11-17
- - - - - - - - - - - - - - -

WONDERLAND Spritten
Strandvejen 22
9000 Aalborg

- - - - - - - - - - - - - - -
fri parkering
Fri entré
--------------------------

Deltagere på NORTH, 2017. 

Gallerie Rasmus (Skagen/Odense)
Galleriet Jørgen Østergaard (Ikast)
Galleri Franz Pedersen (Horsens)
Charlotte Fogh Gallery (Aarhus)
Galleri Jacob Bjørn (Aarhus)
Galerie Moderne (Silkeborg)
Galleri Bruno Dahl (Ebeltoft)
Galerie MøllerWitt (Aarhus)
Galerie Provence (Vadum)
Galleri Beck (Brønderslev)
Galleri Grundstof (Aarhus)
Galerie Wolfsen (Aalborg)
Gallery Hjorth (Horsens)
Galleri Salling (Roslev)
Væg Gallery (Aalborg)
Galleri Inuit (Aalborg)
Galleri Kirk (Aalborg)
Galleri V58 (Aarhus)
Galleri A (Lønstrup)
Galleri NB (Viborg)


galleri NB # 11.03 - 15.04 # Your Quiet Riot

Henriette Hellstern – Your Quiet Riot
Fernisering: 11. marts kl. 14-16

Some description
Henriette Hellstern arbejder med kroppen som omdrejningspunkt. Det viser sig i mangfoldigheden af uendelige forskellige figurationer og stærkt ekspressive strøg. Hun er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2011, og er allerede nu et navn i ind- og udland. Henriette Hellstern har vundet flere kunst priser, og i 2015 blev hun tildelt Statens Kunstfonds arbejdslegat.

Some description

I galleri NB:    
Henriette Hellstern har tre gange tidligere udstillet i galleri NB, Viborg. Første gang var i NBeX project, anden og tredje gang blev hun flyttet op i Main gallery. Hendes stærke personlige udtryk, der emmer af dynamik, ekspressive udladninger og vedkommende temaer passer godt ind i galleriets profil, som satser på stærke kunstneriske kvaliteter og vedkommende personligheder. 

Om titlen Your Quiet Riot siger kunstneren:  
Et stille oprør har ulmet i dig længe, nu brænder det. Boblerne har stået lige under vandspejlet og nu koger vandet, det flyder over. Din grænse er nået. Du vil ikke bare se til, du vil handle. Roligt, men beslutsomt flytter du dit korpus. Selvom du ved denne bevægelse bliver skelsættende for dig, dine omgivelser, verden, alt, føles det alligevel, som om du snegler dig af sted. Noget tynger dig, men der er ingen vej tilbage. Du vil hellere dø i forsøget velvidende du i det mindste prøvede, end slet ikke at forsøge, overhovedet. Det er tid til et oprør, noget må der gøres. 

Mere enkelt handler det om de valg, vi må træffe. Om vi vil ændre tingenes tilstand omkring os, og smide hvad vi har i hænderne.
Det kan også være egen kamp f.eks. mod systemet, en krig, en tilstand, en sygdom, et uheldigt mønster.....

Vi skal for alt i verden undgå hamsterhjulet, og vi skal altid forsøge at gøre tingene endnu bedre...

Link til You Tube video med besøg i kunstnerens værksted: Video: Henriette Hellstern - Your Quiet Riot 


Rammeværkstedet NB er kommet på nettet

Some description

Rammeværkstedet NB 's nye hjemmeside hedder Indramning-nb.dk

Hjemmesiden skal fortælle alle, der leder efter et rammeværksted med speciale i kvalitetsindramninger, at de er velkommen til at få indrammet deres fotos, grafik, malerier eller rengjort deres snavsede maleri, så det ser ud som nyt. 

Henrik og Ingolf står inde for kvaliteten, og priserne er reelle. Man kan selvfølgelig også bede om et overslag eller tilbud på opgaven.


Så er foråret skudt i gang med to separatudstillinger

04.02 - 04.03:

Some description
Kristian Vodder Svensson

DANEBEN
Statement om udstillingen:
To udtryk i en og samme udstilling: En verden af svævende øer så forunderlig bundet sammen og fyldt med dyr, mennesker og uventede elementer. Modsat et lukket univers under skovens bladhang, hvor ugler, dyr og mennesker trods mængder af mørk skov og få glimt til himlen finder ro, eftertænksomhed og kærlighed.
Oversættelsen af det tyske ord Daneben betyder det ekstra element eller det ved siden af…..
I Kristian Vodder Svenssons univers giver ordet særlig mening. Han lukker os ind en fantasiverden. Et universelt univers, som han graciøst deler med os. Vi leder i billedfladen efter elementer, der specifikt leder tankerne hen på 2017. Men du finder ingen Donald Trump, ingen supersonisk jet, ingen skyskrabere.
Til gengæld finder du små hverdags dramaer i mange afskygninger. Det være sig ørnen der overrasker katten, som må springe for livet. Eller manden, der er i så meget balance med sig selv, at han kan sidde på stolen tættere på kanten end tilladeligt. Uanset hvor ”farligt” det måtte se ud til at være, så finder Kristian altid plads til ømheden og kærligheden. Han giver tankerne lianer til at boltre sig i, og friheden får vinger. Hans komplekse malerier giver os stof til eftertanke og smil. Hvilket er positivt i en foranderlig verden.
Mange spørger om Kristian bruger print eller collage i sine malerier. Nej, det gør han ikke. Værktøjerne er maling, pensel, spray og tankens kraft krydret med viljen til at præstere.
Så simpelt og alligevel så unikt.

Some description

Nana Rosenørn Holland Bastrup
Remembering, Recycling & Rebellion

Statement om udstillingen:
Nana Rosenørn Holland Bastrup har siden 2009 primært arbejdet med brugt produktemballage – fra mindre papmasker til store væg- og ruminstallationer - og fotodokumentation derfra danner fundamentet for de nye værker der vises i NBeX project.
Med udstillingen „Remembering, Recycling & Rebellion“ tager hun udgangspunkt i det ambivalente forhold - beundringen og oprøret - mellem unge kunstnere og den etablerede kunstverden. Bemalede fotocollager viser systemer og former, hvor kunstcitater, agerende figurer og sammenhænge balancerer mellem det figurative og det abstrakte.
Nana Rosenørn Holland Bastrup (f. 1987 i København) er uddannet 2015 fra Hochschule für Bildende Künste i Hamborg og bor og arbejder i København og Berlin.
Tidligere udstillinger omfatter bl.a. Kunsthal Aarhus, Museet på Koldinghus, Den Frie Udstillingsbygning og Altonaer Museum i Hamborg. 


Some description

Art Herning 2017

For 20 gang deltog vi på Art Herning. En flot oplevelse for de mange, som så kunstmessen. 
Udstillerne på vores stand var:

Vilmantas
Toon Berghahn
Paul Smulders
John Reuss
Mette Maya Gregersen
Henriette Hellstern
Andrea Damp
Kristian Vodder Svensson

Stand 214:

Some description

 

Some description

 

Some description

Some description

Some description

Some description

 


Magasinet NB Forår 2017

Some description
Vi fokusserer i dette magasin på Kunst som identitetsskabende for os selv og omgivelserne.
Det gælder i offentlige og private virksomheder, i byrummene og i vores hjem. Kvalitet afhænger af øjnene, som ser på kunsten. 
I galleri NB dyrker vi passionen for kunst, der giver inspiration og løfter glæden ved livet. For os er kunst er en god investering i nydelse. 
Læs magasinet og bliv opmærksom på hvor stor indflydelse kunst med kvalitet har på vores hverdag.
Klik på foto.


galleri NB # 28.12 2016 # Nytårskur

For et år siden frygtede vi det værste for 2016, men det gik ikke så slemt. 
Vi er i stedet kommet rigtig godt igennem året. 

Some description

Det fejrer vi med en boblende Nytårskur 
onsdag d. 28. december kl. 14-17
Efterfølgende er der mulighed for at deltage i Kunst og Mad.
Kunst og Mad arrangementet kræver tilmelding senest tirsdag kl. 16: se galleri NB.

Eksempler på succeser:

Some description

Randers Statsskole - Marius Martinussen
Klik til Video: Marius Martinussen udsmykker Randers Statsskole

Some description 

Hedeager Kirke - Vilmantas
Klik til Video: Udsmykning af Hedeager Kirke

Some description 

Private hjem
Kunst skaber personlighed og giver indhold til hjemmet. I sær når kunsten kommer fra galleri NB!

Some description

Virksomheder 
AC Hydraulic sætter pris på kunst som en del af virksomhedens DNA.
Læs om vores udsmykninger på dette link: Udsmykninger

Kommende udstillinger: 
Hvorfor ikke gøre udstillingerne 2017 endnu bedre?
Foråret præsenterer yngre fremstormende kunstnere. 
Se kommende udstillinger på gallerinb.com/kalender

Team NB takker for 2016 og vi glæder os i den grad til 2017

Glædelig Jul og Godt Nytår


galleri NB søger ansvarlig gallerist

galleri NB er i positiv udvikling og ønsker med din ansættelse at blive endnu stærkere i salg og markedsføring.

Galleri NB har samlet en gruppe af yngre internationale kunstnere med et meget stort potentiale.

Med ansættelsen af den rette person er vi sikre på, at kunstnerne yderligere kan udvikles omsætningsmæssigt og repræsentativt til et nyt højere niveau.

Hvem er du:

 • Du er naturligvis dedikeret kunst og betragter jobbet som en livsstil - både i medgang og modgang.
 • Du finder stor glæde ved at skulle dele glæden ved værdifuld kunst med så mange som muligt - både i Danmark og internationalt.
 • Du er story teller, menneskekender, positiv og energisk
 • Du motiveres af at besøge private og offentlige virksomheder med henblik på salg og projektledelse med deraf følgende positive resultater.
 • Du kan dokumentere salgsresultater i B2B segmentet
 • Du har et veludviklet netværk
 • Du ser muligheder og har en kreativ, men samtidig analytisk tilgang til udviklingen af galleri NB
 • Du går derfor forrest i planlægningen og eksekveringen af en ny salgs- og markedsføringsstrategi.

galleri NB:

 • vi ønsker at dele glæden ved værdifuld kunst med så mange som muligt
 • vi har fokus på kunstnerisk kvalitet, value for money, markedsføring og salg af galleriets kunstnere.
 • vores succes bygger på ærlighed, troværdighed og dedikeret arbejdsindsats.
 • galleri NB Viborg er stort, med tre afdelinger, hvor vi årligt har ca. 8 ferniseringer
 • vi deltager i kunstmesser, og med tiden flere internationale kunstmesser
 • vi har et velfungerende team omkring administration, økonomi, logistik, in house salg, service, indramninger
 • vi har verdens bedste database (Gallery Administration System) til totalstyring af galleriet
 • vi har 30 år i bagagen med tilsvarende mange erfaringer og utallige positive referencer. 

Løn og arbejdsvilkår:

Der aftales en grundløn efter kvalifikationer og en resultatafhængig bonus. Partnerskab er en mulighed.

Ansøgningsfrist:

indtil den rette person er fundet, bliver der løbende indkaldt til samtaler.

Din ansøgning sendes til: 
nbgal@nbgal.dk03.12 - 28.01

Andrea DAMP sætter dampen op!

Nye malerier i MAIN gallery af Andrea Damp

 Some description

„Alle kunstværker handler om skønhed;
Alle positive værker legemliggør og forherliger skønheden.
Alle negative værker protesterer mod den manglende skønhed i vores liv“

Agnes Martin 

Når hver kvadratcentimeter er fyldt ud med tradition, historie og penetrationer, hvor man mærker kunstnerens og maleriets traditioner og genetik krydser hinanden, så fremkommer et kunstværk, som peger langt ud i fremtiden og dermed opnår umiddelbar relevans.   

Andrea Damp har fra starten af sit liv som billedkunstner været bevidst om skabelsen af en særlig atmosfære, hvor fortællingens øjeblik, det eksperimenterende og det kunstneriske håndværk, opgøret med naturen og endelig hendes egen måde at rumme det hele, for derved at skabe et kunstværk, som er helt unaturlig i sin form. En form hvor følelser og fornuft på en måde er lydhør og stimulerende, og hvis virkning derfor er vidunderlig udtryksfuld og unik. 

I løbet af sin karriere har Andrea Damp gennemgået flere skole. Hun har fulgt undervisning og retninger og har samtidig tillagt sig egne meninger og holdninger, som hun til stadighed underbygger og reviderer.

Udstilingen i galleri NB rummer det hele - og lidt til......galleri NB \\ 29.10 - 26.11 // Zoran Juresa 

Orbus Terrarum

galleri NB inviterer til en unik og spektakulær udstilling 

Some description 
med billedkunstneren og arkitekten 

Zoran Juresa 

Zoran Juresa er uddannet kunstner og arkitekt fra Kunstakademiet i Zagreb. 
Gennem mange år har han været arkitekt og partner i KPF Arkitekter. 
I den sammenhæng han har været ansvarlig arkitekt for mange markante bygningsværker (herunder Landsretten i Viborg).

Some description

Han burde imidlertid være lige så kendt som billedkunstner. 
Derfor har vi inviteret ham til at præsentere sig som både billedkunstner og arkitekt.

Udstillingen i galleri NB er opdelt i to afdelinger: 
Main gallery præsenterer nye malerier - blandt andet af et 2 x 9 m stort maleri 
Center gallery præsenterer adskillige af Zorans skitser, tegninger og oplæg til bygninger.

Udstillingen åbner lørdag d. 29. oktober med fernisering kl. 14 - 16.
Zoran Juresa deltager i ferniseringen og fortæller kl. 14.15 selv om sin udstilling 

Pressemeddelelse:

Kendt arkitekt udfolder sig som billedkunstner

Zoran Juresa (f. 1962 i Kroatien) er kendt for sine opsigtsvækkende bygninger i såvel Danmark som i udlandet. Som partner i KPF Arkitekterne har hans streg sat sit præg på mange bygninger. Hans stramme og alligevel organiske bygningsformer udstråler en orden og blødhed som få kan gøre det. Spændende offentlige eksempler er f.eks. Landsretten i Viborg og Byretten i Svendborg.

Zoran Juresa som kunstner
Zoran Juresa fortæller om sin ungdomstid, at han vaklede mellem en uddannelse som kunstner eller arkitekt. Og han fik faktisk begge dele på Akademiet i Zagreb. Her går uddannelserne hånd i hånd, men da han skulle gøre sit endelige valg blev det arkitekturen - fordi han fandt ud af, at det kunne han leve af.
Men interessen for skabende kunst har altid ligget lige for. Så gennem mange år har han sideløbende arkitektkarrieren arbejdet i atelieret med sine malerier.
Zoran Juresa fordyber sig oftest i naturens muligheder for at sammenkæde stemninger og følelser. Om end malerierne ofte har en dyb intensitet, så bryder lyset frem i vandets spejlinger, skyernes åbninger eller underjordiske åbenbaringer. Blandt andet har Zoran hentet inspiration fra drypstenshulerne i Postojna, hvis farvespil og kontraster åbner op for de store følelser.

Udstillingen
Udstillingen i galleri NB kalder Zoran Juresa Orbus Terrarum. Titlen stammer fra udgivelsen af det første verdensatlas i år 1570. At kunstneren dermed antyder, at han tager udgangspunkt i en total oplevelse, med inspiration fra hele verden, så tillader vi os alligevel den påstand, at han i høj grad henter inspiration fra den danske natur. De saftige grønne vækster i foråret, som vokser sig store hen over sommeren. Vi fornemmer i malerierne det høje græs, vådområder, skoven, luften og solens smut i vandet som stemmer hans lærreder i koloristiske velafbalancerede intense forløb. Vores øjnene forføres til at søge rundt i disse myriader af forløb og sanselige dybder.
På udstillingen vil et imponerende 9 meter bredt maleri tiltrække sig særlig opmærksomhed. Formatet gør det umuligt at udstille værket ubrudt på blændramme, idet galleriet ikke har en væg stor nok i dette format. Derfor vil maleriet blive monteret som et bøjet forløb på væggene, således at gæsterne kan vandre rundt i motivet. 

Det er første gang at galleri NB inddrager Main og Center gallery i et soloshow, hvor Main gallery viser Zoran Juresas malerier, mens Center gallery primært præsenterer skitser og tegninger på de mest markante bygningsværker, som han har tegnet.
Et besøg i galleri NB vil dermed blive en totaloplevelse for dig, der kan lide at opdage en ny kunstner og samtidig har lyst til at få indblik i en arkitekts arbejdsform. 

Udstillingen Orbus Terrarum åbner d. 29. oktober kl. 14-16. Her vil Zoran Juresa kl. 14.15 personligt præsentere sin udstilling, og resten af ferniseringen vil han være åben for dialog om sine værker. galleri NB # 24.09 - 22.10 # Invitation

Der findes ikke meget bedre konstellationer for udstillinger end at åbne tre soloudstillinger I samme galleri. 
Nu gør vi det med det unge talent, Phd kunstneren og den erfarne og altid i udvikling kunstneren.
Vi byder velkommen til efterårets største og stærkeste præsentation af udstillinger
lørdag d. 24. september kl. 13.30 - 16.00

Some description

Paul Smulders

REFLECTIONS

Some description 

Zygimantas Augustinas

PICTURE DEMAND 

Some description

Kasper Møller Christiansen

180 GRADER

Kunstnerne deltager i ferniseringerne.

Om kunstnerne og udstillingerne:

Some description

Paul Smulders

REFLECTIONS

Hovedtemaet i Paul Smulders kunst består i dag af motiver fra naturen. I udstillingen "Reflections" fokuserer han på motiver, der malerisk transformeres og gentages på lærredet, så de samtidig fremmaner fornemmelsen af hvordan naturen kan reflekteres i vand. Paul Smulders ønsker ikke, at malerierne gengiver naturen, som der ser ud. I stedet ønsker han i langt højere grad at gøre maleriet til en selvstændig oplevelse. Det indebærer også, at han ofte tilføjer andre materialer til malerierne således, at der opstår nye strukturer i overfladen.

Paul Smulders arbejder minder om et dynamisk væv af organiske former, men man kan også betragte visse malerier som abstrakte. Altså malerier, der umiddelbart ikke refererer direkte til naturen.

Some description 

Zygimantas Augustinas

PICTURE DEMAND

- et kunstnerisk forskningsprojekt

Zygimantas udstillede første gang i galleri NB i 2012. Han har siden arbejdet utrættelig på at udforske sin kunst og skærpe den til det yderste. Det medførte har afsluttede en PHD i form af en udstilling sidste vinter. Denne udstilling så vi, og blev meget fascineret af hans stærke udtryk. Siden har har fortsat sit arbejde, og det er resultaterne heraf, som han udstiller i galleri NB.

Han fortæller om sit projekt:

Før i tiden troede folk på videnskabens kraft, og forskellige "videnskabelige" målinger blev taget for givet. Antropometri og craniometry (videnskabelig måling af menneskekroppen og kraniet) blev brugt til at definere forskellige menneskelige kvaliteter.

Hvad ville der ske, hvis jeg anvendte nøjagtige antropometriske målinger på mine malede portrætter? Kan disse målinger sige noget om en person, hvis jeg genskaber dem en til en? Hvordan vil mit selvportræt ændre sig, hvis jeg ændrer på proportionerne af mit kranium i henhold til målingerne af kendte mennesker - eller måske endda efter hverdagens brugsgenstande? Disse overvejelser er kernen i mit projekt kaldet Picture Demand. 

Some description 

Kasper Møller Christensen

180 GRADER

Statement: Det er en udstilling, der personligt og implicit fortæller, hvordan livet kan ændre sig 180 grader på meget kort tid. Vi er, hvor vi er, fordi vi tænker sådan. Den kan til tider være svær at sluge – og niveauet dybere - til at tænke på, hvorfor vi tænker, som vi gør. Udstillingen arbejder med spørgsmål, jeg konstant stiller maleriet/livet, og om hvordan man kan stille dem bedre, for at få et bedre liv.

Kasper Møller Christensen er oprindelig fra Viborg, studerer pt. på kunstakademiet i Wien og skabte sidste år et megamaleri til Billboard Painting Festivalen. Hans udstilling i NBeX project er hans første soloudstilling i galleri NB.Randers Statsskole - ny udsmykning af Marius Martinussen  

Some description

Marius Martinussen afsluttede i august 2016 udsmykningen af kantineområdet på Randers Statsskole. 
En imponerende opgave hvor 2 vægge a 54 m blev bemalet. Den ene side fik temaet Slice and Dice, den anden side temaet Four Seasons.
Hvordan det lykkedes kunstneren at gennemføre den nøje planlagte opgave beskriver denne video om projektet:
Marius Martinussen udsmykker Randers Statsskole

Se endnu mere på vores Videokanal

 Some description

TV Mokka: TO OM TRO OG TVIVL - galleriejeren
Hvad går vi rundt og tror på, og tvivler på. Det er nogle af de store spørgsmål i livet, vi måske ikke bruger så meget tid på til daglig. Per Bucholdt Andreasen har Galleriejer Thorkild NB Nielsen i studiet.

 Bentemarie Kjeldbæk

13.08 - 17.09

Duo

Some descriptionSome description

Some description

Op til denne udstilling fortæller Bentemarie Kjeldbæk: Jeg har været i Spanien og Portugal for at tegne skitserne og har lavet en enkel og konkret farveskala. Det er komplementær-farverne, der fascinerer mig mest, rød/grøn, gul/violet, blå/orange. De hidser hinanden op, men giver også gråt på nethinden, så farverne bliver rolige. 

Denne dobbeltvirkning i farverne bruger jeg også i motiverne. Den spanske madmarkedsdame med sin fisk: så er de to. Hofdamen og prinsessen i Velazquez’ ”Las Meninas”, der hænger på Pradomuseet i Madrid. Joan Mirós drillende figurer, Salvador Dalis højhælede sko, tyrehovedet, der kigger på dig, hovedfigurer og bi-figurer, to farver, to figurer. Der går mange skitser til, førend den rigtige er der i grundkompositionen, som enten kan være figurer i lodret/vandret, cirkel, bue eller diagonal.

Jeg maler kun i de helt ægte farvepigmenter, og river dem selv i fransk terpentin og harpiks fra grantræerne. Jeg maler på håndvævet belgisk hørlærred, som jeg præparerer i mange tynde lag af læderlim og titianhvidt. Det kraftige lærred kræver håndlavede blindrammer, for det trækker sig i processen.

Jeg er vild med de gamle maleteknikker, som er dem, jeg ser i de store værker på museerne. Vi lærte dem dengang på Kunstakademiet i København, og jeg prøver at føre dem frem til i dag. Jeg gik på akademiet fra 1976 til 1984 og er i samme generation som de Unge Vilde, men valgte allerede dengang at gå mine egne veje efter mødet med Spanien og den spanske kunst.

Igennem årene har jeg udstillet på mange kunstmesser i ind- og udland, har været 25 år i Galerie Asbæk, og er repræsenteret på flere kunstmuseer i Danmark.

Udstillingen i galleri NB er Bentemarie Kjeldbæks første i Viborg siden hendes udstillinger i de tidligere gallerier Wi og Ho samt Viborg Kunsthal.


Charlotte Neel Ritto

13.08 - 17.09

mind matter

Some description 

Some description

Some description

Det er fjerde år i træk, at Charlotte Neel Ritto udstiller i NBeX project. I sig selv et projekt, idet Charlotte Neel Ritto på den måde afrunder endnu et studieår på Rietveld akademiet i Holland. Hendes udvikling har været markant og nærværende og udstillingen mind matter er ingen undtagelse.

Som de tidligere udstillinger en denne stærke sager. Denne gang betragter Charlotte Neel Ritto vores forhold til angst, følelser og absurditeter omkring det uventede, det ukendte, det overraskende. Herunder flygtningeproblematikkerne.

Hvordan reagerer og agerer vi på flygtninge? Dem vi ikke kender? Dem vi ikke nødvendigvis elsker?

Kunstneren udtrykker sig denne gang gennem malerier, hvor hun gør spørgsmålene nærværende på et stærkt kunstnerisk fundament.

Charlotte Neel Ritto har også skrevet et essay, som med forskellige synsvinkler undersøger temaet.
Dette essay kan læses på vores hjemmeside, Charlotte Neel Ritto, Downloads. 


Nyt Magasin - efterår 2016

Some description

Magasinet NB efterår 2016 præsenterer syv kommende soloudstillinger af Bentemarie Kjeldbæk, Charlotte Neel Ritto, Paul Smulders, Zygimantas Augustinas, Kasper Møller Christiansen, Zoran Juresa og DROPS. Læs desuden artiklen med Jane og Michael, som netop er flyttet sammen i ny bolig og hvordan de har kombineret kunst og møbler i deres indretning.


Billboard Painters Exhibition 2016

11.06 - 23.07
Det er femte gang at galleri NB inviterer årets deltagere i workshoppen til at udstille deres normale malerier i Main gallery. Alle billboard painterne ønskede at deltage i billboard painters exhibition, hvilket har givet udstillingen stor tyngde og et interssant indblik i hvor forskellige kunstneres udtryk er. 

Some description

Om projektet:
Viborg International Billboard Painting Festival er enestående. Ikke andre steder på jorden kan man opleve kunstnere fra hele verden deltage i en offentlig workshop, hvor de skaber nye billboard paintings og efterfølgende indgår i en helt fantastisk stor samling af Billboard Paintings, som udstilles på en kunstrute.

For femte gang i træk har vi i Viborg skabt en unik begivenhed. Kæmpestore malerier udstilles i det offentlige rum til glæde og inspiration for enhver, der ønsker sig store oplevelser.

Værkerne indgår i en kunstrute gennem vores gamle kulturby, hvor de står til offentlig beskuelse i juni, juli og august.
Publikum begrænses ikke af åbningstider eller entre, idet der er gratis adgang 24 timer i døgnet.

Fra ferniseringen i galleri NB:

Some description

Some description

1.Boris Pramatorav - Bulgaria

Some description

2.Gustavo Abascal - Mexico 

Some description

3.Pablo Benzo - Chile

Some description

4.Jolanta Kyzikaite - Lithauen

Some description

5.Mette Rishøj - Danmark 


Some description

6.Paul Smulders - Netherlands

Some description

7.Simone Berrini - Italien

Some description

8.Øystein Tømmerås - Norge


Kristian Vodder Svensson bemaler

en babyelefant til Elephant Parade i galleri NB

Some description
Start

Some description
Undervejs fulgte masser af mennesker med i arbejdet.

Some description

Det færdige resultat udstilles i galleri NB indtil lørdag d. 28. maj 2016

Omtale:

Viborg Stifts Folkeblad, 21. april 2016, Jesper Overgaard jess@viborgfolkeblad.dk, Sektion 1, Side 12, 370 ord

Kamp for elefanten med pensel i hånd

ELEFANTKUNST Billedkunstneren Kristian Vodder Svensson deltager i redningsaktionen Elephant Parade. Hos Galleri NB gør han en fiberelefant til et kunstværk.

VIBORG: En historie om en elefant, der mistede et underben ved at træde på en landmine, greb kunstneren Kristian Vodder Svensson. Så meget, at Kristian Vodder Svensson bruger sin pensel som et våben i kampen for den asiatiske elefant.

Elefanten Mosha kom på et særligt elefanthospital og fik en protese. Organisationen Elephant Parade betaler til den slags hospitaler og køber også den jord op, elefanterne har deres faste stier på.

Hos Galleri NB står en stor fiberelefant. Den har rollen som lærred. Kunstneren har foreløbig sat tre dage af, så han kan gøre elefanten til et skulpturelt maleri.
Med akryl-og sprayfarver maler han en billedfortælling om elefanten. Han er kendt for at kunne fylde flader med figurative detaljer, der løber sammen til et hele, hvilket han viste, da han sidste sommer var med i Viborgs billboardfestival.

Stor sag til store byer

Et eksklusivt udvalg af kunstnere fra hele verden er på samme vis i gang med at male elefanter.
Værkerne kommer til at udgøre en hel elefantflok, der skal rundt til udstillinger i en række storbyer. I samme ombæring er det muligt at byde på dem.

»Jeg kan sådan set sagtens forstå de fattige thailandske bønder, der forsvarer deres afgrøder.

Pengene fra Elephant Parade går blandt andet til »madpakker« og jordkøb, så bønderne kan have deres afgrøder i fred. Generelt er bestanden i fremgang, men vi skal undgå hændelser som dén med Mosha, der i øvrigt klarer sig fint i dag,« siger Kristian Vodder Svensson.

Siden sidste sommer har han haft tætte bånd til Viborg og er kommet med i Galleri NB's faste række af kunstnere.
»Jeg har fået travlt, efter at jeg kom til Viborg. Både med at opfylde efterspørgslen og med at male værker til efterårets store udstilling i Vilnius.
Men elefanten måtte jeg male,« siger han, idet han skotter til den cirka seks kvadratmeter store fiberflade.
Han har tænkt sig at male elefantens historie, lige fra de uddøde mammutters tid.
Han giver inspirationen frit spil, men har på forhånd forbudt sig selv at male elefanten som en tegneseriefigur.
Folk er velkomne til at besøge galleriet for at følge arbejdet.

Ved samme lejlighed kan de studere de to nyåbnede udstillinger med værker af Carsten Frank og Marie Dahlstrand.


TV

Some description

En halv times TV udsendelse på Kulturkanalen om galleri NB


 

Some description

8.200 gæster på North Kunstmesse fortæller om en bragende succes. 
Invitationen så sådan ud:

Some description
Indbydelse

North Kunstmesse Aalborg

Velkommen til en ny kunstmesse i Aalborg i dagene 22. april – 24. april 2016 (Bededagsferien).

15 anerkendte jyske gallerier har valgt at forene kræfterne om en ny kunstmesse NORTH  i den gamle Spritfabrik Wonderland Spritten

Strandvejen 22

9000 Aalborg

Åbningstider: 
22.04 - 24.04
fredag – søndag kl. 11 – 17.

Der er fri entre.

Følgende gallerier deltager i messen:

Charlotte Fogh Gallery
Væg Gallery
Galerie Wolfsen
Gallerie Inuit
Gallerie Provence
Galerie Møller Witt
Galleri Franz Pedersen
Galleri Bruno Dahl
Galleriet Jørgen Østergaard
Galerie Moderne
Gallerie Rasmus
Gallery Hjorth
Galleri Salling
Galleri Kirk
Galleri NB 

Links til kunstmessen Facebook - Instagram

Vi glæder os til at vise jer, hvad der sker på den nationale og internationale kunstscene.galleri NB // 16.04 – 21.05 // Carsten Frank - Marie Dahlstrand

Velkommen til en festdag, når vi inviterer til åbning 
af forårets smukkeste udstillinger
 
lørdag d.16. april kl. 13.30 - 16.00


Some description

NBeX project: 
Marie Dahlstrand - Off the Cuff

Some description

Main gallery: 
Carsten Frank - Naturens spejl


Mød begge kunstnere når de deltager i ferniseringerne:

NBeX project 
kl. 13.30 Marie Dahlstrand præsenterer sin udstilling Off the Cuff

Main gallery 
kl. 14.15 præsenterer Carsten Frank sin udstilling Naturens Spejl 

Derefter giver Kristian Lilholt et nummer inspireret af et af Carsten Franks malerier og digte
Se videoen på FACEBOOK

Some description

Udstillingen med Carsten Frank er samtidig markeringen af 20 års godt samarbejde. 
I den anledning udgiver vi et smukt katalog om udstillingen. (klik evt. på foto for link)

Om kunstnerne:

Some description

Marie Dahlstrand, født i 1973 i Lidkøbing, Sverige

Off the Cuff
= uden forlæg, improvisation, spontanitet, skud fra hoften

Marie Dahlstrand arbejder med maleri og collage. Mest med akrylmaling og tusch. Desuden bruger hun spray på mdf eller lærred. Samt collager af papir og lærred. Af og til bruger hun også linoliumstryk direkte på billederne.
I hendes farve- og formrytmiske maleri myldrer det med figurationer og detaljer i en anderledes abstrakt billedverden. 
Kompleksiteten i malerierne, med deres vekslende perspektiver vrider og vender sig i forskellige rummelige dimensioner, og leger med vores opfattelse af perception.
Farverne og de forskellige materialer er grundelementerne i hendes kunst, og har stor betydning for den kunstneriske proces. En intensiv og lystbetonet proces, der kan være svær at afslutte, hvilket er med til at give et fortættet og kompliceret udtryk.
Malerierne balancerer mellem det figurative og det abstrakte. Ofte med en stærk fornemmelse af landskab, der er i opbrud mod ny verden.  Som en slags leg med puslespil, som savner et forlæg. De udklippede små brikker og fragmenter samles til et nyt værk. Gennem ombrydninger skabes en verden i stadig forandring i en associativ strøm med forskellige tilgange og sidespor, der enten kan følges eller afvises. Hvor du er nødt til at være opmærksom på, hvad der sker på lærredet, og gribe de chancer og overraskelser, der opstår i nuet.

Some description 

Carsten Frank, født 1954 i Silkeborg

Naturens Spejl

Tak for 20 gode år
.
Carsten Frank mødte op i galleri NB i 1996. Og efter en frejdig snak havde jeg opfattelsen af, at han allerede var en kendt kunstner. Han debuterede i 1994 og havde ca. fire udstillinger bag sig. Og det bliver man måske alligevel ikke meget kendt af….

Men for mig var det vigtigste af alt, at jeg fandt hans værker interessante, og derfor kom han med på galleriets jubilæumsudstilling i 1996. 
At Carsten gennem de seneste 20 år har skiftet temaer flere gange anser jeg som noget positivt. Han har altid gang i noget nyt. 
Vi er ikke altid enige om alle afstikkere, men en ting er stensikkert: Carsten Frank kan noget ganske særligt med det ekspressive landskab. 

En gengivelse af et landskab bliver ofte banalt, men Carsten kan i den grad fylde oplevelser, stemninger, følelser, dynamik, bevægelser og koloristiske dybder ind i det maleriske udtryk, som sjældent set. Han er helt sin egen.
Det så Kristian Lilholt også, da han i 2007 første gang så Carsten Franks Land malerier med tilhørende digte hos Jyske Finans i Silkeborg. At dette senere skulle medføre en landsdækkende succes, hvor Land koncerterne og malerierne kom til at gå hånd i hånd er forunderligt og unikt. Og hvem ved, måske bliver Kristian Lilholt inspireret endnu en gang, når han ser Carstens nye malerier. De er i hvert fald storslåede og spændende.

Kunstnerisk kvalitet fornægter sig ikke. Og vi er stolte over at kunne toppe 20 års samarbejde med en stor udstilling, der ikke alene markerer Carsten Franks  karriere hidtil, men også lover rigtig godt for hans kunstneriske fremtid. 

Thorkild NB Nielsen

galleristgalleri NB // 05.03 - 09.04 // 3 solo 

Vi er stolte over at kunne præsentere overraskende nye kunstværker af:

Marius Martinussen - MAIN galleri

Some description

John Reuss - CENTER gallery

Some description

Anders Reventlov - NBeX project

Some description 

Om kunstnerne:

Marius Martinussen


Maze
Den norske kunstner mangler ikke mod. Vi kender ham som airbrush kunstneren, hvis umådelig fine lag af former og cut-outs skabte universelle abstrakte strukturer.I sommeren 2015 viste han os pludselig en række fuldstændig anderledes malerier. De lette farveflader var afløst af seriøst fyldige lag af maling lagt på lærredet i lange utrolige tråde.Det forekom os, at det eneste sammenlignelige element, i forhold til hans tidligere arbejder, var akkuratessen i skabelsen. I stedet for at udskære skabeloner, fylde beholderen til farvedyssen og sirligt spraye farvelagene op, så fylder han nu en sprøjte med den farveblanding han ønsker sig, og derefter lægger han tråde af maling ud på lærredet. Og når han gør det tusindvis af gange ved siden af hinanden og over  hinanden, opstår der magi.

En magi som skal opleves direkte, idet fotos desværre ikke yder værkerne retfærdighed.
Marius Martinussen har givet udstillingen titlen: MAZE.
Han siger selv: Jeg kan lide ideen om labyrinten, fordi den giver mulighed for at finde en løsning, men den kan også beskytte mod minotauere.   
En maze kan også være måden at se på et maleri, og hvordan blikket farer hen over billedfladen.
Udstillingen er et fuldbyrdet eksperiment med tube og airbrush i fin kontrast.
Desværre er det umuligt at gengive malerierne korrekt på fotos og dermed vores hjemmeside. De skal helt sikkert opleves in natura......

John Reuss

Fragmented Vision

John Reuss siger om udstillingen:
Omdrejningspunktet for udstillingen er et stort bestillings værk, som jeg modtog ordre på i slutningen af 2015. Værket er bestilt af en amerikansk samler, som køber kunst internationalt. Jeg ser opgaven som endnu et tegn på den tiltagende interesse for mine ting i udlandet - hvilket jeg er enormt stolt over! 

Jeg vægter min kunstneriske integritet meget højt og forventer at kunden har en grundlæggende tillid til min praksis. Derfor var jeg også meget glad for, at vi, i de indledende samtaler og forhandlinger, hurtigt fik afklaret, at jeg fik 100% kunstnerisk frihed. 
Maleriet er med sine 170x250 cm ikke bare den største bestillingsopgave jeg har fået, men det største værk jeg har lavet til dato. Det er naturligvis en udfordring - ikke kun pga. af de fysiske dimensioner, men fordi jeg naturligvis ønsker, at indfri, ikke bare kundens, men også min egne forventninger til det færdige resultat!

Anders Reventlov
Kunstneren siger om sin udstilling:

Slipp fargefantasien løs og Illusionen om frihed.

Slipp fargefantasien løs, Quick spraylakk af Norsk fabrikat den originale med bly, højglans, legendarisk for den tykke konsistens, der gjorde handlingen at male med spraylakk i 80erne og 90erne til en udsøgt og sand fornøjelse! Noget, der giver en forbindelse til noget fra en svunden tid. En forbindelse til ideen om en bestemt måde at se tilværelsen på. Jeg oplevede, Quicken uden bly, med metal etiket, og så senere fik nogle venner og jeg fat i dem med papirs etiket, og hvor synes vi, det var godt!

Var det fordi vi havde fået at vide vi skulle synes det var godt, eller var det en opfattelse, vi selv dannede os, Var det vores egen mening? Lugten! Den klistrede metal smag i ens hals efter at have malet i ti timer uden stop. Hellakeringen af mit ansigt, hvor det virkelig føltes dejligt! Fordi det var Quick Spraylakk. Ens sammenklistrede øjenlåg og fuldstændigt stive stofhandsker efter at have brugt dette magiske norske vidunder middel. Det var helt rigtigt! 

Quick Spraylakk  Betegner muligheden og evnen til at udfylde ens potentiale. Quick Spaylakk beskrives ofte som det at opnå visse mål, såsom, uddannelse, indflydelse, midler og selvkontrol.

Samtidig skal man skal være overordentlig skeptisk overfor konceptet om Quick Spraylakk, Da samme Quick Spraylakk kan føre til en situation hvor staten påtvinger folk en bestemt livsførelse, med den begrundelse at denne er den mest rationelle, og derfor er hvad en person burde ønske sig, uanset om det er hvad, denne person faktisk ønsker sig.

For filosoffen Hannah Arendt er Quick Spraylakk at mennesker handler sammen for at sætte noget nyt i samfundet. Det nyttige og det, som angår den daglige drift, hører hjemme i arbejdets verden, men i det, hun kalder handlingens verden, bliver det nye til som ristede løg.

Fakta:  Ristede løg er en vigtig ingrediens, I en nordisk national ret.. 


galleri NB = 06.02 - 27.02 = Kontrast

 Some description 

Udstillingen er en oplevelse i mødet mellem to kunstnere, som i alt væsentlig er hinandens modsætninger. Et har de dog til fælles: de er brillante kunstnere.

Kunstnerne deltager begge i ferniseringen, og kl. 14.15 introducerer de deres udstillinger.

Some description

Om kunstnerne:

Vilmantas står for de eksplosive, men stadig fejende flotte og meget dynamiske farver, malet med sikker bred og sikker hånd. Hans emner og motiver rører ved vores inderste følelser, som efter fordybelse til stadighed drager os mod at opleve mere. Malerierne på denne udstilling rummer inspirationer fra Anne Garlichs og Thomas Breinholt bryllup sidste sommer, erotiske drømme og legende mennesker i pagt med naturen.

Kristian Vodder Svensson er fantasiens mester. Svævende øer befolket med universelle elementer af leg, eventyr og fortællinger. Han glæder beskuerene med detaljer sat ind i overraskende sammenhænge, hvilket oftest får os til på en gang at beundre og forundre os.
Han har netop afsluttet en meget stor udsmykningsopgave på Bjergsnæs Efterskolen. Her har han fyldt spisesalen til 150 elever med livsglæde og deres drømme om livet. Herunder et væld af idrætsgrene, som eleverne interesserer sig for. 

Some description Video om udstillingen Kontrast.

NBeX project

er denne gang reserveret til introduktionen af www.kunstunder10000.dk
Et udvalg af de flere end 600 kunstværker til priser under kr. 10.000,- , som står på galleriets depot bliver vist frem i en tæt ophængning.


G.R.A.F.O. gallery

- et nyt galleri i Vilnius.

Some description 

Vi mødte Niels Peter Pretzmann første gang i foråret 2015, hvor han som formand for Det Danske Handelskammer (DCC) i Litauen, havde inviteret Thorkild til at holde et foredrag om Vilmantas. Dette foredrag blev ganske godt modtaget blandt medlemmerne, og efterfølgende fik flere af os en god dialog.

Sommeren 2015 blev vi kontaktet af Daiva Zemaité og Niels Peter Pretzmann. Anledningen var den, at de havde købt ejendommen Traku 14 i centrum af Vilnius.

Some description

I bygningen forestillede de sig at skabe et nyt koncept. Et køkken hvor maden skulle kreeres og serveres til henholdsvis en Fine Dining restaurant på Michelin niveau og en heldags bistro. Under det hele skulle skabes et stort galleri med vægt på nordeuropæisk kunst.

Temaet på projektet var eksklusivitet. Ikke snobbet for snobberiets skyld, men med fokus på kvalitet fra øverste hylde.
Sammenhængen mellem god mad og kunst bygger på oplevelse og nydelse. Middagen er som koncerter, ballet, etc. en aktuel nydelse, mens kunsten baserer sig på den varige nydelse. Tilsammen går de hånd i hånd.

Da jeg første gang så bygningen i dets rå form, var afstanden mellem restaurant og galleri enorm. Lokalerne i gadeplan var forholdsvis nye, åbne og store, mens den 500 år gamle kælder bestod af ni store hvælvede rum på ca. 30 m2 hver. Men sin rustikke patina og stedets forhistorie, er det ikke så underligt, at den er totalt fredet.

Men Daiva og Niels Peter ønskede en ny trappe fra restauranten direkte ned i hjertet af galleriet. Helt sikkert en god tanke, som i dag gør det muligt at integrere de forskellige oplevelser for aftenpublikummet før eller efter middagen med kunstoplevelser. Desuden forventer de jævnligt at afholde vin-arrangementer for kunderne

Med dette initiativ ønsker Daiva og Niels Peter, at Traku 14 lever op til sit historiske renomme, som center for de ypperste kulturelle oplevelser.

Da vi efterfølgende blev spurgt, om galleri NB ville stå for den kunstneriske ledelse af det nye galleri var beslutningen let at tage. Selvfølgelig ville vi gerne tage denne udfordring op.

Forudsætningen for et godt samarbejde er klare aftaler og tillid. Dette er indtil nu opfyldt. Oven i købet har Julija Dailidenaite, som er kendt i det litauiske kunstliv, sagt ja til at være galleristen i G.R.A.F.O. gallery.

Et nyt kapitel for entusiaster og livsnydere åbnede 3. december 2015. En destination er skabt. Og vi er med på bagsmækken.

Some description 

Fakta:

Stedet:
Dublis - restaurant og bistro
G.R.A.F.O. gallery

Web: www.grafogalerija.lt

Kontakt: Traku 14, Vilnius, Lithauen; +370 666 06555

Ejere: Daiva Zemaité og Niels Peter Pretzmann

Gallerist: Julija Dailidenaite

Udstillinger:
03.12 – 20.02 Grand Opening: Vilmantas, John Reuss, Mette Maya Gregersen, Ole Tersløse, Kristian Vodder Svensson, Marius Martinussen, Henriette Hellstern, Sabine Beyerle, Thomas Andersson, Paul Smulders.

26.02 – 03.04 Henriette Hellstern

08.04 – 14.05 Vilmantas

20.05 -  02.07 Paul Smuldersgalleri NB = 19.12 - 23.01 = Invitation

Velkommen til ferniseringer lørdag d. 19. december kl. 14-16

Henriette Hellstern og Külli Suitso vil begge være til stede under ferniseringen og fortæller om deres udstillingen kl. 14.15.

Main gallery
 

Henriette Hellstern
Vægtløs

En let og luftig strøm trækker i hud og knogler
fødder rører ikke længere jorden,
hænder rækker ud,
du strækker dig,
et flygtigt øjeblik, uden smerte, uden larm, uden lugt,
kun en bankende rytmisk puls,
stille,
bom stille. 

Udstillingen Vægtløs sætter fokus på intensiteten i et fuldt levet splitsekund, så nærværende at fysik og psyke smelter helt sammen og nærmest ophæves. Malerier af svævende kropsdele, mennesker der løfter sig fra jorden, opløses eller måske dannes på ny. En hudløs ærlig skildring af drømmen om lethed og smertefri tilstand gennem bevægelse, fremdrift og indsats.
Tag med på en rejse gennem ekspressive sansninger fortalt gennem eksplosiv farveholdning, strøg og tempo.

Youtube video:
Henriette Hellstern - Vægtløs
Shocking revelation

Center gallery

Külli Suitso
Helmet
Hjelmen sat på hovedet af en soldat både beskytter og uniformerer. Man kan identificere hvilket land soldaten kommer fra, og personen inde i hjelmen har sin funktion i sammenhængen med den eller det han repræsenterer.

Men hovedet under hjelmen rummer også et unikt menneske, som repræsenterer et individ med tanker, drømme og personlighed.
Når Külli Suitso maler et stilleleben med en hjelm og æbler, bliver det et stærkt kunstnerisk udsagn. I den absurde kontrast mellem hjelm og personlighed skaber Külli Suitso dermed et samlet kunstnerisk udtryk, hvor militærets uniformering med bagvedliggende død og ødelæggelse sættes op mod individets ungdommelighed, drømme og saftighed

Youtube video:
Külli Suitso - Helmet - galleri NB
Kunstvideo - Helmetgalleri NB II 05.12 II Jule Event 2015

Some description

Lørdag morgen d. 5. december kl. 10.00 
slår vi dørene op for årets store kunst gimmick

Jule Eventen er værd at stå i kø for, når galleriets kunstnere denne ene gang om året lader mange af deres værker sætte til salg for 
kun kr. 4.000,- pr.stk. 
uanset at kunstværkernes normalpriser er kr. 5.000 til kr. 15.000,-

Some description 

Jule Eventen er værd at stå i kø for.... 

Regler for Jule Eventen

 • Kunstværkerne vises ikke særskilt på vores hjemmeside, men skal opleves i galleriet.
 • Kunstværkerne er ophængt i Main gallery fra torsdag d. 3. december.
 • Dem der stiller sig i kø lørdag morgen før kl. 10 bliver lukket ind allerede fra kl. 9. Man får udleveret et nummer, svarende til den rækkefølge man kommer ind i galleriet.
 • Kl. 09.50 bedes alle, som på dette tidspunkt er kommet ind i galleriet, om at gå ud igen for at stille sig i kø i den rækkefølge deres nummer angiver. 
 • Nummeret giver i første omgang ret til, at vælge ét kunstværk før alle andre bliver lukket ind til udstillingen. Når alle i køen er kommet ind, kan man frit købe ekstra værker. 
 • Værkerne faktureres og udleveres selvfølgelig med det samme. 
 • Ikke solgte kunstværker fra Jule Eventen flyttes til underetagen hvor de fortsat kan købes indtil 22. december.
 • Naturligvis er Kunstforeningen NBs medlemsrabat på 10% annulleret på værkerne til Jule-Eventen.

 Some description

Det er en hyggelig dag, hvor bl.a. Paul Smulders og Vilmantas kigger forbi. 
Og selvfølgelig har vi også kaffe på kanden.

 


Kunst under under 10.000,-

På den spritnye hjemmeside Kunstunder10000.dk kan du helt enkelt gå på opdagelse i galleri NB´s skatkammer af kunstværker, grafiske værker, plakater og kunstbøger til priser under 10.000,- kr.

Hjemmesiden er meget enkel at overskue, så den er let at finde rundt i. 
Klik ind på den og surf rundt i over 600 enheder under kr. 10.000,- Så slap nyheden om vores medvirken i det nye galleri i Vilnius ud i offentligheden.
Artikel omtaler de kommende udstillinger med Steen Larsen og Mykole i galleri NB og GRAFO gallery i Vilnius.

Some descriptionSmag på det unikke  Dette arrangement er UDSOLGT

Torsdag d. 19. november kl. 19
Invitation til en komplet aften med

 • 7 dyre vine fra vin importøren Lowin
 • enkle velsmagende pastaretter
 • inspirerende fortællinger af Steen Larsen
 • skønne musikalske indslag med The Couples

      Some description

Torsdag d. 19. november kl. 19
kreerer vi en unik aften, som du nødig vil gå glip af:

Indhold:

 • Vi skal prøvesmage 7 unikke og meget smagfulde vine: 
  Leiti / Rebo / Gardetta - også kaldet Amarone dræberen / Sommerovina / Sforzato / Centosassi / Dolce Vitae - alle fra Italien.
 • Vinene er fantastiske sammen med god mad. Denne aften laver vi frisk fra køkkenet en speciel pasta, med passoto pomodore, prosciutto parma og til slut fromaggio, kaffe og kage.
 • Vi sidder til bords midt i udstillingen blandt de skønne malerier af kunstneren Steen Larsen. Steen er samtidig en levende og inspirerende fortæller, og han vil naturligvis fortælle om sine oplevelser med kunsten.
 • Steen Larsen er med i et fritidsorkester The Couples. Bandet, som består af vennerne og ægteparrene Lise og Poul samt Gitte og Steen. De giver os i løbet af aftenen nogle musikalske oplevelser.

Prisen er kun kr. 250,-, pr. deltager

Tilmelding til arrangementet sker ved at indbetale kr. 250,- pr. deltager til 
reg. 8214 konto 3050739308 eller via SWIPP til 60218224. 
Husk at angive navn(e) og tlf. nummer ved betaling, eftersom dette også er tilmeldingen til arrangementet.

Ps. det er en aften med plads til max. 60 deltagere. Dog er der reserveret fribilletter til de de kunder, som på udstillingen køber kunstværker af Steen Larsen.


galleri NB II 07.11 - 28.11 III Invitation

 Some description

Main gallery - Steen Larsen - Come Rain or Come Shine

Some description 

NBeX project - Mykole Ganusauskaite - Landscapes

Om kunstnerne:

Mykolé Ganusaukaité

Mykolė Ganusauskaitė (f. 1987) studerede ved Kunstakademiet i Vilnius og National School of Fine Arts i Paris, hvor hun begge steder blev bachelor og fik master. Hun har haft flere soloudstillinger  og gruppeudstillinger i Litauen, Frankrig og Danmark.
Allerede i 2011 var hun med i finalen til Young Painters prisen og i 2013 blev hun vinder af Young Painters Prize.

Landskabet dominerer Mykolė Ganusauskaitė  malerier. Her adskiller hun sig fra sine kolleger i Litauen, som ofte er figurative med en klar social eller politisk holdning.  Ofte opfattes landskabsmalerier som idylliserede gengivelser af hjemlandets natur, men Mykolé bringer landskabsmaleriet up to date, og gør det på den måde interessant for nutiden.

Kunstneren vælger oftest simple og genkendelige motiver: en landskabsdetalje somme tider med et anstrøg af bygninger, ingeniør kunst  eller stiliserede figurer. Ligeledes søger hun at udtrykke forskellige årstider, dets stemninger, farver, strukturer og bevægelser i sine malerier.  Mykolé arbejder ikke lagdelt, hvilket tillader hende at variere lys og transparens i billedfladerne.

Uanset at malerier forekommer naturlige giver de alligevel yderligere oplevelser på det mere psykologiske plan.  Dybest set er malerierne almene erindringer, som på sin måde giver alle en fælles fornemmelse af genkendelighed og samhørighed. Sommetider kan man få en en næsten teatralsk oplevelse gennem Mykoles værker.

Steen Larsen siger om sin udstilling:

Tilbage i 1986, hvor jeg gik på kunstskole i det sydlige England, Dartington College of Arts, så jeg den tyske instruktør Wim Venders film ”Paris Texas”. Det var første gang jeg stødte på genren Road movie og jeg blev betaget af hvordan billederne, som panorerer rundt i landskabet, udtrykker de følelser vi oplever hos hovedpersonen Travis. Der skulle gå ca. 30 år før jeg selv fik lov til at opleve min egen roadmovie i USA.

Som en stor kontrast til Californiens støvede veje og varmen har jeg det sidste års tid arbejdet med en serie jeg kalder ”Rain Roads”. Mange gange, hvor det har regnet, har jeg kørt rundt i min bil og fotograferet. Jeg er optaget af den abstraktion regnen skaber på ruden af min bil og den forvrængning vandet skaber af landskabet. Og som i film, påvirker regnen stemningen: Det siler altid ned, når de store følelser skal i spil.

Undervejs i forløbet med ”Rain Roads”- malerierne har jeg lyttet meget til bluesmusik. Specielt har BB King, som desværre døde i år, lagt lydspor til mit arbejde. Han har sammen med Eric Clapton bl.a. indspillet det gamle nummer fra 1946 af Harold Arlen og Johnny Mercer: ”Come Rain or Come Shine”. Heraf titlen på min kommende udstilling hos galleri NB Viborg.galleri NB  II 03.10 - 01.11 III Soloudstillinger

Some description

Maxim Brandt, One of the Few, 2015, oil on canvas, 120 x 120 cm 

NBeX project 
Maxim Brandt
Yellow Soup

Maxim Brandt f. 1986 i Ukraine nu bosiddende i bosiddende i Berlin. Vi så ham første gang på den store internationale udstilling NordArt, Büdelsdorf, hvor han gjorde et stort indtryk. I 2015 har han netop færdiggjort sin master på kunstakademiet i Kiel, og denne udstilling er samtidig hans første i Danmark.
Udstillingen Yellow Soup bliver et interessant møde med en ung kunstner, der tør gå sien egne veje, og selv siger han om sin kunst:

Med min kunst forsøger jeg at nedbryde denne konventionelle og rationelle tankegang hos beskueren. Derfor forsøger jeg at skabe en absurd og samtidig poetisk virkelighed, der udstråler et atmosfærisk mysterium. Hverdagens motiver bliver nedbrudt og genskabt i mine værker, så resultaterne bliver absurde, næsten surrealistske drømmebilleder. 

Some description 

Mette Maya Gregersen, Waves, stentøj og porcelæn, oxyder og glasurer.

Center gallery
Mette Maya Gregersen
Waves

Mette Maya Gregersen fortæller om sin udstilling kl. 14.15
Video om Mette Maya Gregersens kunst: Keramisk skulptør

Mette Maya Gregersen er så overbevisende i sit kunstværk, at vi for første gang har vi inviteret en keramisk skulptør til at udstille i galleri NB. Hendes håndtering af lerets muligheder og de evner hun har for  det skulpturelle udtryk er på højt internationalt niveau. 
Selv formulerer hun sine tanker om processen sådan: 

Defining space,
Bølgerne er skyllet op på land.
På små ø´er, og de rum som udgør det ubevidste, er her genstanden for en søgen.
En reflekterende dømmekraft af energier i rum.
Med udgangspunkt i det uhåndgribelige, prøver jeg at skabe rum som definerer nogle af de tanker som er opstået undervejs.
Mine undersøgelser bevæger sig omkring de internaliserede strukturer, som også er baseret på længslen efter et tilhørsforhold. At vende hjem.
All men are Islands.

Some description

Kristian Vodder Svensson, Maleri på lærred, 70 x 50 cm, 2015

Main gallery
Kristian Vodder Svensson
Uden titel?

Kristian Vodder Svensson fortæller om sin kunst kl. 14.15
Video om Kristian Vodder Svenssons deltagelse i Billboard Painting Festivalen 2015

Kristian Vodder Svensson er født i 1976 og uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i årene 2001-2006. I hans seneste værker, der er udført med akrylmaling på lærred, skaber han svævende verdener, fulde af detaljer, der er lige til at gå på opdagelse i. Hvad man ser, og hvordan man vil tolke det sete, er helt op til den enkelte - det er også derfor, Kristian Vodder Svensson ikke giver sine værker en titel. Men sikkert er det, at der er tale om smukke drømmesyn, bristefærdige af poesi og eventyr, der bare venter på at begynde! (Trine Ross)


Pressemeddelelse 24.09.2015:
Some description
Oktober brag i galleri NB

Uden undtagelse er det en stor satsning for galleri NB, at præsentere tre unge og nye kunstnere i galleriets bedste udstillingsmåned. Men der er fornuft bag dette. 

Some description
Maxim Brandt
er netop færdig uddannet fra kunstakademiet i Kiel. Nu bor han i Berlin. Han imponerede allerede første gang, vi så hans malerier på udstillingen NordArt, som er en af Europas største begivenheder inden for maleri og skulptur. Derfor tog vi chancen og inviterede ham til at udstille i galleriets NBeX projektrum for nye, spændende kunstnere.

Some description

Hvis ikke, at Mette Maya Gregersen var så fabelagtig en dygtig keramisk skulptør, ville hun næppe blive aktuel som udstiller i Center gallery. Keramiske værker er på en gang skrøbelige ved hårde stød, men i øvrigt uendelig holdbare når de først er på plads. Derfor er det sjældent, at galleriet giver plads til keramiske udstillinger.
Mette Maya Gregersen imponerer imidlertid både som en teknisk dygtig keramiker og som skarp skulptør. Hun inspireres af havets bølger. Deres bevægelser, strømninger og farvespil. Hendes evner for at udvikle og tænke nyt er bemærkelsesværdige og derfor kan man forvente at hun står foran en spændende karriere.

Some description

Kristian Vodder Svensson gjorde i den grad opmærksom på sig selv, da han skabte et mega maleri på årets Billboard Painting festival i Viborg. Ikke alene var maleriet stort, men hans maleri skabte løbende debat og beundring hos de tusinder af mennesker, som gik rundt blandt kunstværkerne. 
I forvejen havde vi øje på ham, da han sidste år fik til opgave at totaludsmykke chefredaktørens kontor i Politikens Hus. En opgave som sidenhen har givet ham stor anerkendelse.
Nu er han aktuel med sin hidtil største manifestation. Udstillingen i galleri NB’s store hovedrum har ingen titel. Eller rettere, han kalder den ”Uden Titel?” Men skulle udstillingen have en titel kunne det måske være i retning af ”Avatar på lærred” eller ”Poul Anker Bech i bagagen”. 

Under alle omstændigheder befinder Kristian Vodder Svensson sig i et universelt univers, hvor svævende landskabsøer fyldt med finurlige sammenstillinger af dyreliv og menneskeskabte elementer driver rundt på lærredet og booster vores fantasier.
Det er morsomt, forunderligt, smukt og unikt at gå på opdagelse i hans malerier, så vi har givet slip på alle fordomme om at kunst skal være meget alvorlig, og vi glæder os i stedet til at opleve smilende gæster gå rundt i udstillingen.

Uanset at galleri NB ligger langt fra den danske og den tyske hovedstad, så kommer kunstnerne lørdag d. 3. oktober til Viborg for at deltage i ferniseringerne af deres udstillinger. Det bliver ungt, festligt og spændende at deltage i.Nyhedsbrev 14.09 2015:

Some description

Vi glæder os til i den kommende weekend at møde jer på Art Copenhagen.
På Stand 30 præsenterer vi værker af Steen Larsen – DK, Vilmantas – LT, John Reuss – DK, Kristian Vodder Svensson – DK, 
Paul Smulders – NL, Henriette Hellstern – DK, Mette Maya Gregersen – DK

Trans-Figuration

Some description

11 kunstnere præsenterer netop nu et skarpt udvalg af deres bedste værker.  
En intens og udfordrende udstilling, der uden kompromisser sætter den store oplevelse i centrum.
Udstillingen kan opleves i galleri NB indtil d. 26. september. 

Semiotics of the kitchen

Some description

Charlotte Neel Ritto er aktuel med sine seneste værker under titlen Semiotics of the kitchen, som hun har skabt efter sine første to år på Reitweld Kunstakademiet i Amsterdam.
Udstillingen i NBeX project kan ses indtil d. 26. september.

Nyeste værker i galleriet:

Marius Martinussen

Some description


Den unge norske billedkunstner har fokus på selvudvikling, og hans nye malerier sprænger hans gamle rammer omkring de universelle oplevelser. De er på en gang enkle, smukke og alligevel udfordrende.

Carsten Frank

Some description

Sommerens lys og den landskabelige frodighed har inspireret kunstneren til nye store og poetiske malerier. Malerierne ligger i en smuk forlængelse af Land malerierne.

Mette Maya Gregersen

Some description

Mette Maya er ny i galleriet, og skal udstille i Center gallery fra d. 3. oktober. Som keramisk skulptør tegner hun til at blive en ny stjerne på sit felt. De værker vi netop har modtaget efterlader indtrykket af, at vi kan vente os en ekstraordinær udstilling.

Kristian Vodder Svensson

Some description


Hver gang der er et nyt værk færdig af Kristian glæder det os. Hans personlige udtryk med svævende verdener og universelle forståelses rammer, hvor man kan gå opdagelse i minimale detaljer og skabe egne fortællinger, lader ingen i tvivl om, at hans kommende udstilling i Main gallery bliver en spændende oplevelse.

Se meget mere på vores hjemmeside: www.gallerinb.com

Eller besøg os i galleriet. Vi har pt. ansvaret for 2064 værker fordelt på maleri, grafik, skulptur, foto m.fl .


galleri NB II 22.08 - 26.09 II Invitation
Hermed inviterer vi til ferniseringer
lørdag d. 22. august,
hvor vi åbner to store udstillinger, som præsenterer

nogle af de absolut skarpeste og bedste værker fra i alt 12 kunstnere.

NBeX project
kl. 13.30 - 16.00 
Charlotte Neel Ritto introducerer sin udstilling
Semiotics of the kitchen

Some description 

Some description

galleri NB
Trans-Figuration
kl. 14 - 16 som medkurator introducerer Ole Tersløse temaudstillingen Trans-Figuation,
hvor 11 internationale kunstnere fylder Main og Center gallery med nye værker.

 

Some description 

(klik på foto's for at se udstillingerne)

Om udstillingerne:
Charlotte Neel Ritto
Semiotics of the kitchen
Charlotte Neel Ritto har netop afsluttet sit 2. år på Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam. Hun præsenterer i år sin tredje udstilling i NBeX project. Det er værd at bemærke, at det er helt unikt, at vi på den måde har fået lov til at følge en kunstners udvikling direkte, mens denne går på kunstakademiet.

Dette er hvad Charlotte skrev til os efter sin årsprøve:
Det gik rigtigt godt med assessment, jeg fik rigtig fin respons. Jeg har i det forgangne år arbejdet i forskellige medier og er særlig glad for et foto / video værk: “semiotics of the kitchen” - Hommage to Martha Rosler (måske du husker hendes værk af samme navn fra 1975, det kan ses på youtube: https://youtu.be/Vm5vZaE8Ysc  - min version er så 40 år senere……) 
Desuden viste jeg 2 skulpturer/objekter, den ene en Fat Chair (remake af J. Beuys’s værk af samme navn). Samt en mægtig PU-skum klode placeret på kamuflagenet. 
Malemæssigt har jeg haft en lidt anden tilgang end tidligere, - jeg har bl. a. lavet et værk udfra 3 tilfældige udklip. De øvrige mindre værker er forstudier til en serie som handler om skyld, skam og psykopati som sikkert bliver fokus for næste år’s undersøgelser.

Trans-Figuration / Det figurative i forvandling  
Med udstillingen TransFiguration forsøger galleri NB at indfange nogle meget spændende tendenser i samtidskunsten.Transfiguration betyder forvandling og refererer selvfølgelig til en figurativ tradition, som i disse år netop gennemløber en forvandlingsproces.
Galleri NB sætter imidlertid bindestreg mellem "trans" og "figuration" for at betone de delelementer, begrebet består af.
"Trans" betyder "hinsides", "på den anden side af" eller "tværs over". Er udstillingens billedkunstnere hinsides det, vi traditionelt har forstået som figuration? Er de “løbet tværs over” et traditionelt, realistisk gengivet verdensbillede uden helt at kunne slippe figuren alligevel? I så fald, hvor står de så nu, og hvad er det, de vil med deres gådefulde og til tider absurde værker?
Det er disse spørgsmål, som udstillingens gæster bliver konfronteret med på galleriets kommende udstilling.  

Kunstnere: Ina Sangenstedt, John Reuss, Sabine Beyerle, Andrea Damp, Tanja Jensen, Kristian Vodder Svensson, Vilmantas, Mette Rishøj, Ole Tersløse, Thomas Andersson, Thomas Wolsing

Some description

 

Some description galleri NB II 04.06 - 31.07 III Billboard Painters Exhibition 2015

Some description

Velkommen til 
 - Billboard Painters Exhibition 2015 - Noget helt specielt

Some description

Årets Billboard Paintere på workshoppen

Billboard Painters Exhibition er blevet en årligt tilbagevendende begivenhed i galleri NB. 

Det er kunstnerne fra årets Viborg International Billboard Painting Festival, som inviteres til at udstille deres normale formater i galleriet. 
Derfor er udstillingen også et stort sammensurium af tegninger, malerier på papir og lærreder - og med det eneste fællestræk, at det er et eksklusivt sammenrend af kunstnere fra hele verden. 
Så fra 4. juni og helt frem til 31. juli kan alle og enhver få mulighed for at opleve og diskutere kunst af høj kvalitet, men med vidt forskellige udtryk.

Some description

Dialog og diskussion - arkivfoto

Om Billboard Painting Festivalen:

Billboard Painting Festivalen er en unik festival, idet Viborg det er det eneste sted i verden, hvor mega store malerier skabes og præsenteres på en kunstrute gennem centrum til den naturskønne Søndersø. 
Hele 43 internationale kunstnere kan opleves på kunstruten. Og deres meget forskellige kulturbaggrunde gør, at kunstruten bliver meget varieret. 

Festivalen indledes med en workshop i dagene 1. - 13. juni, hvor 10 unge kunstnere maler 10 nye billboards på Sct. Mathias Torv.

Listen af kunstnere lover meget variation i udtrykkene:

1  Aditya Aryal, Nepal
2  Carl Frederik Angel, Norge
3  Kasper Møller Christiansen, Danmark
4  Line Busch, Danmark
5  Meydad Eliayhu, Israel
6  Mia Drøschler, Danmark
7  Michael Isling, Danmark
8  Roz Plazma, Israel/Ukraine
9  Enrique Minjares Padilla, Mexico
10 Kristian Vodder Svensson, Danmark

Temaet for deres nye billboard paintings i år er: Kroppen i bevægelse, følelser og kropssprog, hvilket sikkert bliver festligt at følge live. På udstillingen i galleri NB er temaet derimod, at kunstnerne får lov til at præsentere deres normale værker. 

Det er fjerde gang at Billboard Painting Festivalen afholdes og gennem årene har der været adskillige unge top kunstnere med i workshoppen. Dem har galleriet også kontakt til, så vi i år vil præsentere ikke alene de nye deltagere i årets festival, men også flere af de tidligere billboard painting kunstnere.

Billboard Painting Festivalen 2015 er større end nogensinde. Så prøv en gang at tage kunstruten gennem det centrale Viborg og få en speciel kunstoplevelse: Link: Viborg International Billboard Painting Festival


galleri NB II 02.06 - 04.06 II København

Paul Smulders og Thomas Andersson

Some description

Paul Smulders

Some description

Thomas Andersson

galleri NB ser frem til, at vi i det kommende halve år kan lave flere pop-up udstillinger i det nuværende Limbo - NBeX Art Venue på Nikolai Plads.

Tirsdag d. 2. juni kl. 14 åbner vi derfor udstilling med
den hollandske billedkunstner Paul Smulders og den danske skulptør Thomas Andersson i

Limbo - NBeX Art Venue
Nikolai Plads 27, København

Tidsrum:
02.06 - 04.06  kl. 14 - 20 


galleri NB II Maj nyt

Kunstnere:
klik på foto's hvis du ønsker at se mere
Henriette Hellstern 
er ny kunstner i galleri NB. Vi har fået 6 nye meget spændstige malerier til galleriet.
Se også hendes video: Henriette Hellstern - om sin kunstpraksis 2015
Henriette Hellstern fik sidste weekend tildelt den fornemme Vkunst Award 2015 i Frankfurt.
er ny kunstner i galleri NB. Vi har fået 2 nye poetiske malerier til galleriet.
Kristian deltager også i Billboard Painters Exhibition 2015 i galleri NB
Mette Maya Gregersen 
er ny kunstner i galleri NB. Hendes utrolige keramiske skulpturer er inspireret af havet.
Steen Larsen 
har afleveret nogle meget fine nye værker til galleriet. 
Disse malerier samt dette store 150 x 300 cm maleri, er med i en meget spændende portrætudsendelse om Steen Larsen på
TV Mokka: link til Skæve Hjerner 
TV Mokka skriver i omtalen: Steen Larsen maler virkeligheden. Men på hans fotorealistiske malerier oplever man meget mere end på et foto. 

galleri NB II 25.04.2015 II Kira Martini Quartet 

Some description

En sanglærke af de helt store rammer galleri NB umiddelbart efter ferniseringerne 

lørdag d. 25. april kl. 16 - 18.

Fakta:

 • Koncert fra kl. 16 med mulighed for at købe drikkevarer
 • Line up:
Kira Martini - Vokal
Mads Søndergaard - Klaver/Harmonika
Joel Illerhag - Bas
Esben Von Lillienskjold - Trommer

Om Kira Martini:

 • Vi mødte Kira Martini under en brunch på PH Cafeen i forbindelse med Kunstforeningen NB's tur til København i november 2013. Her optrådte hun først solo, og bagefter fik hun back-up af nogle af sine musikere. Vi var alle enige om at hendes sang og musik var ren smør for øregangene, så en kontakt blev skabt med henblik på, at hun kunne give en koncert i Viborg.  
 • www.kiramartini.com


Some description

Fredag den 24. april: 
Smag på regionen LE MARCHE – i Viborg

Alle der er vilde med god mad, vin og med Italien inviteres til en aften med præsentation af den skønne, italienske region LE MARCHE. 
Tag med på en gastronomisk rejse, når vi inviterer til ’aperi-cena’ (= Aperitivo-cena).

Fredag den 24. april, kl. 18.00

galleri NB

Sct. Mathias Gade 14 – DK-8800 Viborg

Lær at smage på både olivenolie og vin og opdag smagen af Le Marche. 
Igennem en buffet, lavet med økologiske råvarer, vil gæsterne få en uforglemmelig oplevelse 
og til sidst stå med åbne munde og mætte maver. 
Der vil være både kursus, debat og masser af mad og vin – og en aften i godt selskab! 
Kom med til en aften med præsentation af den skønne, italienske region LE MARCHE.
I denne region overgår naturen, maden, vinen og kulturen på mange måder den meget mere kendte og turistede region Toscana. 
Gæstfriheden er dobbelt så stor og priserne det halve.
Vi får besøg af Loredana og Sonja Miconi, to dygtige mamme og kogekoner mm. 
fra organisationen NOI MARCHE. 
De medbringer alt de bedste fra deres lokale køkken: 
Charcuterivarer og ost, laver lokal pastaret med meget mere og ikke mindst lærer de os, 
hvordan man laver ”Olive ascolane” (en meget lækker specialitet fra Ascoli Piceno) 
– farserede, stegte oliven en guddommelig ret!!

Aftenen starter med en kort videopræsentation af nogle af de smukkeste steder i LE MARCHE, 
derefter en lille køkken-skole, hvor de viser tilberedningen af Olive Ascolane, 
en god snak om OLIVENOLIE og en OLIVENOLIE-SMAGNING (sic!!) 
og derefter en pragtfuld ”Aperi-cena”  (Apertivo + cena), altså en blanding af apertivo + cena (=aftensmad). 
Se den fantastiske menu nedenstående: 
Som arrangørerne fra NOI MARCHE siger: Un menú che ti lascia a bocca aperta e a pancia piena: 
En menu der efterlader dig med åben mund og fyldt mave!
Til alle retterne serveres de bedste vine fra LE MARCHE!                       
Alt foregår på en blanding af kropssprog, italiensk og engelsk og vil naturligvis også blive oversat til dansk. 
Eneste forudsætning for at deltage er glæden ved Italien og glæden ved fantastisk mad og dejlige vine!

Deltagelsen koster kun 225 kr/person, inkl. foredrag, oliesmagning, køkkenskolen 
og skøn middag med mad, vine, kage og kaffe!
TILMELDING OG KØB AF ADGANGSBILLET: 
Obligatorisk og kan kun ske via dette LINK

Alle kan deltage, og man behøver altså ikke at være medlem af Dante – 
så invitér gerne venner, bekendte og ubekendte til uforglemmelig forårsaften med det aller bedste fra Italien.

Menu: 

ANTIPASTI: Ciauscolo-pølse, lonzacharcuteri, salame, bruschetta med olio extravergine di oliva d, 
smagning af flere pecorino-oste med passende marmellader og honning, Olive Ascolane

PRIMO: Tagliatelle al guanciale
SECONDO: galantina, porchetta, contorno

DOLCI: “Ciamnellottu de lo vatte” med den specielle dessert vin “vino cotto”
Caffè

- og til alle retterne serveres naturligvist de bedste vine fra Le Marche

Arrangører:
Eventen arrangeres af Società Dante Alighieri Aarhus, Lowin Vinimport, Italien Information Service,  Galleri NB  
i samarbejde med Organisationen Noi Some description

 Konfirmand-Event 14. marts 2015:

Some description

For et år siden fremlagde vi et forslag til Viborg Domprovsti, så de kunne skabe en event for konfirmanderne 2015, som de aldrig vil glemme. Afviklingen af hovedarrangementet blev en kæmpe succes. Alle konfirmanderne gannemførte eventen i frysende, men fin stil, på Paradepaldsen i centrum af Viborg.

Vores oplæg til eventen:

Some description

Ideologi:
Med udgangspunkt i konfirmationsforberedelserne er det tanken at skabe en event, som skal styrke opfattelsen af det, at blive konfirmand. Eventen skal gerne være så stærk, at den for de unge blive uforglemmelig, og at konfirmationen er er en individuel beslutning om at bekræfte det kristne fællesskab. Det handler om at gå fra individ til fællesskab. Både fysisk og mentalt. 

Some description

Tillagte værdier:
kristendom, fællesskab, bekræftelse af fællesskabet, forskellighed, individer, bevægelse fra barndom til voksenliv, forståelse af konfirmationens betydning. 

Some description

galleri NB’s udgangspunkt for eventen:
Vi søger at skabe en oplevelse for konfirmanderne, som er i øjenhøjde med de unge, og som samtidig giver præsterne er praktisk mulighed for at anvende eventen i deres undervisning. Vi ønsker samtidig at skabe et vigtigt statement og et langvarigt minde for konfirmanderne om deres konfirmation. Vi forventer, at alle konfirmander vil deltage i eventen, både fordi dette er spændende og fordi de også kommer med på det endelige foto.

Some description

Eventen:
400-500 unge skal med farvede fodaftryk gå fra periferien til centrum – fra individ til fællesskab.
De er udstyret med T-shirts i grundfarverne gul, rød, blå, grøn. Desuden er står de med sokker på fødderne – altså ingen sko!galleri NB II 14.03 - 18.04 II Stefania og Smulders

Some description

 

Maya Stefania åbnede udstillingen Nær og Fjern lørdag d. 14. marts.

 

Some description

Paul Smulders åbnede udstillingen Inside Outside lørdag d. 14. marts. den indledtes med en frisk dialog med Per Dragheim.

Om kunstnerne:
Maya Stefania
Nær og Fjern
NBeX Project
Maya Stefania er forholdsvis ny på kunstscenen. Efter kunstfaglig uddannelse i henholdsvis Californien og Kunstakademiet i Århus er hun siden blevet udvalgt til at udstille på samtlige censurerede udstillinger hun har søgt. Ikke underligt, for når man betragter hendes værker, står det klart, at det skyldes hendes store talent og et personligt udtryk, som er nyt og spændende. 
Udstillingen præsenterer malerier, hvor motiverne tager udgangspunkt i hendes nære omgivelser. Det vi ser, er almindelige dagligdags scener fra kerne­familielivet. Et liv som de fleste opfatter positivt og betydningsfuldt når det svinger bedst. Men Maya Stefania ser også ind i kernefamiliens problemfelt. Er vi nære nok for vore nærmeste? Hvis ikke, hvad er det så vi i stedet vender os i mod?
Disse vedkommende problematikker er samtidig baggrunden for udstillingens titel: Nær og Fjern. 

Paul Smulders
Inside Outside
galleri NB - Main gallery

Paul Smulders er helt igennem sin egen. Hans kunstneriske udvikling har de seneste tyve år været utrolig. Da han i 1997  indledte samarbejde med galleri NB var hans billedunivers studier af dyr og mennesker i bevægelse. Senere kombinerede han pastose landskaber med print. Og senest tror man, at han har fokuseret fuldt ud på landskabet. 

Men det er ikke tilfældet! 

Det er selve maleprocessen han har valgt som tema for sine værker. Ingen forudfattet plan. I stedet lader han materialerne føre ham, derhen hvor de vil. Han benytter forskellige typer af maling, blæk og lak og tillader dem at interagere i en slags alkymi. Farverne får lov at blande sig frit og slutresultatet fremstår som planlagt af kunstneren, men sker i høj grad på en uforudsigelig måde.

Hovedtema for denne udstilling er motiver hentet fra det naturlige miljø. Alligevel fremstår værkerne ikke som perfekte refleksioner af naturen. Det at male er ikke blot et spørgsmål om at skabe et billede. Det indebærer også at bringe kunstneriske materialer - som i sig selv ikke har nogen mening - til live. Malingen og penselstrøgene, repræsenterer det sensoriske element i den kunstneriske proces, mens det endelige værk faktisk viser en form for orden og organisation.

Smulders' værker er ikke kun landskabsmotiver, men også den energi, der er tydelig i naturen. Hans værker minder om et dynamisk væv af organiske former, men kan også betragtes som abstrakte; værkerne refererer ikke alene til naturen, men afspejler også  kunstnernes egen fantasi og erindringer, mens han arbejdede på kunstværkerne.

Om Smulders' værker kan man sige: "De er et produkt af naturen, og har den samhørighed som du forventer af naturen". Kampen mellem udtrykket og materialer, og mellem struktur og kaos er håndgribelig, når man ser på hans værker. Han vil gerne omdanne værk til maling og maling til værk. En proces, der sker inden- og udenfor.Skals Efterskole gav sig selv et maleri i 25 års gave

Some description Vilmantas - Forever With Freinds I Never Meet

Thorkilds tale til Skals Efterskoles 25 års jubilæum

2015-02-28 

Jeg skal have den store ære og fornøjelse at motivere det maleri, som om lidt skal afsløres.

Højskole og efterskole tankerne har ligget - ikke alene mig, men også tusindvis af unge og gamle i hele samfundet på sinde. Stærkest står den periode af mit liv, hvor jeg var en del af teamet omkring opbygningen af Bjergsnæsskolen i 1981.Den intensitet og det ultimative nærvær kolleger, elever og begge hold i mellem var overvældende og fantastisk givende.
Det Grundtvig – Koldske livssyn er uomtvistelig et grundlæggende fundament for mange efterskoler. Skals Efterskole står også på Grundtvig - når det passer ind i alle de andre tanker, som I også bygger på!

For i dagens Danmark er det vigtigt at skille sig ud.

Skals Efterskole er kun 25 år gammel. Ung i alder og meget ung af sind.
I har fundet ud af, at det handler om at skille ud i mængden af efterskoler. Jeres stærke internationale linje er ikke alene en hensigt. Det er et markant og gennemført statement.

Ud i verden – det vil I – men I vil også bevare og dyrke nærheden og fællesskabet.

Omdrejningspunktet her i Skals slynger eleverne ud i verden. I klæder dem på til drifte væk fra det nære og trygge og ud i global virkelighed. Der hvor selvtillid og omstillingsparathed er et must.

Da kunstudvalget her på efterskolen skulle vælge et maleri, som en væsentlig markering af 25 års jubilæet, blev det en spændende udfordring for udvalget og ikke mindst os i galleri NB.
Hvordan skulle vi finde et kunstværk, der i dagens anledning, skulle kunne favne grundværdierne for netop Skals Efterskole?
Vi skulle finde et værk, der i sit udtryk udstrålede ungdommelighed, friskhed og energi.

Som en internationalt orienteret efterskole, skulle maleriet rumme de grundlæggende menneskelige relationer, hvor individet er en ubetinget del af fællesskabet.
Et fællesskab, der er uafhængig af nationale og etniske forskelle, men hvor forskellene i virkeligheden er en styrke til fælles inspiration, glæde og udvikling for eleverne.
Og det er lykkedes!

Om lidt vil vi afsløre et maleri af den Litauiske kunstner Vilmantas. Han er en fantastisk teknisk dygtig – hvilket vi bevist da han sidste år lavede portrættet af Prinsgemalen - og en usædvanlig anderledes og markant billedkunstner.
Han har hele verden som sin inspirationskilde.  Han udstiller worldwide og han har en dejlig base i Vilnius, sammen med sin kone, der er indretnings- og møbeldesigner, og deres tre børn.
Ord, som tilfældigvis også matcher Skals Efterskole!

Jeg vil gerne have lov til at takke for et spændende samarbejde og ønske Skals Efterskole og alle i og omkring den, et meget stort tillykke med jubilæet.
Må jeres drive og glæde ved arbejdet lykkes - både nu og i fremtiden.

Some description Forstander Sven Primdal takker for samarbejdet.Ole Tersløse - ugens kunstner

Ole Tersløse er ugens kunstner på "artistoftheweek.dk"
artistoftheweek.dk er en ny online stafet, der viser yngre og ældre danske billedkunstnere, deres værker og præsenterer dem gennem et enkelt interview.
Hver bidragende kunstner sender stafetten videre til en anden dansk kunstner, som de er inspireret af eller interesseret i.
I denne uge er stafetten givet videre til Ole Tersløse, der i denne anledning giver en forsmag på sin nye serie "Flower Children".
Se også værker af Ole Tersløse i NBeX Projectgalleri NB II 31.01 - 07.03 II Main - Center - NBeX project

Some description

 Tanja Kjærgaard Jensen

Mellem Fantasi og Realisme - NBeX project
Introduktion kunstanmelder Troels Laursen - læs talen under Tanja K. Jensen CV

Some description

 Kàri Svensson - Naturens Magt - Center gallery 

Some description

 Vilmantas - Forever With Friends I Never Met - Main gallery

Om kunstnerne: 

Vilmantas

Some description

Forever With Friends I Never Met

Når man en gang har haft Vilmantas malerier tæt inde på livet, glemmer man dem ikke igen. De rummer kimen til evig forundring og  beundring. 
Hans styrke ligger i intimiteten og nærværet baseret på en teknisk kunnen, der er de færreste kunstnere beskåret.
Det kommer til udtryk i hans malerier, der, trods en stor farvemæssig styrke, altid søger ind omkring de dybe fundamentale og almen menneskelige livsvilkår.
Udstillingen Forever With Friends I Never Met efterfølger sidste års udstilling med portrætter af blandt andre HKH Prinsgemalen. 
Denne udstilling rummer ingen portrætter, men præsenterer til gengæld hans nyeste malerier skabt til glæde for alle Vilmantas fans.

Video med Vilmantas - klik på link:

Art Thief Execution 
Private Story 
Udsmykning af Camp Logos

Kàri Svensson

Some description
Naturens Magt

Kàri Svensson har vi samarbejdet med siden 1995, og han har i alle årene været en kunstner i udvikling. Vi sammenligner ofte hans udvikling på samme måde, som han beskriver sin opfattelse af den færøske natur, omskiftelig men alligevel altid den samme. 
Kári Svensson siger om sin kunst:
At male naturen, er en vanskelig opgave. Ingen dage er ens, alt efter vejr, årstider, blæst, regn, tåge og mange andre ting, skifter naturen karakter - en daglig udfordring. 
For mig består naturen af så meget: mennesker, byer, hav, ja alt det du ser i dagligdagen, er natur for mig. Og for mig er landskabet den største udfordring. Landskabet har ingen grænser. 
Hver dag er en kamp for at fæstne noget af det jeg oplever, ned på mit lærred. At lukke sig inde i sin malestue og blive til et med sine lærreder, få tanker og oplevelser, det giver nogle gange det bedste resultat. De sidste par år har jeg kæmpet med at male naturen ud fra mit indre, således at det er mit hjerte, min sjæl og glæden, som bestemmer hvordan det endelige resultat bliver. 
For mig er naturen uendelig og overvældende. Derfor får mine malerier titlen ”Naturens magt”.

Video om Kàri Svensson: Klik på links

Kàri Svensson om sit maleri  
Atelierbesøg

Tanja Kjærgaard Jensen

Some description 
Mellem Fantasi og Realisme

I mine billeder beskæftiger jeg mig med det figurative og naturlige billedsprog. Jeg befinder mig et sted ude i naturen blandt alle træerne, blomsterne og dyrene, hvor jeg på en og samme tid skaber en foruroligende og romantisk fortælling. I billederne henter jeg elementer fra virkeligheden og placerer dem i en eventyrlig og mytisk fortælling – det bliver en umiddelbar verden, som er besat af en masse velkendte symboler og billeder. Tilsammen skaber elementerne et forførende og romantisk sted, der måske kan hensætte os i en tilstand på grænsen til det meditative. 
Til at skabe mine værker bruger jeg det billedlige i form af papirklip. Billederne omfavner alt fra små finurlige detaljer og ornamenter, til glimmer og glitter – glamouren skaber en foruroligende og til tider næsten klaustrofobisk ro, der både understøtter det romantiske, omiøse og mytiske perspektiv i mine værker.
Jeg arbejder med det spontane, som kan give en tvetydig tilgang til mine værker. Fortællingerne er derfor ofte åbne, da jeg ønsker at skabe god plads til fortolkning hos den enkelte.
Alt er udført med en sirlig og nøjagtig hånd. Præcision, tid og detalje er altafgørende i hele min proces. 

Læs også den høj aktuelle artikel om Tanja i Magasinet Kunst:   Et lag af udklipOnsdagsoplevelser
- et godt tilbud til dem, der værdsætter de specielle oplevelser

Some description

Hver onsdag kl. 17.00
møder de tilmeldte op i galleri NB.
Her får de et indblik i kunsten, en rundvisning, en historie eller ??????

Kl. 18.00 fortsætter man i Restaurant For Enden Af Gaden
hvor kokkene står klar med et spændende kulinarisk måltid baseret på lokale råvarer, samt et glas vin dertil.

Sådan gør du: 
tilmelding pr. mail senest tirsdag aften
til enten
nbgal@nbgal.dk
kontakt@forendenafgaden.dk

Pris:
kun kr. 200,-, som betales i restauranten


Magasin Forår 2015

Some description Klik på foto for at læse det.

Her kan du læse om de nye udstillinger fra januar til juni 2015.
Desuden er der spændende artikler om Køb af Kunst med fradragsret, interview med Terje Granvold om vores samarbejde med KLP i Oslo og Henrik Lundsgaard fra revisionsvirksomheden Ullits og Winther.

Foruden alt det andet - for eksempel om det nye tiltag: OnsdagsoplevelserSome description

Vi ønsker alle en Glædelig Jul og et Godt Nytår.Some description

BOOK-RELEASE i galleri NB

Lørdag d. 17. januar åbner galleriet for en reception, hvor forlaget Drost-Thorndal udgiver hele fem bøger af og om Troels Thorndal.

Troels Thorndal døde for godt et år siden kun 46 år gammel. Siden da har hans hustru, Susanne Drost, arbejdet ihærdigt for at få en del af Troels’ mange manuskripter gjort klar til udgivelse. Lørdag 17. januar holdes der book-release i Viborg på Galleri NB. Her vil Susanne og andre præsentere ikke mindre end fem nye udgivelser fra Troels hånd: En bog med digte, en salmesamling, en række prædikener, en digttrilogi og noget for børn. Troels Thorndals digteriske åre spændte vidt! Vi vil få noget at vide om baggrunden for udgivelserne, og Ole Lundegaard, der har skrevet melodier til mange af salmerne, vil medvirke.  
Grundet arrangementets planlægning skal interesserede tilmelde sig senest 20. december til sdrost2012@gmail.comgalleri NB _ 29.11 - 30.12 _ Jule Event og Preview 2015

 Så er der serveret!
Thomas Anderssons Hotdogs i bronze indgår i årets Jule Event
 
Lørdag morgen d. 29. november kl. 10.00 slår vi dørene op for årets store kunst gimmick
Jule Eventen er værd at stå i kø for, når galleriets kunstnere denne ene gang om året lader mange af deres værker sætte til salg for 
kun kr. 4.000,- pr.stk. 
uanset at kunstværkernes priser normalt er mellem kr. 5.000 - 15.000,-

Regler for Jule Eventen:
lørdag d. 29. november kl. 10.00 åbner vi officielt dørene til Jule Eventen. Det er også en hyggelig dag, hvor vi serverer kaffe, portvin, æbleskiver og saft til de mindste. 
Reglerne for Jule Eventen:
 • Dem der stiller sig i kø før kl. 10 bliver lukket ind allerede fra kl. 9. Når man kommer ind får man udleveret et nummer, svarende til den rækkefølge man har i køen. 
 • Kl. 09.50 bedes alle, som på dette tidspunkt er kommet ind i galleriet om at gå ud igen for at stille sig i kø i den rækkefølge deres nummer angiver. 
 • Nummeret giver i første omgang ret til, at vælge ét kunstværk før alle andre bliver lukket ind til udstillingen. Når alle i køen er kommet ind, kan man frit købe ekstra værker. 
 • Værkerne faktureres og udleveres selvfølgelig med det samme. 
 • Jule Event fortsætter indtil 30 december eller til alle værker er solgt.
 • Kunstværkerne vises ikke særskilt på vores hjemmeside, men skal opleves i galleriet.
 • Ps. Naturligvis er Kunstforeningen NBs medlemsrabat på 10% annuleret på værkerne til Jule-Eventen.
Some description
Kø foran galleri NB kl. 09.45
Some description
Købe kø kl. 10.15


galleri NB II 25.10 - 22.11 II Andrea Damp / Pernille Pontoppidan Pedersen/ Vilmantas

Ønsket om at dele glæden ved værdifuld kunst med så mange som muligt, når nye højder, 

når vi lørdag d. 25. oktober åbner tre udstillinger, der hver for sig er en unik oplevelse.

 Some description

 


Om udstillingerne: 

NBeX project 

Pernille Pontoppidan Dahl Pedersen 


Noget med kaffe

 Some description

En gang imellem sker det, at man møder noget, som på forunderlig vis giver én en 'kan man nu det' oplevelse. 
Pernille Pontoppidan har netop denne evne, idet hendes sammensætninger af modstridende elementer overrasker og pirrer sanserne på et meget højt niveau. Pernille Pontoppidan inspireres af materialerne og søger en forståelse af deres muligheder og begrænsninger. Ofte opbygger hun et stilleben omkring materialerne og giver dem en ny ophøjet identitet. 
Sammenfattende siger hun: 
I mine værker arbejder jeg i det skjulte med gentagelser. Det er i gentagelsen, at processen og materialerne afsløres. Gentagelsen destillerer formen til dens basis karakter og tømmer den for fast betydning. Gentagelsen gør formerne til rene former, som ikke besidder nogen klare referencer, men åbner op mod beskuerens kropslige oplevelse af dem. Det er kun formen og dens materialitet, der er tilbage at betragte.
Pernille Pontoppidan (f. 1987 i Salling) er nyuddannet keramiker med en BA i 2012 fra Kunstakademiets Designskole for Glas og Keramik på Bornholm. Hun har allerede haft flere udstillinger bl.a. i Galerie Maria Lund i Paris og Kunsthall Grenland i Porsgrunn. Og helt aktuelt er Pernille Pontoppidan antaget med hele 4 værker til Kunstnernes Efterårsudstilling, som finder sted i Den Fries Kunstbygning.

 

MAIN gallery 

Andrea Damp 

Mikumi

 Some description 

Denne udstilling er galleriets anden soloudstilling med Andrea Damp. Hun er vores store smil, og vi glæder os meget til at hun kommer til Viborg. 
Hendes personlighed og tilgang til kunsten er underfundig, umiddelbar og kærlig. Det smitter af i hendes malerier, hvor vi finder, at indre skønhed, omtanke og fortælling går hånd i hånd. 
Andrea Damp fortæller os om titlen til udstillingen: Jeg synes, at jeg har fundet en god titel til udstillingen i efteråret. Mikumi er navnet på et meget gammelt nordafrikansk brætspil, som samtidig kan forstås internationalt. Titlen åbner op for en bredde, der dækker over såvel det enkelte værk som hele udstillingen. 
Mange af de temaer, jeg beskæftiger mig med i mine malerier er baseret på Platons idé om Homo Ludens - det legende menneske, og det at livet skal leves, som en leg. 
For mig er det at male en meget koncentreret form for spontant at åbne mit sind. Jeg føler mig som en fe, der fortæller en umiddelbar historie. Selv, når der ikke er mennesker i maleriet, håber jeg, at man alligevel kan fornemme det legende i kunsten. 

 

CENTER gallery

Portræt af Prinsgemalen - sådan!

- en udstilling om Vilmantas portrættering af Prinsgemalen

Some description

I forbindelse med Prinsgemalens 80 års fødselsdag i juni bad Holstebro, Skive og Viborg kommune i samarbejde med Salling Bank og Prinsens Livregiments Soldaterforening, kunstneren Vilmantas om et udføre et portræt af Prinsgemalen i egenskab af Æresregimentschef for Prinsens Livregiment. Altså et usædvanligt portræt af Prinsgemalen i regimentsuniform.
I januar 2014 påbegyndte Vilmantas portrætteringen ved at have Prinsgemalen til en række sittings på Amalienborg. Først blev der taget fotos af Prinsgemalen i forskellige positurer, derefter begyndte Vilmantas selve portrætteringen. Umiddelbart enkelt, men for at komme ind bag det ydre udførte Vilmantas flere skitser, som hver for sig tegner sig for vidt forskellige muligheder for selve portrætteringen. Og måske vil mange endog finde skitserne mere interessante end det endelige portræt.
Det at udføre et portræt finder vi så spændende, at vi har besluttet, at lave en lille udstilling, der giver et indblik i processen, skitserne og ikke mindst en præsentation af det endelige resultat.

Når et projekt af den karakter kommer til verden, skaber det naturligvis også nye relationer. I dette tilfælde så gode relationer, at HKH Prinsgemalen kommer til Viborg, ser udstillingen og derefter deltager i en stor festaften torsdag d. 30. oktober i Tinghallen.Festaften i selskab med Prinsgemalen

Torsdag d. 30 oktober blev en mærkedag for alle, der deltog i denne festaften i selskab med
HKH Prinsgemalen, Prinsens Musikkorps, Ensemblet La Sirene, klavervirtuosen Ulrik Stærk, operasangeren Susanne Elmark.
Vilmantas deltog selvfølgelig også!

Some description  Anledningen er naturligvis HKH Prinsgemalen 80 års fødselsdag, 
men også at han i den anledning blev portrætteret i Prinsens Livregiments æresregiments uniform af Vilmantas Marcinkevicius. 

Derfor var der forud for festaftenen planlagt et besøg i galleri NB, hvor Prinsgemalen kunne møde Vilmantas og samtidig se udstillingen Et portræt af Prinsgemalen - sådan! Det blev en dejlig oplevelse for alle der deltog. Disse fotos giver et lille indtryk af besøget hos os:

Some description Some description 

Some description Some description

 

Samtidig særudstilling i galleri NB

Some description  Mange tænker sikkert: hvordan kom portrættet til verden? 
Derfor kan man i perioden 25. oktober til 22. november besøge galleri NB's Center gallery. Her udstilles de interessante skitser og processen frem til det endelige portræt. 

 

pressemeddelelsen fra arrangørerne:

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik på scenen i Tinghallen

Prinsens Livregiments Soldaterforening og Tinghallen afholder i anledning af HKH Prinsgemalens 80 års fødselsdag en hyldestkoncert for HKH Prinsgemalen i Tinghallen i Viborg torsdag den 30. oktober 2014. Tinghallen er teknisk arrangør.

HKH Prinsgemalen har givet tilsagn om at ville optræde med oplæsning af egne digte. Herudover medvirker Prinsens Musikkorps, ensemplet La Sirene med den franske sanger Claude Chichon, dansere og den fantastiske operasangerinde Susanne Elmark. Der kan påregnes yderligere oplevelser under koncerten. Koncerten kan opleves som en forbedret udgave af Prinsens Musikkorps´s nytårskoncerter.

Billetsalget er startet fra Tinghallen og via Billetnet.dk. I billetten er includeret et glas hvidvin fra Prinsgemalens slot, chateau Caix, serveret i glas med slottets monogram. Glasset er gæsternes ejendom.

I forbindelse med hyldestkoncerten arrangerer Galleri NB en maleriudstilling i Tinghallen med portrætmalerier af den Litauiske billedkunstner Vilmantas. Vilmantas har portrætteret HKH Prinsgemalen, et maleri som også indgår i udstillingen.

Forud for hyldestkoncerten er der i  Galleri NB en særudstilling i tiden 25. oktober – 22. november om tilblivelsen af maleriet af Prinsgemalen. Maleriet var en gave til HKH Prinsgemalen sponsoreret af Salling Bank, Holstebro, Skive og Viborg Kommuner, Galleri NB og Prinsens Livregiments Soldaterforening. 

Koncerten starter kl. 20.00.galleri NB I 27.09 - 20.10 I Hugo Tieleman

pressemeddelse

Some descriptionSome description
Hugo Tieleman

Uncontrollable

En af tidens største kunstneriske talenter udstiller fra 27. september til 18. oktober i galleri NB.

Hugo Tieleman (f. 1982) har allerede modtaget en række bemærkelsesværdige priser for sin kunst. Eksempelvis blev han i 2012 nomineret Premio Lissone til prisen som bedste europæiske kunstner under 30 år.  En nominering som kunstnerne Appel, Schifano, Adami, Tápies, Magritte, Rothko, Hartung, Kline og De Kooning også har fået. Og i år er han igen nomineret til Royale Award, som bedste hollandske unge kunstner under 35 år.

Nomineringerne er ikke tilfælde, idet Hugo Tielemans malerier besidder usædvanlige kunstneriske kræfter. Hans univers og inspiration finder han så at sige lige uden for døren og hans evne til at skabe intensitet i malerierne er ganske enestående. Man bliver grebet, draget eller måske rettere indfanget af hans fascinerende evne til at give motivet kraft og styrke.

Some description
Hugo Tieleman siger om sine malerier:

Mine værker er baseret på nutidens forhold mellem kultur og natur, miljø, jord, klima og samfund samt konflikten mellem dem. I mit arbejde søger jeg efter skønheden i ødelæggelse, forfald og forgængelighed skabt af den menneskelige trang til at styre og ødelægge naturen. Overmodet  i den menneskelige ambition, ekspansionisme og svigt af det, spiller i den sammenhæng en vigtig rolle for mig.

Udstillingen Uncontrollable præsenterer Hugo Tielemans nyeste malerier.  Store og mindre malerier, hvis kontraster mellem saftige, voldsomme farvelag står op mod fortryllende blide og indtagende flader. Umiddelbart en standard formulering, men i mødet med de enkelte malerier fornemmer man tydeligt den enorme styrke disse kontraster opbygger, til glæde for dem der nyder passion, stillingtagen og dynamik i et kunstværk. Uncontrollable giver derfor ikke alene mening i forhold til vores behandling af naturen, men også i forhold til vores møde med kunstværkerne. Det vil være svært for beskuerne ikke at blive rystet på den fede måde, i mødet med Hugo Tielemans kunst.

Derfor er galleri NB naturligvis meget stolt over det tætte samarbejde med Hugo Tieleman, som gør det muligt at få denne udstilling til Danmark.

Hugo Tieleman deltager i åbningen af Uncontrollable lørdag d. 27. september kl. 14-16 i galleri NB.

Fakta:
Udstillingsfotos og CV se venligst dette link: Hugo Tieleman - galleri NB  
YouTube video fra 2013 med hans statement for hans malerier: Hugo Tieleman in galleri NB
Høj opløste fotos til pressebrug kan tilsendes ved henvendelse til galleri NB.

CV mv. se venligst: Hugo Tieleman

Awards:
2014: Nomineret til Royale Awards for Painting 2014 - Amsterdam
2013: Public price Royal Awards for Painting 2013 – Amsterdam (Award) 
2013: Royal Awards for Painting 2013 – Amsterdam (Nomination)
2012: Premio Lissone 2012 – Italy (Nomination) 
2012: Royal Awards for Painting 2012 – Amsterdam (Nomination) 
2011: Public price Royal Awards for Painting 2011 – Amsterdam (Award) 
2011: Royal Awards for Painting 2011 – Amsterdam (Nomination) 
2008: Noortman Art Apart Prize 2008 – Maastricht (Nomination) 
2007: ArtOlive Young Talent 2007 – ArtOlive, Amsterdam (Nomination) 
2007: Dooyewaard Scholarship 2007 – Dooyewaard Foundation Blaricum 
2007: Utrecht New Talent 2007 – Artlease, UtrechtSome description
Velkommen til Art Copenhagen 19. - 21. september
i Forum

Vi glæder os til at møde dig på stand 2, hvor vi præsenterer en række af galleriets internationale kunstnere:

Paul Smulders

Vivi Linneman

Pernille Pontoppidan

Hugo Tieleman

Marius Martinussen

Andrea Damp

Sergei Sviatchenko

John Reuss

Vilmantas


Kunstnerne kan tjekkes ud ved at klikke ind på vores hjemmeside: galleri NB

Info om kunstmessen: Art Copenhagen 2014

På gensyn i ForumGalleri NB åbner 11. – 14. september Pop-Up udstilling
i B&O’s gamle lokaler på Torvet i Herning.

Some description

Udstillingen kan ses som en optakt til årets Art Copenhagen 2014 i Forum, København 19.-21. september 2014.

Grunden er ganske enkelt den, at vi som et stort midtjysk galleri er stolte over, at kunne bidrage med topkunst til Københavnerne. Og da vi hvert år deltager i Art Herning, finder vi det morsomt at kunne præsentere kunstnerne i et preview i Herning ugen før, vi drager til staden.

International KunstGalleri NB har i år valgt at fokusere på udstillingsaktuelle kunstnere i galleriet. Det handler om en perlerække af internationale kunstnere, som dels er på vej, og som allerede er kendte.

Kunstnerlisten er imponerende:

Andrea Damp - (D)  
Marinus Martinussen – (NO) 
Sergei Sviatchenko - (DK)     
John Reuss - (DK) P
Paul Smulders - (NL)      
Vivi Linnemann - (CH) 
Hugo Tielemann – (NL)
Pernille Pontoppidan - (DK)
Vilmantas - (LT) 

Mød også Vilmantas 
Mange i Herning området kender historien om hvordan Vilmantas endte med at få galleri NB som sin professionelle samarbejdspartner. Men for første gang kan man også høre historien fra kunstneren selv, idet han på to arrangementer (torsdag og fredag) vil fortælle sin utrolige historie.

Når popup udstillingen slutter søndag d. 14 september kl. 15 pakkes hele udstillingen sammen og bliver transporteret til København, forhåbentlig med mange positive reaktioner fra det midtjyske.

Fakta:

Tidsrum:             11.09 – 14.09

Åbningstider:       Torsdag kl. 14-20, fredag kl. 10-19, lørdag kl. 10-18 og søndag kl. 10-15

Events:               Torsdag og fredag kl. 17 – 18,

                          Vilmantas fortæller om sit forhold til Herning, Danmark og verden, samt om sine aktuelle kunstværker.

Sted:                  Torvet 3 (over Bryggeriet), Herning 

Some descriptionSome description

galleri NB deltager d. 19 – 21 september i Art Copenhagen 2014

Vi glæder os til at præsentere aktuelle kunstnere på vores store stand 2 i Forum.

Årets deltagende kunstnere er:
Vilmantas (LT)
Andrea Damp - (D)
Marinus Martinussen – (NO)
Sergei Sviatchenko - (DK) 
John Reuss - (DK)
Paul Smulders - (NL)
Vivi Linnemann - (CH)
Hugo Tielemann – (NL)
Pernille Pontioppidan (DK)Rammeværkstedets største opgave

Some description  
Galleri NB's rammeværksted har lavet deres største indramninger til dato. 
LARM galleriet bestilte tre stk. indramninger af kunstneren Kaspar Oppen Samuelsen.  
Ialt 48 bemalede ark skulle monteres med hængsel i en kasse med egetræslister og bag 4 mm hærdet glas. Hver i sær havde rammerne et mål på ca. 3 x 2 m og inddramningerne kom til at veje 70-75 kg pr. stk..
Efterfølgende skulle de ophænges i en af de nye retssale i den nye Vestre Landsret. En udfordring af de helt store.
Men det lykkedes! Og nu hænger de flot i retssal K.
Some descriptionSome descriptiongalleri NB udstiller Marius Martinussen 16.08 - 20.09

Martius Martinussen kommer til Danmark lørdag d. 16. august, hvor han vil deltage i ferniseringen kl. 14 - 16.

Some description Den norske billedkunstner Marius Martinussen er fra d. 16 august udstillingsaktuel i galleri NB. Han har et CV, hvor de mange store udstillinger og opgaver vidner om en kunstner, der allerede anerkendes for sit nytænkende og originale maleri. 
Den kommende udstilling i galleri NB har temaet og titlen MERGE. Det forklarer han blandt andet på Youtube videoen Marius Martinussen om udstillingen Merge. her fortæller han om, at skabe malerier som et udtryk for en sammensmeltning af det at være kunstner, en del af samfundet og de sociale netværk. Men også hans fascination af  kontrasterne mellem det syntetiske og det organiske, lyst og mørkt, hårdt og blødt, tilstand mod bevægelse, dybde og nærhed og spænding. 
Kompleksiteten mellem de mange lag dyrker han til perfektion, når han i en teknisk blanding af airbrush og cut-outs bygger malerierne op til fantastiske universelle udtryk, så man næsten ikke kan tro sine egne øjne.

Allerede kendt i Viborg
Marius Martinussen er uddannet 1999-2004 på kunstakademiet i Trondheim. Han har siden akademiet udstillet primært i Norge, og han repræsenteret i række vigtige kunstsamlinger. Desuden har han stået for en række markante udsmykninger ikke alene i Norge, men også så eksotisk som i Dubai. 
Galleriet mødte Marius Martinussen første gang på Viborg International Billboard Painting Festival i 2012. Derefter udstillede han i galleri NBs galleri NBeX project for nye spændende kunstnere. I Danmark har han senest gennemførte en meget stor udsmykning på Viborg Gymnasium og HF. Desuden kender alle i Viborg Innovationsfond et lille element af hans maleri, idet et af hans malerier blev skåret i 150 stykker og anvendt som medlemsbeviset af 
Viborg Innovationsfond 2013.


Charlotte Neel Ritto i NBeX project
 
16.08 – 20.09

Charlotte Neel Ritto åbner det kommende halve års udstillinger I NBeX project
lørdag d. 16. august kl. 13.30 – 16.00,
hvor kunstneren vil deltage I introduktionen kl. 13.30.

Some description Da Charlotte Neel Ritto i 2013 udstillede i NBeX project første gang, blev hun samtidig optaget på kunstakademiet i Amsterdam. Her er hun i færd med at gennemføre fire års studier.
Derfor har vi besluttet, at vi fire år i træk vil udstille hendes nyeste værker i NBeX project, så vi derigennem, kan følge hendes udvikling, mens hun studerer på kunstakademiet.

I år kalder har udstillingen titlen Medusa. 

Herom skriver Charlotte Neel Ritto:

ÅRSRAPPORT 2014


Dette års udstilling har jeg valgt at kalde ”Hyldest til Medusa”. Gennem hele det første studieår på Rietveld akademi har Medusa fascineret mig sideløbende med de udfordringer året har budt på. I begyndelsen duk- kede hun op i strandkanten som en skulptur - et par nylonstrømper fyldt med tang. Jeg tog et billede. Jeg kunne lide det, malede det. Jeg blev nysgerrig..

”Hyldest til Medusa”
Padlende, krympende, kravlende, famlende. Modigt fejlende! Opmærksomt lyttende. Skab, ødelæg og skab igen.
Dræb dine yndlinge.
Fortær dem til middag og slug din stolthed. Lad dig falde. Dybt.
Slå hul på æggets skal- imens du synger af fuld hals: Helte er blot kujoner der overvinder frygt.Magasinet Efterår 2014 kommer på gaden

Some description

Sommeren er blevet brugt på at færdiggøre et nyt magasin om galleri NB's aktiviteter i det kommende halve år. Magasinet Efterår 2014 bliver trykt i 4500 eksemplarer og kan afhentes i galleriet fra fredag d. 8. august.

Ved at klikke på fotoet eller på Issuu kan man læse magasinet digitalt.Prinsgemalen portrættet af Vilmantas.

Some description Some description
Der var overraskelse at spore hos den fremmødte deputation af borgmester fra Holstebro, Skive og Viborg, da det nye portræt af Prinsgemalen blev afsløret onsdag d. 28. Maj på Fredensborg.
De fleste havde sikkert ventet, at Prinsgemalen skulle portrætteres som privatperson, men i stedet er han portrætteret i egenskab af Æresregimentschef for Prinsens Livregiment. Og ikke alene er portrættet vellignende, men kunstneren har fået alle ordner og emblemer relateret Prinsens Livregiment med på maleriet.
Prinsgemalen udtrykte stor begejstring for maleriet, og han roste Vilmantas for arbejdet.
Samtidig bekræftede Prinsgemalen, at han d. 30 oktober vil komme til Viborg for at deltage i en festaften i Tinghallen. Her vil publikum blandt andet kunne opleve Prinsgemalens digte sat i sang og musik, samt se portrættet og andre værker af Vilmantas. 
Samtidig bekræftede Prinsgemalen, at han d. 30 oktober vil komme til Viborg for at deltage i en festaften i Tinghallen. Her vil publikum blandt andet kunne opleve Prinsgemalens digte sat i sang og musik, samt se portrættet og andre værker af Vilmantas.
Some description
Fra venstre: 

Major og landsnæstformand Peder Korshøj
Lise Vinther Christensen
Borgmester H.C. Østerby, Holstebro Kommune
Bankdirektør Peter Vinther Christensen
Oberst og landsformand Jens Chr. Lund
HKH Prinsgemalen
Kunstner Vilmantas Markcinkevicius
Borgmester Søren Pape Poulsen, Viborg Kommune
Borgmester Peder Christian Kirkegaard, Skive Kommune
Galleriejer Thorkild NB Nielsen, Viborg

PRESSEMEDDELELSE:

Gave til og anerkendelse af Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen.      

Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen fylder som bekendt rundt i år. 

Prinsgemalen har haft stor betydning for mange i Danmark. 

En særlig betydning har Prinsgemalen haft for Prinsens Livregiment, hvor Prinsen i mange år var Æresregimentschef. Prinsgemalen er også Ærespræsident for Prinsens Livregiments Soldaterforening.  

Prinsgemalen har virkelig påtaget sig disse roller på en overbevisende måde. Han har været meget seriøs, men også meget humoristisk på netop den måde, som tiltaler soldaterne.. Personligt har Prinsgemalen betydet meget for undertegnede. Når jeg i dag som Socialdemokrat med stor glæde bærer mine ordner, er årsagen ikke mindst min respekt for HKH Prins Henrik. 

Alle ved Prinsens Livregiment var vidende om denne tilknytning til Prinsgemalen. Der var derfor ingen tvivl ved regimentet. Det var Prinsgemalen, der fik den første skål og den først hilsen ved officielle begivenheder. Dette uagtet om Hendes Majestæt var til stede. 

For nyligt, da Soldaterforeningsbladet PRINSENS genopstod, ønskede foreningen, at der på alle forsider af dette blad, ville være en kraftig markering af vort store respekt for Prinsgemalen. Det resulterede i, at Prinsgemalen accepterede, at hans billede altid er placeret øverst til venstre på forsiden. Det er vi stolte over. 

Efter vor opfattelse, er der ingen tvivl, Prinsgemalen skal have en flot gave som anerkendelse for indsatsen for Regimentet, for Soldaterforeningen, men bestemt også for det område, hvor Regimentet har hørt til

Dette synspunkt er flere væsentlige spillere enige i. Det drejer sig om Viborg Kommune, hvor Regimenet havde garnison fra 1865 til 2000, Skive Kommune, hvor Regimenet var garnisoneret fra  2000 til 2005, Holstebro Kommune, hvor Regimentet blev slået sammen med Jydske Dragonregiment i 2005. Også Salling Bank, som oprettede Garnisonsbanken, mens Regimentet var i Skive vil gerne deltage i anerkendelsen af Prinsgemalens støtte til området. Helt naturligt er det, at Prinsens Livregiments Soldaterforening deltager i gaven. Ligeledes ønsker Galleri NB at deltage. Galleriet har haft mange opgaver for Kongehuset. 

Som initiativtager til gaven til Prinsgemalen, var det op til mig at foreslå, hvad gaven skulle være. Jeg var ikke i tvivl. Det skulle være et portræt af Prinsgemalen i uniform og med Prinsens regimentsmærker.  

Jeg var heller ikke i tvivl om, hvem kunstneren skulle være. Det skulle være den litauiske maler Vilmantas , der efter min og mange andres mening er en af verdens bedste portrætmaler. Han har tidligere med succes malet portrætter af medlemmer af Kongehuset. 

Den 28. maj 2014 overrækker en deputation bestående af Borgmestrene i Viborg, Skive og Holstebro, Bankdirektøren i Salling Bank, ejeren af Galleri NB, kunstneren Vilmantas og Næstformand og Formand for Prinsens Livregiments Soldaterforening gaven til Prinsgemalen. 

Ud over portrættet arrangerer Soldaterforeningen i samarbejde med Tinghallen, Galleri NB og de øvrige sponsorer en kulturaften i Tinghallen den 30.oktober med musik, dans, oplæsning af digte, korsang og maleriudstilling. Prinsens Musikkorps og en anerkendt operasangerinde vil også deltage. 

Her vil Prinsgemalen blive det helt centrale midtpunkt og gæsterne vil få en oplevelse for livet. 

Nærmere om dette arrangement vil tilgå senere, men reservér allerede nu denne aften. Der vil givet blive fuldt hus. 

Jens Chr. Lund, Oberst, K
Fhv.  Chef for Prinsens Livregiment
Landsformand for Prinsens Livregiments  SoldaterforeningenSkal hun have et navn?

Some description

Some description

Efter seks måneders weekendarbejder i Danmatics fabrikshal kom vores 3,5 meter høje skulptur på plads omkring lygtepælen ud for indgangen til galleri NB.
Skulpturen er bygget op i tråd, 54 dåser PU skum og yderst Skalflex. Ideen med at bruge papmache og kaffesække som beklædning var ikke gangbar. I stedet viste det sig at Skalflex malingen egnede sig perfekt.

Nu er det op til gadens fodgængere og trafikanter at tage en snak om, hvorvidt det er en god ide at udsmykke Sct. Mathias Torv med skulpturer på lygtepælene.

Vi håber i hvert fald på, at skulpturen kan medvirke til, at der snart kommer skred i udviklingen af de store muligheder, som torvet har for at blive et rigtigt torv!

En stor tak skal lyde til sponsorerne: Danmatic, Skalflex, Kloakekspressen, Peter Larsen Kaffe og ikke mindst den arbejdsmæssige indsats af Ingolf Christiansen, hvis faglige indsigt i slutfasen var yderst værdifuld.

Hele forløbet er filmet, og man kan se filmen på YouTube - klik ind på Lygtepælsskulptur.Vivi Linnemann

Some description  
På Søndag, 18. Maj er der Fernisering i www.ArtPark.ch i Schweiz. Jeg deltager med "Solar Plexus". 3 m. Efter mange timer på stiger i al slags vejr, står den nu og lyser ved / i Zürich søen, indtil september.
Et helt fantastisk sted. Det ville være dejligt at se jer her. :) ViviVoxBox
- act in concert en sanseoplevelse

Some description
14. maj  kl. 19.30 I Galleri NB - UDSOLGT

VoxBox under ledelse af Pavlina Salehi og Anders Hjorth Nielsen inviterer i samarbejde med Galleri NB til en anderledes sanseoplevelse, hvor malerier, sang og indtryk flettes sammen i en højere enhed. Arrangementet er ikke en traditionel koncert, men flytter sig rundt i galleriets forskellige rum. Publikum vil her blive taget med på en rejse i VoxBox’s fantastiske klangunivers – og de vil selv blive en del det...

VoxBox, der er Viborgs nye rytmiske kor, vil sammen med flere talentfulde unge gæstemusikere fra det viborgensiske musikmiljø opføre spændende arrangementer af kendte rytmiske sange omgivet af Carsten Franks malerier i særudstillingen: ”Alting skifter farve”!

Tid: 14. maj 2014 kl. 19:30 (dørene åbnes kl.19:15).
Sted: Galleri NB, Sct. Mathias Gade 14, 8800 Viborg

Entre: 50 kr. (købes i forsalg hos Galleri NB) – bemærk der er et begrænset antal billetter. Der er mulighed, for at købe drikkevarer i pausen.

Det er et stående arrangement. 


 


VFF er Viborgs fodboldhold, og selv om vi kæmper for overlevelse i Superligaen, så skal der også kæmpes for god økonomi. Derfor er vi mange som bakker op omkring sponsorater og medlemsskaber til fordel for VFF.
Some description

I søndags var der således en auktion til fordel for klubben. Galleri NB havde valgt at gå all-in, og lade et stort maleri af Christina Blaabjerg gå på auktion. Blandt de ca. 500 mennesker i loungen var der adskillige, som havde lyst til at eje dette værk, og til sidst løb byggefirmaet YDING A/S af med maleriet for et hammerslag på kr. 35.000,- 
For Christina Blaabjerg og galleri NB var det en stor tilfredsstillelse, at hun opnåede så høj en pris. Og både klubben og Yding A/S var ligeledes meget tilfredse.Fra ferniseringerne lørdag d. 26. april.

Some description
lørdag eftermiddag d. 26. april havde vi to dejlige åbninger med masser af gæster i henholdsvis NBeX project og galleri NB.
Først åbnede Sørensen og Kjær deres fællesprojekt i NBeX project. De kalder udstillingen Images of a non-existing Dairy. Et lidt specielt project, som også kan ses på youtube videoen. 
Gitte Tandrup holdt derefter åbningstalen for Carsten Franks udstilling Alting skifter farve. Talen var meget indsigtsfuld og gav en fin baggrund for at forstå Carsten Franks kunstneriske univers.

Some description

Some description

Some description

Some description

Some descriptionCarsten Frank i galleri NB
Sørensen & Kjær i NBeX project

pressemeddelelse

Så kan det ikke blive mere forskelligt

Forårets komme forhindrer ikke galleri NB i at gøre noget specielt for publikum, når de den 26. april slår dørene op til to store udstillinger. Udstillingen Alting skifter farve i galleriets hovedrum er med Carsten Frank, hvis smukke og intense landskabs inspirerede malerier i den grad fylder rummet. Idemæssigt og konceptuelt er makkerparret Mette Sørensen og Hanne Kjærs udstilling fuldstændig anderledes i NBeX project. Sammen fylder de udstillingen op med et væld af emner, som tilsammen vil give publikum en kompleks oplevelse.

Carsten Frank
Carsten Frank (f.1954) har udstillet fast i galleri NB siden 1996, og han har været kendt for at arbejde i meget forskellige temaer. Denne gang fastholder han dog temaet landskab. Et tema han også i koncertsammenhæng er blevet meget kendt for, idet Kristian Lilholt har brugt Carsten Franks malerier og digte til de seneste år at skabe en musikalsk totaloplevelse med temaet LAND. 
Og når udstillingen i galleri NB denne gang hedder Alting skifter farve, så har den desuden undertitlen - nye Land malerier, for at understrege, at temaet fastholdes. Motiverne er primært inspireret af den jyske natur, men et ophold sidste år på Bornholm har også givet inspiration.

Carsten Frank siger om sin udstilling:
Mit incitament for vedholdende at beskrive landskabet, er naturens suveræne magt og evne til forandring. Aldrig det samme - aldrig stilstand - alting skifter farve. Landskabet provokerer mig og byder sig til. Jeg indser også med tid, at landskabet ikke er den rene idyl. Det er ikke bare en blomsterhave, hvor solen skinner og hvor dyr og mennesker ånder fred. Det er en virkelighed vi skal turde røre ved, prøve at forstå, og mærke os styrkeforholdet mellem tanke og natur. Landskabet er som vi selv - både voldsom og blid. Det gode og det onde, om man vil. Hvis jeg lykkedes med mine anstrengelser på lærredet, er det netop når mine malerier på en gang indeholder både skønheden og gruen. Den dualisme er altings skæbne, og med den visdom kan et umiddelbart ufarligt landskab, meget vel pludselig være både eksistentielt og betydelig kunst.
Så bliver min fortolkning af landskabet et spørgsmål om temperament - nøjagtig som os selv.


Sørensen & Kjær

Mette Sørensen og Hanne Kjær - står bag fællesprojekt Images of a non-existing dairy.
Mellem de to kunstnere Mette Sørensen og Hanne Kjær er der de sidste par år opstået et samarbejde parallelt med deres eget kunstneriske virke. Det er et legende samarbejde, hvor tankerne flyver frit, dialog opstår og generer en ny energi i værkerne. Udstillingen skildrer dualiteten i deres fælles værk og understreger kontrasten i de individuelle.

Sørensen & Kjær fortæller om udstillingen i NBeX project: 
Sætninger, ord og bogstaver flyver af sted i vores hverdag både i den virkelige og virtuelle verden. Vi har mere eller mindre fanget nogle i vores net af leg og fordybelse og leget videre med dem. I processen med et værk opstår for os både billeder og bogstaver, som en dagbog til værket. Af og til forsvinder de genkendelige ord fuldstændig ud af et værk igen i processen som f.eks. i vores fælles værk ’Lets party Barbie’. Værket står ude foran galleriet og er et farveskrig om kvindens handlekraft, styrke og fortryllende evne. 
Materialerne udforskes i Sørensen & Kjær’s leg. Sætninger, ord og bogstaver visualiseres i udtryksfulde ler-objekter; farvet og pusset med skosværte. Mette Sørensen står bag disse. Hanne Kjær leger med broderiet, som udtryksform. Hun bruger blandt andet piberensere broderet på hullet masonitplade. 
Udover de mere legende udtryksformer viser Sørensen & Kjær også maleri og fotografi på udstillingen.


Fernisering

Lørdag d. 26. april åbner begge udstillinger med præsentationer af og med kunstnerne. For Carsten Franks vedkommende bliver det endog med en tale af kunsthistorikeren Gitte Tandrup. 

Some description
Carsten Frank 

Alting skifter farve
galleri NB

Some description
Sørenen & Kjær
 
Images of a non-existing Dairy 
NBeX project


Fakta:
Udstillingsperiode: 26.04 - 31.05 2014
Ferniseringer lørdag d. 26. april kl. 13.30 - 16.00
kl. 13:30 Mette Sørensen og Hanne Kjær  fortæller om udstillingen i NBeX project
kl. 14:15 Gitte Tandrup, kunsthistoriker, holder åbningstalen for Carsten Frank i galleri NB

 


Kunstkup
Der er begået et snedigt kunstkup mod vores showroom i København. Tyve har mindst to gange skaffet sig adgang til galleriet, og har stjålet ikke mindre end 27 malerier samt en samling af papirarbejder. Tyvene har i sær foretrukket kunstværker af Vilmantas Marcinkevicius, Kàri Svensson, Dennis Seide og Walter Barrientos. 

I første omgang stjal tyvene en bærbar computor. Efterfølgende vendte de tilbage, og udvalgte sig de mange kunstværker. Tyveriet er meldt til Københavns politi, og de har efterfølgende fundet de stjålne papirarbejde på Vest Amager. De resterende 27 værker er endnu ikke fundet.
Galleri NB udlover derfor kr. 10.000,- i dusør til den person, som kan komme med oplysninger, der føre frem til at vi får værkerne tilbage.
Ved at klikke på Stjålne Kunstværker - galleri NB - København - kan man se en liste over de stjålne værker.


Ny kræftrådgivning i Herning

Takket være en donation og stor imødekommenhed fra kunstnerne kunne Kræftens Bekæmpelses Rådgivningscenter i Herning i går åbne dørene for en spændende arkitektur, smuk indretning og 2 malerier af Carsten Frank og 1 maleri af Paul Smulders.
Some description Some description

Rådgivningscenteret er præget af varme og tryghed. Og skulle man stå i en situation hvor man selv, en nær ven eller pårørende er blevet ramt af kræft, er det rart at vide hvor man kan søge professionel rådgivning og hjælp.

Link: Kræftrådgivningen i Herning


Kjell Nupen

Some description
Da Kjell Nupen 58 år gammel døde onsdag d. 12. marts 2014, mistede vi en stor skandinavisk kunstner.

Allerede som teenager blev han optaget på Kunstakademi i Oslo. Senere fulgte videre uddannelse i Dusseldorf ,Tyskland.

Hans kunst var i begyndelsen præget af 70-ernes politiske strømninger, men stille og roligt fandt han frem til et stadig stærkere personligt udtryk.

Kjell Nupen var meget skandinavisk både i sin kunst, men også udstillingsmæssigt.

Jeg mødte Kjell Nupen i 1997 efter at han havde været gæsteprofessor i Beijing, og typisk for Kjell var det venskabet og relationerne, som betød mest.

Vores første møde fandt sted på en motorbåd mellem Kristiansand og Tvedestrand. Han var styrmanden i egentlig og mental forstand, og han elskede at færdes på vandet. Fra 1997 og frem til 2013 havde vi et tæt samarbejde, som medførte både en række store udstillinger og udsmykningsopgaver.

Hans stærke udtryk udførte han i maleri, grafik, mega-krukker og skulpturer. Hans værker var så intense, at de altid satte sit præg på os. Vi værdsatte samtidig hans vid og sans for kvalitet, og hans måde at finde ind til kernen og nerven i det kunstneriske statement.

Udover minderne om entydigt, markante udstillinger står desuden en række udsmykninger tilbage som monumenter over en stor kunstner. Han og vi var især stolte over udsmykningen til Viborg Rådhus i 2011 – hans største værk uden for Norge.

Kjell var kun små to år yngre end undertegnede, og hans typiske hilsen var: god dag gamle mand!

Nu er det slut med den hyggelige hilsen, jeg savner ham, og jeg føler, at en hel nation med Kjell Nupen har mistet et fyrtårn. 

Æret være hans minde.
Thorkild NB Nielsen

Den norske avis Aftenposten bragte 14. marts Kjell Nupens sidste interview. Det former sig som en samtale med Finn Skårderud. Det er stærkt og afklaret, og kan læses på dette link til Aftenposten.


Peter Frøstrup starter 1. april som ny gallerist i galleri NB

Some description
Under ferniseringen lørdag d. 8. marts præsenterede vi Peter Frøstrup, som ny gallerist i galleri NB.

Peter Frøstrup har i øjeblikket posten, som afdelingsdirektør i Sparekassen Thy i Aulum. Denne stilling forlader han med udgangen af marts, så han d. 1. april kan starte sit nye arbejde som opsøgende gallerist i galleriet.

Peter Frøstrup har en solid baggrund i den finansielle verden. Uddannet i lokal sparekasse i det Nordjyske, har derefter blandt andet været i  Sparekassen Kronjylland. I årene 2003 til 2010 havde han en ledende stilling i Difko.

Hans tilgang til kunsten har udspring i en personlig interesse, men han har også stået for oprettelsen af en kunstforening i Difko regi.

I galleri NB forventer vi, at han vil kombinere interessen for kunst, og i sær den kunst, som galleriet står for, med sit store netværk til virksomheder over hele landet.


 

De må blive forårets tilløbsstykke

Når tre kunstnere åbner tre meget forskellige udstillinger i hver sin afdeling af galleri NB Viborg, er det med er stor opgave at få alle præsenteret tilfredsstillende.

Det lykkedes alligevel lørdag d. 8. marts hvor Sabine Beyerle åbnede udstillingen Floating i Main gallery, Christina Blaabjerg åbnede en totaludsmykning i Center gallery og Vivi Linnemann fyldte NBeX project med skulpturer i acryl.

Udstillingerne klæder i deres forskellighed hinanden, og gæsterne udtrykte stor begejstring over det de så og oplevede på ferniseringerne. Det lover godt for de kommende ugers udstilling.
Some description
Vivi Linnemann præsenteres i NBeX project
Some description
Christina Blaabjerg og Sabine Beyerle under ferniseringen


 

Some description Some description

Så blev udsmykningen af den nye sprogfløj på viborg Gymnasium & HF færdig. Marius Martinussen udførte med airbrush og silikatmaling arbejdet med at skabe et kosmisk univers på den 8 meter høje bagvæg. At dømme på lærer og elevreaktioner, så tager de meget positivt i mod det nye kunstværk.
Vi fik også lavet en kort video om processen. Den kan ses på vores videokanal eller på YouTube.


Olie, bronze og 3D på Galleri NB

Kunsten.nu (klik på link) har bragt en omfattende billedserie fra udstilingerne med Steen Larsen, Thomas Andersson og Ole Tersløse.
Udover den fornemme præsentation af kunstnernes udstillinger viser den også hvor stort galleri NB i virkeligheden er, hvilket gerne må animere mange flere til at kigge forbi Viborg.


Gorm Bull med band
Det blev en fantastisk aften, da Gorm og band i rent trav skabte musikalsk vellyd for øre og hjerne. 
Galleriet var fyldt til sidste plads, og efter to timers intens koncert kunne alle gå hjem med følelsen af at have oplevet noget unikt.

Og anmeldelsen kom dagen efter - som forventet - helt i top.

Some description


Tirsdag d. 18. februar kl. 20.00 spiller Gorm Bull med band i galleri NB. 

Vi glæder os seriøst til at høre hans nye numre, som senere udkommer på en ny CD.

Koncerten består af 2 afdelinger a' 1 time og koster kun kr. 100,- pr. billet.
Der er begrænset antal billetter,
som alle skal købes direkte i galleriet. 

Some description


Lørdag d. 1. februar åbnede først Ole Tersløse udstilingen Childish Behavoir i NBeX project og derefter fortsatte vi ovenpå til udstilingerne Cast Away med Thomas Anderssons bronzeskulpturer og Steen Larsens Junkyard med maleri og fotos.
Et decideret tilløbstykke omkring tre stærke kunstnere med hvert deres udtryk.

Some descriptionSome description
Ole Tersløse - Childish Behavoir

Some description 
kunstkritikker Troels Laursen - introducerer Ole Tersløse

Some description 
Servering af diverse gode sager

Some description 
Velkomst

Some description 
Thomas Andersson holer tale

Some description Steen Larsen holder tale

Some description 
ingen grund til mismod

By Galleri NB Viborg 1/28/2014 11:12 AM

Art Herning 2013 blev et tilløbsstykke, og heldigvis havde vi gjort os umage med at skabe en flot præsentation af forårets udstillere i galleri NB og NBeX project.

Some descriptionSome description
Indgang...

By Galleri NB Viborg 1/17/2014 10:45 AM

Some description 

Art Herning 2014

MCH...

By Galleri NB Viborg 1/10/2014 10:42 AM

 Some description galleri NB er nu på gaden med det nyeste nummer af Magasinet NB forår 2014. Du kan også læse det digitalt ved at klikke ind fotoet. 
Magasinet indeholder foruden omtaler af samtlige udstillinger også artikler om projekter og de mange aktiviteter i galleri NB.
Magasinet kan naturligvis...

By Galleri NB Viborg 1/6/2014 10:23 AM

Artwork. Childish Behavior by Ole Tersløse Jensen at Viborg, Denmark By :  Yareah Magazine


Artwork....

By Galleri NB Viborg 12/8/2013 7:55 PM

Det er blevet en tradion, at galleri NB åbner årets juleudstilling med en Jule-Event, hvor vi sammen med kunstnerne lader en række udvalgte kunstværker sælge for kun kr. 4.000,- pr. stk.
Det har udviklet sig til et tilløbsstykke, og åbningen lørdag d. 7. december blev ingen undtagelse.

Thorkild NB lavede en lille video over den første halve time, som altid er hektisk og for mange lidt nervepirrende. Videoen kan ses på...

By Galleri NB Viborg 11/30/2013 10:36 AM

Det er en fornøjelse at kunne invitere til to ferniseringer 
lørdag d. 2. november kl. 13.30 - 16.00 
på to meget forskellige kunstnere, som tilsammen vil give os store kunstoplevelser i den kommende måned. 

 

Vilmantas Marcinkevicius
   
Refleksion(s) 
galleri NB

Toon...

By Galleri NB Viborg 11/8/2013 9:31 AM

Some descriptionEt godt liv før døden
Vilmantas har netop foræret Thorkild en udsmykket kiste. Kisten er nu indrettet, som et skab med diverse effekter, og ophængt på kontoret i galleri NB. Indtil den en dag, hvor den skal bruges som den er tænkt, skal den minde os om vigtigheden af, at vi skal...

By Galleri NB Viborg 11/7/2013 6:40 PM

Når vi selv skal sige det, så har galleri NB sjældent set bedre ud end nu. Det er en massiv god oplevelse af besøge de tre udstillingsområder.
Her en forsmag:

Some description
Vilmantas i Main gallery

Some description
Paul...

By Galleri NB Viborg 11/7/2013 6:39 PM

Interview med Ole Tersløse i e-bogen "The book de los muertos"

Some description "Pupil 2", computermanipuleret billede, lambdaprint
...

By Galleri NB Viborg 11/5/2013 8:52 AM

En fantasisk weekend er slut.
Først overraskede Vilmantas alle i VFF med at have lavet et portræt af Thomas Dalgaard, som torsdag aften blev kåret som Året spiller på VFF generalforsamling. 
Portrættet er nu ophængt i galleri NB, men afleveres efter Vilmantas udstilling tilbage til VFF. Thomas Dalgaard var derefter en tur omkring galleriet, hvor han gav et interview, der nu ligger på YouTube - Årets...

By Galleri NB Viborg 10/20/2013 8:09 PM

Den nye litauiske ambassadør i Danmark Vytautas Pinkus kommer til Viborg lørdag d. 2. november. Her vil han sammen med Viborgs borgmester Søren Pape møde kunstneren Vilmantas Marcinkevicius kl. 11.30- 12.00 i galleri NB for at se kunstnerens udstilling før den åbner senere på dagen. Årsagen til ambassadørens besøg er dobbelt, idet han for det første er beundrer af Vilmantas...

By Galleri NB Viborg 9/30/2013 10:34 AM

Ferniseringerne lørdag eftermiddag d. 28. september med John Reuss i NBeX project og Paul Smulders i galleri NB var en sand fornøjelse at deltage i.  De fremmødte gentog gang på gang, hvor meget bedre det var at se værkerne i virkeligheden frem for på nettet. Så retter en gallerist ryggen, og tænker naturligvis, at nu handler det om at få så mange som muligt forbi udstillingerne inden de slutter d. 26. oktober. Det kan alle glæde...

By Galleri NB Viborg 9/12/2013 9:39 AM

Viborg Stifts Folkeblad 10.  september  2013, 1. sektion, side 6  

Some description

Fødselsdag....

By Galleri NB Viborg 8/18/2013 5:12 PM

Fredag d. 16 august åbnede vi to udstillinger med Andrea Damp og Gabriele Basch i galleri NB og med Charlotte Neel Ritto i NBeX project

Andrea Damp og Gabriele Basch...

By Galleri NB Viborg 7/10/2013 9:59 AM

15th Vilnius Painting Triennial: “Painting and Its Contexts”
Hvert tredie år sætter Contemporary Art Center i Vilnius, Litauen alle sejl til, for at skabe en stor udstilling udelukkende med malerier.

I år er det udelukkende billedkunstnere fra landene omkring Østersøen, som blev antaget...

By Galleri NB Viborg 7/5/2013 1:10 PM

Vilmantas og Paul Smulders tog storsmilende imod mig da jeg kl. 1natten til onsdag d. 26 juni ankom til Vilnius med SAS – kun halvanden time forsinket).

Begge bedyrede, at smilene skyldtes, at jeg havde lovet dem en stor fadøl i Vilnius, hvis de hentede mig.

Men jeg tror også, at de var stolte og glade over, at de i løbet af tirsdagen havde hængt hele vores udstilling op på Art Vilnius. I hvert fald  mødte...

By Galleri NB Viborg 11/1/2012 2:30 PM

Hugo Tieleman står foran et flot gennembrud i det kommende år. I denne uge var han blandt de nominerede til årets bedste kunstner under 35 år i Premio Lissone, Italien.
På nuværende tidspunkt kender vi ikke vinderen, men Hugo Tieleman...

By Galleri NB Viborg 9/1/2012 3:35 PM

Thomas Breinholt gav et meget inspirerende og personligt indblik i sit forhold til Vilmantas, da han holdt en fantastisk tale for Vilmantas under ferniseringen i galler NB København.
Talen kan ses på Vimeo: https://vimeo.com/53153550
God fornøjelse

By Galleri NB Viborg 2/1/2012 2:46 PM

DR2 sender søndag aften d. 9 september kl 22.00 - 22.30 programmet Gurilla Gartnerne. Det er et super indslag om mulighederne for at skabe nye byrum og opholdsrum ved hjælp af kunst. I dette indslag har de valgt at gøre noget ved Mathias Port - hvor også galleri NB Viborg hører hjemme. God fornøjelse: http://www.dr.dk/TV/se/guerilla-gartnerne/guerilla-gartnerne-2-8#!/